Go Back
+ servings
kokos amandelkoek
Voeg toe aan verzameling

Kokos amandelkoek of kokos boterkoek?

Deze geurige koolhydraatarme kokos amandelkoek zou evengoed kokos boterkoek kunnen heten of amandel boterkoek. Er zit namelijk van alle drie behoorlijk wat in. Heerlijk bij een kopje T.
Voorbereiden - 30 min
koken - 30 min
Intrekken - 30 min
Totaal - 1 uur 30 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Uit recept: 12 puntjes

Koolhydraten

1,7 gram koolhydraten per puntje
Ingrediënten
Garnering
PS: De room op de foto is de vla uit de vlaflip, gemengd met wat mascarpone.
    Bereiden
    • Smelt de roomboter op laag vuur. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil (niet het wit, dat is bitter!) en pers uit.
    • Meng de gemalen kokos met de vanille, een eetlepel gesmolten boter, zoetstof, sap en rasp van de limoen. Laat 30 minuten intrekken.
    • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een springvorm (Ø 23 cm) in.
    • Klop de eieren schuimig in een beslagkom. Giet, al kloppend, in een dun straaltje de vloeibare afgekoelde roomboter bij de eieren. Klop tot de boter helemaal is opgenomen. Voeg het ingetrokken kokosmengsel, amandelmeel en zout toe en klop totdat je een dik beslag hebt. Proef nogmaals of het zoet genoeg is. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Strooi er wat amandelschaafsel over en druk licht aan.
    • Bak 30-40 minuten of tot de koek gaar en goudgeel is.
    • Laat de koek 5 minuten rusten in de vorm, daarna loshalen en af laten koelen op een taartrooster. De koek heeft nu een heerlijk knapperig korstje!
    Bewaren
    • Bewaar afgedekt tot een paar dagen. Wij halen dat niet... Na een dag wordt de koek qua smaak alleen maar lekkerder vind ik, de knapperigheid verdwijnt overigens wel.

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

    Nutrition

    Koolhydraten: 1.7g