Terug
+ servings
Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept
Voeg toe aan verzameling

Kokoskoekjes 2.0

Kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de kokoskoekjes 1. Extra feestelijke kokoskoekjes met chocolade en toch koolhydraatarm
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Afkoelen - 10 min
Totaal - 35 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, oven

Voedingswaarden

ongeveer 1 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

16 koekjes

Ingrediënten

Eiwit stijf kloppen

Overig beslag

Garnering

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170° C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Smelt de boter en kokosolie een klein beetje.
  • Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout en -als je wilt- extra zoetstof op de hoogste stand.
  • Meng eidooiers, gesmolten vet, gemalen kokos, kokosmeel, Griekse yoghurt, gemberpoeder en kaneel door elkaar. Spatel dat mengsel door de stijve eiwitten tot je een smeuïge massa hebt. Proef of het zoet genoeg is.
  • Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakvel. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog.
  • Plaats 10-15 minuten in de warme oven. Controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat minstens10 minuten afkoelen. Koud zijn ze sowieso lekkerder en smeuïger.
  • Verwarm de chocola au bain marie en drizzle vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina