Go Back
+ servings
gevulde pompoen met kruidige zuurkool
Voeg toe aan verzameling

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Uit recept: 2 ruime porties

Koolhydraten

9,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Verwijder de zaden uit de ½ pompoen en wrijf 'm in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Bak de pompoen eerst 15 minuten, keer om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze samen met kaneel en paprikapoeder in een klontje roomboter aan. Laat de zuurkool uitlekken en haal los met een vork. Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de zuurkool en mascarpone toe. (Ongeveer hier keerde ik de pompoen om) Warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
  • Hak de kruiden.
  • Halveer de pompoen en schep de zuurkoolvulling erin. Leg op een bord en bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op.
  • De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 9.5g