wortel koolrabisalade

Wortel koolrabisalade met mosterddressing

Deze wortel koolrabisalade is fantastisch knapperig, fris en kruidig. Ook na een paar uur of de volgende dag nog net zo lekker! Dat maakt de salade heel geschikt als meeneem-lunch of eenvoudig vakantiegerecht voor meerdere dagen. Ik maakte bij de wortel koolrabisalade een milde mosterddressing. Maar die kun je net zo pittig maken als je zelf wilt. Dat kan door te variëren met diverse mosterdsoorten. Ik gebruikte Zaanse mosterd de enige echte van -voorheen- molen de Huisman, zie onder. De salade bevat 4.9 gram koolhydraten per portie.

Vakantie verwennerij

Jammer dat de zomer in Nederland maar een paar dagen duurt, ik heb nu al heimwee naar onze fietstocht langs het Bodenmeer. Twee weken fietsen door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en onafgebroken mooi weer, geen spat regen gezien onderweg! Van dat weer waarbij je ’s morgens niet hoeft na te denken over je kleren, heerlijk vind ik dat. Elke dag uitgebreid lunchen onderweg, zoals jullie weten ben ik dol op salades. Ook, of misschien wel juíst als ik ze niet zelf heb gemaakt. Meestal past een salade prima in een koolhydraatarme leefstijl. Enige nadeel is dat ze er vaak een enorme berg dressing overheen gooien, je eet dan eigenlijk dressing met salade, zonde! Persoonlijk doseer ik de dressing liever zelf, of meng er -als kok- matig iets door en geef de rest er los bij. Dat behoeft dus nog wel enige opvoeding.

Vorstelijk smullen

Dat een voortreffelijke salade helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze simpele wortel koolrabisalade wel. Maar als je zo’n eenvoudig gerecht wilt maken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Met slechts vier ingrediënten: wortel, koolrabi, bleekselderij, een stukje bosui en een dressing zit je dan zomaar vorstelijk te smullen. Maak gerust een dubbele portie, want de salade is de volgende dag nog net zo lekker knapperig. Ik heb dus 2 keer intens genoten van deze wortel koolrabisalade. Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen dat er naar eigen smaak en behoefte overheen kan gooien!

Zaanse Mosterd van molen de Huisman

Als inwoner van Zaandam ben ik fan van de echte Zaanse mosterd. In de Zaanstreek stonden ooit honderden molens: houtzaagmolens, oliemolens, verfmolens, specerijenmolens, enzovoort. De Zaanstreek was daarmee het eerste industriegebied van Europa. Ook op het ZaanEiland, waar ik woon(de!), stonden in de vorige eeuw nog molens. Leuk idee vind ik dat.

Etiket

Inmiddels zijn in de Zaanstreek de meeste molens allang verdwenen, enkele zijn bewaard en verhuisd naar de Zaanse Schans in Zaandijk. Eén van deze molens is De Huisman, van de echte Zaanse mosterd. Ik fiets er zeer regelmatig langs en de Huisman vind ik wel een van de mooiste molens op de Zaanse Schans. Tegenwoordig is de molen ingericht als specerijenmolen. De Zaanse mosterd wordt nu gefabriceerd in Wormerveer. Maar molen De Huisman siert nog steeds het etiket!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de knapperige wortel koolrabisalade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Wortel koolrabisalade met mosterddressing

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze wortel koolrabisalade is ook de volgende dag nog net zo lekker! Vandaar dat de salade ook heel geschikt als meeneem-lunch of eenvoudig vakantiegerecht voor meerdere dagen.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 61

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 70.52 kcalkoolhydraten 4.9 geiwitten 2.23 gvetten 3.77 gvezels 3.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil koolrabi en de wortel met een dunschiller en snijd ze beide julienne (dunne lucifertjes). Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Snijd de bosui in ringen. meng alles in een saladeschaal.

Dressing

  • Klop de mayonaise met Griekse yoghurt, mosterd, citroensap en dille. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Bestrooi de salade voor het serveren met wat platte peterselie. Geef de dressing er los bij.

Voedzamer?

  • Gezonde (extra) vetten voeg je toe door er een handje gehakte noten of pitten over te strooien.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top