Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Flensjes lasagnetaart

Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel elke lasagne koolhydraatarm! HINT 😉
Voorbereiden - 25 min
koken - 15 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, oven
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

4 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
FLENSJES, zie onder
Bereiden
Flensjes bakken
  • FLENSJES BAKKEN: Maak 4-5 flensjes volgens dit recept, maar laat de pesto en de tomaat achterwege. Kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!
Vulling
  • Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat ze daarna afkoelen.
  • Voor de vulling snijd je de ui in ringen en bak samen met het uitgeperste teentje knoflook in een hapjespan.
  • Snijd de (vega)kip in blokjes en de champignons in plakjes, voeg toe en bak rondom aan.
  • Snijd de Chinese kool in dunne repen en voeg deze ook toe en bak 2 minuten mee. Laat vervolgens 10 minuten zachtjes garen met een deksel op de pan.
  • Verwarm de hetelucht oven op 180 °C en vet een ovenschaal van Ø 21-23 cm in.
  • Verkruimel de blauwe kaas boven de groente en laat smelten. Meng de pijnboompitten erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Taart bouwen:leg een flensje op de bodem van de ovenschaal dan een laagje vulling. Herhaal. Rasp er kaas over en bak 15 minuten in de oven of tot de kaas begint te kleuren. Laat 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd.
  • Serveer de taart in punten met wat trostomaatjes en een plukje pittige kiemen. Frisgroene bladsla is ook lekker. (recept is ook te vinden in ons 1e kookboek: Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm, blz. 105)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 4g