Terug
+ servings
Sesamcrackers, vers gesneden
Voeg toe aan verzameling

Sesamcrackers zelf maken

Sesamcrackers zijn voedzaam en uitstekend zelf te maken. Heel geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, hummus of tapenade van tomaat of olijf! Hmm!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

0,7 gram koolhydraten per cracker

Uit recept

20 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Roer sesampasta, sesamolie, sesamzaad, mosterd en eieren goed door elkaar. Je hebt nu een soort egale dunne pindakaas. Oh, die geur!
  • Meng vervolgens het kokosmeel erdoor. Even wachten, dat bindt al het vocht. Proef of het zout genoeg is.
  • Leg het deeg tussen twee (teflon) bakvellen. Strijk vervolgens met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak van 2 à 3 millimeter. Zie ook de foto's.
  • Trek de bovenste bakmat voorzichtig los en repareer de rafelige randen als je dat wilt. Prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de crackers voor, maak verschillende formaten.
  • Bak de crackers 15 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  • Ideaal toastje om te beleggen met van alles en nog wat, of eet ze gewoon zo. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina