Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Portobello Caprese

Door de grootte van de portobello is de paddenstoel is ontzettend geschikt om te vullen. Portobello Caprese!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

4,25 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

2 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Veeg de portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de steeltjes en de lamellen eruit. Hol ze met een lepeltje voorzichtig iets verder uit. Snijd de steeltjes van de portobello in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Snij van de van de mozzarella eerst 2 grote plakken af voor bovenop. De rest snijd je in stukjes. Ook van de tomaat eerst 2 grote plakken, de rest snijd je ook in stukjes. Meng de stukjes portobello, mozzarella en tomaat en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg op de bodem van een portobellohoed een drietal blaadjes basilicum. Verdeel het groente-kaasmengsel over de twee portobello hoeden. Dek de hoeden af met de plak mozzarella en een plak tomaat.
  • Bak 15 à 20 minuten of tot de portobello's gaar zijn.
  • Garneer met een blaadje basilicum en maal er nog wat verse peper uit de molen over. Smullen!
Serveer met

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina