Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze verfrissende, kruidige tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer, als je niet boven een warm fornuis wilt staan!
Voorbereiden - 10 min
Koelen - 2 uur
Totaal - 2 uur 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, overnight, seizoenen
Uit recept: 10 glaasjes

Koolhydraten

5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Kruidenolie, zie onder
  GARNEREN
  • 10 minipuntjes watermeloen
  • zuivel
  Bereiden
  • Snijd de tomaten, komkommer, ui, knoflook en watermeloen in grove stukken. Stop alles in de blender met de bouillon. Pureer tot een gladde soep.
  • Proef en breng de soep op smaak met een scheutje azijn en paprikapoeder (of cayennepeper als van pittiger houdt). Zet koel weg. Minstens 2 uur, maar een nacht kan prima.
  Kruidenolie
  • Maak kruidenolie van een el olijfolie met een flinke hand verse kruiden. Peterselie, basilicum en munt is lekker!
  • Roer de zuivel voor de garnering los. Neem kokosroom, roomkaas, plantaardige of Griekse yoghurt.
  • Serveer de koude soep in een glaasje met een rietje. Geef er ook een lepeltje bij. Garneer met een beetje kruidenolie, schepje zuivel en een puntje watermeloen.

  © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

  Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

  Nutrition

  Koolhydraten: 5g