Terug
+ servings
sambal goreng boontjes
Voeg toe aan verzameling

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Sambal goreng boontjes is een koolhydraatarm bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Maak het nóg pittiger met meer sambal of rode peper.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 20 min
Totaal - 25 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: kruidig

Voedingswaarden

5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af, dan blijven ze mooi groen.
  • Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Fruit de prei 2 minuten in een wok of ruime koekenpan in bakvet. Knijp knoflook erboven uit, voeg gemberpoeder, trassi, sojasaus en sambal toe. Roer om en bak alles ongeveer 5 minuten mee. Let vooral op dat de trassi zich goed verspreidt.
  • Voeg de boontjes toe en rasp er santen van een blok overheen (of 50 ml kokosmelk uit blik). Laat 10 minuten zachtjes garen. Proef en voeg naar smaak wat bouillonpoeder toe.
  • Qua dikte: kijk zelf even hoe dik het is en doe er dan naar eigen inzicht wat water bij of bind het een beetje met johannesbroodpitmeel.
  • Smikkelen en smullen met tonijnspiesjes: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/tonijnspiesjes en een beetje bloemkoolrijst!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina