Go Back
+ servings
koolhydraatarme krokante kletskop met ijs
Voeg toe aan verzameling

Slagroomijs

Simpel slagroomijs met bevroren fruit.
Voorbereiden - 5 min
Vriezen - 2 uur
Totaal - 2 uur 5 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: diepvries, ijs
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

2,9  gram koolhydraten per portie

Equipment

  • Krachtige keukenmachine of blender, geschikt voor crunchen.
Ingrediënten
Bereiden
  • Maal het bevroren fruit met (ongeklopt)slagroom en zoetstof in de keukenmachine of blender tot een egale massa.
  • Verdeel over de holtes van een popcakevorm (of minumuffinvorm) en zet voor 2 uur in de diepvries.
  • Leg vlak voor het serveren enkele bolletjes slagroomijs in een kletskop en top met bijvoorbeeld (geklopt) slagroom en geroosterde nootjes.
  • Dit ijs wordt als je het langer in de diepvries zet heel hard, dat is niet erg, maar haal het er dan wel minstens 10 minuten van te voren uit zodat het goed eetbaar is.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2.9g