Terug
+ servings
preitorentje met gehakt
Voeg toe aan verzameling

Preitorentje met gehakt en geitenkaas

Makkelijk te maken, snel preitorentje met gehakt en geitenkaas. Maak het gehakt nog pittiger met een rood pepertje of chilipoeder.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Totaal - 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven

Voedingswaarden

6,75 gram koolhydraten per persoon

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Snijd de prei in ringen spoel schoon en laat uitlekken.
  • Snijd de paprika in stukjes en bak samen met de prei in ghee of olie beetgaar in ongeveer 2-3 minuten. Proef en breng op smaak met tijm, peper en zout.
  • Bak het gehakt in een tweede pan op hoog vuur in een beetje olie en breng pittig op smaak met chilipoeder. TIP: Vega gehakt is in principe al gaar, het hoeft alleen even te bruinen.
  • Zet twee kookringen in een ovenschaal en maak laagjes, tussendoor licht aandrukken: prei-paprikamengsel, dan een laag gehakt de rest van prei-paprikamengsel. Ten slotte verkruimel je geitenkaas erover.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de geitenkaas bruine puntjes krijgt.
  • Gebruik een brede schep om de kookringen met vulling op een plat bord te zetten en verwijder voorzichtig de kookring.
  • Lekker met een frisse komkommersalade. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina