Terug
+ servings
gemarineerde champignons
Voeg toe aan verzameling

Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met stokbrood of courgettebrood als voorafje, of zet ze als spiesje op je snacktafel.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 5 min
marineren - 2 uur
Totaal - 2 uur 15 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

MARINADE

Bereiden

  • Snipper de ui en maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of borstel. Kook de paddenstoelen 4 minuten samen met de gesnipperde ui in wat water met de opgeloste bospaddenstoelenbouillon. Giet de paddenstoelen gelijk af.
  • MARINADE: Rooster de amandelen in een droge koekenpan en meng ze met knoflook, azijn, olie en verse kruiden in een kom goed door elkaar. Proef en voeg er zoetstof, zout en peper naar smaak aan toe. Schep de kastanjechampignons erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast liefst 2 uur marineren. (minimaal ½ uur)
  • Serveer op een platte schaal met prikkertjes als borrelhapje. Of serveer het in een 1-persoons kommetje met stokbroodje of courgettebrood als voorgerechtje. Of maak spiesen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina