Terug
+ servings
courgette pappardelle met olijven tapenade
Voeg toe aan verzameling

Courgette pappardelle met olijven tapenade

Deze courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat snel op tafel. Vegetarisch of met stukjes gerookte zalmmoot.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 7 min
Totaal - 22 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: snel, super makkelijk

Voedingswaarden

3,7 gram koolhydraten per persoon
koolhydraten 3.7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Olijventapenade

Overig

Optioneel

  • gerookte zalm of gerookte kip

Bereiden

  • Was de trostomaatjes en leg ze met takje en al in een ovenvast schaaltje, zet ze 5-8 minuten onder een hete gril. Houd ze warm in de oven, tot de maaltijd geserveerd kan worden.
  • Hak de rucola fijn.
Olijventapenade, vooraf maken kan uitstekend!
  • Maal olijven, kappertjes en knoflook met de staafmixer grof, meng de olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met de kruiden en een draai peper en eventueel zout.
Pappardelle
  • Schaaf de courgette in plakken, maak daar smalle linten van. Wok de courgettelinten 1-2 minuten in wat olie op hoog vuur. Blijf omscheppen tot ze net wat slap worden en beetgaar zijn. Warm de helft van de tapenade en de rucola even mee met de courgette.
  • Serveer op warme borden, bestrooi met de rest van de rucola en leg de tomaatjes erbij. Optioneel met stukjes gerookte zalm of kip!
Tips
  • Je houdt de helft van de tapenade over, dat is ook heerlijk op een paar crackers als tussendoortje! Of als meeneem lunch met sla en een avocado.
  • Muziektip van Hans: Paolo Conte. Puur genieten, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina