Go Back
+ servings
boerenkool met ei
Voeg toe aan verzameling

Boerenkool met ei, uit de pan

Een lekker vegetarisch lunchgerecht met boerenkool. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook geinig uit vind je niet, met zo'n maagdelijk eitje in het groen?
Voorbereiden - 5 min
koken - 25 min
Totaal - 30 min
Gang: Lunch
Keuken: Overig
Trefwoord: fornuisgerecht
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

6 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • (Wij gebruikten zelfgemaakte tomatensaus, volgens dit recept. Uit de diepvries gehaald.)
  • Snijd paprika in stukjes en snipper het uitje. Bak deze samen in een ruime koekenpan met ghee aan. Knijp de knoflook erboven uit en voeg chilipoeder, pimentón en oregano toe. Bak even mee. Voeg de gesneden boerenkool en tomatensaus toe en roerbak 10 minuten.
  • Schuif de inhoud van de pan naar elkaar toe en vorm twee holletjes. Breek in elk holletje een ei en laat het ei op matig vuur in 6-10 minuten stollen met een deksel erop. Kort als je een zachte dooier wilt en langer als je daar niet van houdt.
    boerenkool met ei
  • Gebruik een platte schep om de boerenkool met ei samen in één keer op het bord te scheppen. Smullen maar van dit grappige gerechtje!
Drankje
  • Ik dronk er een frisse gemberdrank bij, gewoon plat water met een paar schijfjes gember en een drupje citroensap. Super lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 6g