Go Back
+ servings
garnalen met raita en wokgroenten
Voeg toe aan verzameling

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een snelle lunch.
Voorbereiden - 15 min
koken - 10 min
Totaal - 25 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

6,5 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Raita
Overig
100 gram wokgroente, zie onder
    Bereiden
    Raita ca. 4 khd
    • Klop yoghurt, knoflook, koriander en limoensap door elkaar tot je een mooie saus hebt, proef en breng verder op smaak met peper en zout en een drupje zoetstof.
    GARNALEN MARINEREN
    • Meng in een kom limoensap, knoflook, gember en garam masala, zodat een marinade ontstaat. Schep de garnalen door de marinade en laat op kamertemperatuur marineren. Snijd ondertussen de oosterse wokgroenten.
    WOKGROENTEN per 100 gr. ca. 3 khd
    • Neem 100 gram kant-en-klaar wokgroente of snijd zelf: Sjalotje, stukje paprika, 40% pak­soi, 30% spitkool, 30% tau­gé. Bak eerst ui en paprika, dan kool erbij, dan paksoi. Breng op smaak met een klein scheutje sojasaus (type Tamari). Op het laatst pas de taugé toevoegen.
    GARNALEN BAKKEN
    • Roerbak, in een andere pan, de gemarineerde garnalen op redelijk hoog vuur snel gaar in wat olie. Garnalen zijn snel gaar, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Als ze roze en ondoorzichtig zijn, dan zijn ze klaar. Aan en spiesje rijgen en grillen kan ook.
    • Strooi vlak voor het serveren vers gehakte koriander over de garnalen en druppel er wat extra limoensap over. Serveer de raita en de wokgroenten er apart bij.
    • Ohw, ohw, ohw, dat is weer smullen geblazen!

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

    Nutrition

    Koolhydraten: 6.5g