Go Back
+ servings
gerookte forel met lauwwarme kerriedressing
Voeg toe aan verzameling

Gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

Samen met een hemels lekkere salade vormt deze heerlijke gerookte forel met veldsla een supergezonde en verantwoorde vismaaltijd.
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Totaal - 15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: maaltijdsalade
Uit recept: 4 porties

Koolhydraten

3 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Foreldressing
Salade en dressing
Bereiden
  • Scheur de forel in grove stukken. Schaaf de wortel. Hak de noten.
Warme dressing
  • Maak de warme dressing. Bak de kerrie in de olie. Voeg limoenschil en -sap, gember en zout toe en verwarm alles op een laag vuur. Zet apart.
SLADRESSING
  • Hak de peterselie knip deze fijn. Meng met de olijfolie, azijn in een kommetje lekker lobbig, proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
  • Verdeel sla en wortel over de borden doe de sladressing er over. Leg de forel erop en besprenkel de forel met de lauwwarme kerrie-gemberdressing. Bestrooi met gehakte noten.
  • Dien op en eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 3g