Go Back
+ servings
komkommer bietenrolletjes
Voeg toe aan verzameling

Komkommer bietenrolletjes

Deze komkommer bietenrolletjes zijn prachtig en heel lekker natuurlijk. Groen en rood... ook heel geschikt voor een feestelijke Kerstdis!
Voorbereiden - 30 min
Totaal - 30 min
Gang: Lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken
Uit recept: 4 porties

Koolhydraten

4 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Was de komkommer en schaaf er met een kaasschaaf vanaf 1 kant mooie plakken van, de schil laat je eraan en de pitjes erin. Leg de plakken terzijde op keukenpapier om het teveel aan vocht te absorberen.
  • Rasp de gare bieten en druk overtollig vocht eruit in een zeef, meng met mierikswortel, azijn en olijfolie. Proef! Breng op smaak met peper en zout.
Rolletjes maken
  • Leg in het midden van elke plak komkommer ongeveer 2 theelepels bietenmix. Verdeel wat tonijn erover. En een blaadje rucola erop (aan een kant uit laten steken). Rol op en zet rechtop weg op een plat bord. Maak op deze manier 8 rolletjes. Tussendoor je werkblad schoonmaken om te voorkomen dat de rode kleurstof overal zit waar je het niet hebben wilt!
  • Meng de overgebleven bietenmix en tonijn door elkaar en breng eventueel nog wat op smaak. Snij de overgebleven komkommer in heel kleine blokjes.
Serveren
  • Serveer per portie 2 komkommer bietenrolletjes rechtop op een bord. Geef er een beetje losse salade bij en garneer met kleingesneden komkommer.
  • Uitgebreid genieten van dit heerlijks en met gepaste trots de complimenten in ontvangst nemen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina