Chinese wokgroenten met garnalen

Wokgroenten met garnalen

Deze knapperige, Chinese wokgroenten met garnalen zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch. De wokgroenten hebben verder niet veel nodig, een beetje sojasaus en een drupje limoen. Als je echt van pittig houdt doe je er een stuk rode peper of een lik sambal door.

Kant en klare wokgroenten

Vandaag ga ik bij jullie te biecht, ik ben mezelf een beetje ontrouw geweest voor deze wokgroenten met garnalen! Ik heb de groentemix kant-en-klaar gekocht. Zo, hè hè dat lucht op! Eigenlijk stel ik altijd mijn eigen groentemixen samen, ik vind dat nu eenmaal veel lekkerder en ik neem gewoon altijd wel de tijd om te koken wegens té belangrijk. Maar ik weet natuurlijk ook dat veel mensen al dat hakken en snijden teveel werk vinden. Dat weten de supermarkten ook en daarom hebben ze kant-en-klare wok- of roerbakgroenten bedacht.

Je vindt ze in vele soorten en maten bij Dirk, Vomar, Deen, Jumbo, AH en noem ze maar op. Voor elk gerecht is er wel een specifieke woksamenstelling. Ze zijn niet echt goedkoop, de prijs voor wokgroenten ligt zo tussen de € 6,25 en € 7,90 per kilo (!) en rond € 4,50 per kilo voor roerbakmixen.

Nood en haast

Die kant-en-klaar groentemixen zijn op zich prima hoor, maar wat mij betreft uitsluitend voor noodgevallen of haastklussen. Zelf snijden is niet alleen veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper. Je kunt ook zelf bepalen hoe fijn of grof de verschillende groenten gesneden moet worden en de groentes een eigen gaartijd meegeven. Ik hou heel erg van taugé die *knak* zegt.  En last but not least, ik stop er een dosis (gratis) aandacht & liefde in tijdens het snijden. Dat doen die machines in de fabriek echt niet! 

Koolhydraten en samenstelling wokgroenten

AH geeft onderstaande (koolhydraat) waardes voor de verschillende samenstellingen. Gelijk een mooi spiekbriefje om zelf een lekkere verse mix samen te stellen. De bovenste gebruikte ik voor de foto, en die was behoorlijk knapperig!

 • Chinese  wokgroente met 25% pak­soi, 25% ro­de ui, 19% Chi­ne­se kool, 16% su­gar snaps, 15% tau­gé (3,5 khd)
 • Indonesische wokgroenten met 25% tau­gé, 25% sper­zie­boon, 19% wor­tel, 19% wit­te kool, 13% bos­ui (4 khd)
 • Hollandse wokgroenten met 20% wor­tel, 18% bleek­sel­de­rij, 15% ro­de pa­pri­ka, 14% broc­co­li, 13% ge­le pa­pri­ka, 10% bloem­kool, 10% sper­zie­boon (3,5 khd)
 • Aziatische wokgroenten met 34% ge­le wor­tel, 32% groe­ne pa­pri­ka, 26% peul, 8% ro­de tat­soi (slasoort), (Excellent 3 khd)
 • en Aziatische wok groenten met shii­ta­ke: 26% kom­kom­mer, 26% wor­tel, 26% pak­soi, 21% shii­ta­ke (Excellent 3,5 khd)
 • Aziatische wokgroenten met babymaïs: 28% ro­de kool, 24% sper­zie­boon, 24% ro­de ui, 18% tau­gé, 7,5% ba­by­maïs (5 khd)
 • Provençaalse wokgroenten met 36% cour­get­te, 19% ro­de ui, 18% wor­tel, 13% groe­ne pa­pri­ka, 12% ro­de pa­pri­ka en 2% pe­ter­se­lie (5 khd)
 • Marokkaanse wokgroenten met 26% kik­ker­erwt, 20% ro­de pa­pri­ka, 20% ge­le wor­tel, 20% cour­get­te, 13% sper­zie­boon, wa­ter, zout en aro­ma (7 khd- niet koolhydraatarm, wel koolhydraatbeperkt)

Chinese wokgroenten met garnalen

Chinese wokgroenten met garnalen

Zo maak je deze wokgroenten met garnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter of Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Chinese wokgroenten met garnalen

Chinese wokgroenten met garnalen

door Anna-Karina van Denderen
Deze knapperige wokgroenten zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige garnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, kant-en-klaar
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 10 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

 • Fruit de geperste knoflook en geraspte gember op laag vuur in wat ghee. Niet laten verbranden, dat wordt bitter.
 • Schep de wokgroenten en de garnalen erdoor en wok ze zo'n 4-6 minuten, zet het vuur wat hoger. Proef en breng op smaak met sojasaus.
 • Dien onmiddellijk op en neem er partjes limoen (of citroen) bij. Heerlijke verwenlunch. Als hoofdgerecht kan ook natuurlijk, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 6.814 keer, 56 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Wokgroenten met garnalen”