Go Back
+ servings
gevulde avocado met tonijnsalade
Voeg toe aan verzameling

Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijnsalade is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie.
Voorbereiden - 15 min
Totaal - 15 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: vis
Uit recept: 4 halve avocado's

Koolhydraten

2,3 gr koolhydraten per halve avocado
Ingrediënten
Bereiden
  • Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd ze in heel kleine stukjes. Mak de tonijn zo nodig schoon en haal los met een vork. Hak de peterselie fijn maar houd vier blaadjes apart voor de garnering. Halveer de citroen en pers ¼ citroen uit.
  • Doe tonijn, ui, bleekselderij, peterselie, amandelschaafsel en citroensap in een kom en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer vlak voor gebruik de avocado en haal de pit eruit. Schep wat vruchtvlees uit de avocado en meng dat kleingesneden of doe het geprakt door het tonijnsalade.
  • Schep je tonijnsalade in en bij de avocado. Garneer met een partje citroen en een peterselieblad.
  • Eet een halve als voorgerechtje of snack (2,3 khd) maar neem gerust een 2 halve als lunch (4,6 gram koolhydraten) . Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina