Go Back
+ servings
chia pudding met rood fruit
Voeg toe aan verzameling

Chia pudding met rood fruit

Prachtige chia pudding in een glaasje, waarbij ik de onderste laag schuin in het glas heb laten stollen. Chiazaad echt geweldig spul voor een dessert of koolhydraatarm ontbijt!
Voorbereiden - 5 min
koken - 2 min
Opstijven minstens - 2 uur
Totaal - 2 uur 7 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: knutselen in de keuken
Uit recept: 4 porties

Koolhydraten

3 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Optioneel
Bereiden
Pudding
  • Meng kokosmelk, chiazaad, de helft (75 gram) bevroren vruchtenmix, zoetstof en zout (en optioneel vanille) in de keukenmachine of met een staafmixer door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Fruitgel
  • Breng de andere helft van de vruchtenmix (75 gr) samen met water, zoetstof en agar-agar aan de kook. Pureer met de staafmixer glad. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zoetstof. Schenk direct schuin in glaasjes en laat de vruchten-gel in schuine stand opstijven.. (Agar-agar stolt bij 35 graden)
    chia pudding met rood fruit
Serveren
  • Schep de chia pudding bij de gestolde fruitgel en garneer met wat vruchtjes en zonnebloempitten. In een glaasje deed ik in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt voor een extra leuk effect.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 3g