Terug
+ servings
zalm avocado salade
Voeg toe aan verzameling

Zalm avocado salade, verantwoord smullen

Deze zalm avocado salade is door de gezonde vetten niet 'zomaar' heel erg lekker, nee het is zeer verantwoord smullen geblazen!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
Totaal - 15 min
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: groente, vis

Voedingswaarden

3 gram khd per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing, zie onder

    Garneer met

    Bereiden

    • Snipper het bosuitje en snijd de komkommer in kleine blokjes.
    • Snijd de zalm in kleine snippers. Als je niet van sashimi houdt, neem dan gerookte zalm.
    • Snijd de ijsbergsla ragfijne slierten en houd een paar sliertjes achter voor de garnering.
    • Snijd de avocado in niet te kleine stukjes. Doe alle ingrediënten voor de salade bij elkaar
    Dressing
    • Klop 1 el mayonaise met ½ eetlepel sojasaus en naar smaak citroensap en wasabi lobbig. Meng door de salade.
    • Serveer als mooi torentje (m.b.v. een kookring of kommetje). Garneer met ijsbergsla, dille en de geroosterde sesamzaadjes. Heel erg *mjum*!

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina