Terug
+ servings
thaise wortel taugesalade
Voeg toe aan verzameling

Thaise wortel taugésalade

Bijzondere subtiele smaken heeft deze Thaise wortel taugésalade, door de zachte romige kokos-gemberdressing en garnering van de verse koriander. Een van mijn persoonlijke all-time favorietjes!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 2 min
koken - 13 min
Totaal - 15 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Oosters
Trefwoord: maaltijdsalade

Voedingswaarden

5,6 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing

Salade

Garneren

Bereiden

DRESSING
  • Breng voor de dressing het water aan de kook en los de santen (kokoscream) al roerend erin op. Je hebt dan een vrij 'lobbige' saus. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte gember eraan toe en knijp er een teentje knoflook boven uit. Roer door, proef en breng op smaak met sambal, citroensap en zout. Laat de dressing afkoelen.
SALADE
  • Voor de salade was je de komkommer en snijd in de lengte door de helft. Haal de pitjes eruit met een lepel. Snijd in dunne halve maantjes. Meng de komkommer en taugé op een platte schaal en leg de fijngesneden wortel erbovenop. Schenk de dressing over de salade.
  • Garneer deze bijzondere salade met verse koriander.
  • Ah, die kleuren en geuren van dit gerecht! Lekker bij witvis. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina