Go Back
+ servings
gevulde tomaten uit de oven
Voeg toe aan verzameling

Gevulde tomaten uit de oven

Bij deze heerlijke gevulde tomaten uit de oven kun je van te voren kun je op je gemak de tomaten uithollen en de vulling maken. handig voor drukke dagen!
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

4,9 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Bereiden
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd grote tomaten overdwars doormidden en hol ze uit met een lepeltje (wat je eruit haalt gebruik je voor de vulling). Zet de uitgeholde helften in de ovenschaal.
  • Snijd de courgette in stukken. Maal de courgette met de tomatenpulp grof met een staafmixer. Meng de uitgelekte tonijn en een scheutje olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de vulling over de uitgeholde tomaten.
  • Meng het amandelmeel met de kruiden en knoflook. Strooi dat over de bovenkant. Rasp er tot slot wat kaas over.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven of tot de kaas lichtbruin kleurt.
  • Erbij: simpele rucolasalade met een beetje geraspte paarse wortel, snufje sesamzaad en een scheut -goede- olijfolie. Al met al een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina