Go Back
+ servings
Ei in een potje
Voeg toe aan verzameling

Ei in een potje, lekker makkelijk

Ei in een potje, is niet echt een recept eigenlijk, zó leuk om te maken en veel sjieker dan een gewoon zacht gekookt eitje! Ook geweldig lekker met groente en zalm.
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: eiergerecht, oven
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

0 - 1 gram koolhydraten of meer per portie, afhankelijk van je vulling.
Ingrediënten
OPTIONEEL
Bereiden
  • Vet 2 ramekins of kleine ovenschaaltjes goed in en breek een ei in elk schaaltje. Een scheutje slagroom is lekker. Bestrooi met bieslook en peper. Kies een van de onderstaande bereidingsmethoden.
PAN
  • Breng in een pan een laagje water aan de kook, hangt af van hoe hoog je schaaltjes zijn, er mag geen water bij het ei komen. Zet het vuur laag en zet de schaaltjes voorzichtig in het water, houd het 10 minuten tegen de kook aan, totdat het ei gestold is.
OVEN
  • Verwarm de oven voor op 175°C en giet heet water in een ovenvaste schaal, zet daar je schaaltjes in. Laat het ei stollen in ongeveer 10-15 minuten.
  • Bestrooi met extra kruiden en peper en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina