Go Back
+ servings
gevuld Italiaans brood
Voeg toe aan verzameling

Gevuld Italiaans brood, koud ook lekker

Zowel koud als warm is dit gevuld Italiaans brood om je vingers bij af te likken, Krakend vers uit de oven met de romige saus of koud met een frisse salade!
Voorbereiden - 10 min
koken - 40 min
Rusten - 10 min
Totaal - 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, ovengerecht
Uit recept: 3 porties

Koolhydraten

4,3 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Deeg
Sausje
Bereiden
  • Begin met het raspen van 2 bollen mozzarella. Weeg 150 g af voor in het deeg en de rest, ongeveer 80 g voor de vulling.
VULLING
  • Snipper het sjalotje. Snijd de champignons in plakjes. Bak deze samen 5 minuten op matig vuur. Laat de tonijn uitlekken. Snijd olijven in ringen. Hak de tomaatjes in stukjes. Voeg tonijn, olijf en tomaat toe en bak 2 minuten mee. Draai het vuur uit. Brokkel de geitenkaas erover en voeg het restje mozzarella (ongeveer 80 gram) toe. Roer om en maak het deeg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
DEEG
  • Zet de ingrediënten klaar dan kun je snel werken. Smelt de roomboter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de 150 gram mozzarella, Italiaanse kruiden en kruidenzout toe. Roer met een houten lepel tot de mozzarella helemaal zacht is en als een zachte kauwgombal in de boter ligt, dat duurt zeker 4 minuten. (De mozzarella wordt niet door de boter opgenomen) Voeg dan in één keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer direct stevig door tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen. Doof het vuur en breek een ei boven het deeg. Roer direct totdat het ei is opgenomen en je een glanzend en elastisch deeg hebt. Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe. Stort het deeg op de beklede bakplaat en leg er een tweede vel bovenop.
  • Rol het warme deeg (tussen de twee bakvellen dus) uit met een deegroller. Tot je een dunne rechthoekige lap van ongeveer 35 x 20 cm hebt. Haal het bovenste bakvel er voorzichtig af. Je kunt het het deeg gemakkelijk verder met je handen in model brengen en repareren indien nodig.
  • Verdeel ⅔ van de vulling over het midden van het deeg. Vouw de randen eroverheen zodat je een rechthoekig gevuld brood krijgt.
Bakken
  • Bak het brood op de bakplaat 20-30 minuten of tot de korst gaar is en lichtbruin kleurt.
  • Haal het gevulde Italiaanse brood uit de oven en laat 5 minuten rusten voor je het aansnijdt.
Sausje
  • Verwarm ondertussen de overgebleven vulling met een lepel roomkaas en maak er een lekker sausje van. Voeg water of slagroom toe voor de juiste dikte.
  • Hak een handje verse kruiden fijn. (peterselie, basilicum, dille allemaal lekker) Snijd het gevuld Italiaanse brood in plakken en schep de saus erover. Garneer tot slot met de verse kruiden.
  • Serveer met een frisse salade als hoofdgerecht. Eet smakelijk en geniet met volle teugen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 4.3g