Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Ei in wolk, spectaculair eten

Ei in wolk, "Egg in a cloud" maar dan op z'n Nederlands. Zeg nou zelf, dit eitje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Lekker met spinazie en kaas!
Voorbereiden - 10 min
koken - 5 min
Totaal - 15 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: eiergerecht, spektakel
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

0,9 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Splits de eieren. De dooiers even apart opvangen. Het wit stort je in een brandschone metalen schaal. De schaal kun je ontvetten met wat citroensap. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
  • Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de ovenschaal. Maak in het midden van elke wolk een kuiltje. Giet voorzichtig een eidooier in elk kuiltje en bak 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar de eidooier mag nog wel 'lopen'.
  • Roerbak in de tussentijd wat spinazie en rasp kaas.
  • Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord. Bestrooi met de kaas en geef de warme spinazie er los bij. Misschien wat peper en zout?
  • Prachtig toch? Geniet ervan.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina