Go Back
+ servings
tonijnspiesjes
Voeg toe aan verzameling

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

Deze boterzachte gemarineerde tonijnspiesjes kunnen onder de grill of op de BBQ. De marinade maak je vooraf klaar zodat je er weinig werk aan hebt.
Voorbereiden - 10 min
koken - 5 min
marineren - 15 min
Totaal - 30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, spiesjes, vis

Koolhydraten en hoeveelheid

1,2 g koolhydraten per spiesje (6 spiesen uit het recept).
Uit recept: 6 spiesjes

Equipment

  • 6 houten spiesjes

Ingrediënten

  • 2 moten tonijn in blokjes
  • 100 g paprika 3,4 khd (rood of groen in blokjes)
  • 1 ui(en) 3,6 khd in grove stukken
MARINADE

Bereiden

  • Leg 6 houten spiesjes in een laagje water.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ui in zes stukken en haal de rokken van de ui los. Je gaat paprika en ui aan het spiesje moeten rijgen namelijk.
  • Bak paprika en ui 2 minuten beetgaar in een wok, laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de de tonijn in mooie blokjes.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en meng de tonijn, paprika en ui erdoor. Laat een kwartier marineren.
  • Rijg om en om een stukje tonijn, paprika en ui aan elk spiesje. Gooi de overgebleven marinade weg. Bewaar de spiesen koel tot gebruik onder huishoudfolie.
  • Verwarm de grill goed voor en gril de tonijnspiesjes kort, hooguit 3 à 4 minuten onder de hete grill. Keer halverwege even om.
  • De tonijn mag een beetje rauw zijn van binnen, door de marinade is het boterzacht! Serveer 2-3 spiesjes per persoon met wat sambal goreng boontjes bijvoorbeeld.
  • Oh my, wat een feestje weer, vind je niet? Eet smakelijk.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina