Chinese wokgroenten met garnalen

Wokgroenten met garnalen

Deze knapperige wokgroenten zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch. De wokgroenten met garnalen heeft verder niet veel nodig, een beetje sojasaus en een drupje limoen. Als je echt van pittig houdt doe je er een stuk rode peper of een lik sambal door.

 

Kant en klare wokgroenten

Vandaag ga ik bij jullie te biecht, ik ben mezelf een beetje ontrouw geweest voor deze wokgroenten met garnalen! Ik heb de groentemix kant-en-klaar gekocht. Zo, hè hè dat lucht op! Eigenlijk stel ik altijd mijn eigen groentemixen samen, ik vind dat nu eenmaal veel lekkerder en ik neem gewoon altijd wel de tijd om te koken wegens té belangrijk. Maar ik weet natuurlijk ook dat veel mensen al dat hakken en snijden teveel werk vinden. Dat weten de supermarkten ook en daarom hebben ze kant-en-klare wok- of roerbakgroenten bedacht. Je vindt ze in vele soorten en maten bij Dirk, Vomar, Deen, Jumbo, AH en noem ze maar op. Voor elk gerecht is er wel een specifieke woksamenstelling. Ze zijn niet echt goedkoop, de prijs voor wokgroenten ligt zo tussen de € 6,25 en € 7,90 per kilo (!) en rond € 4,50 per kilo voor roerbakmixen.

Chinese wokgroenten met garnalen

Nood en haast

Die kant-en-klaar groentemixen zijn op zich prima hoor, maar wat mij betreft uitsluitend voor noodgevallen of haastklussen. Zelf snijden is niet alleen veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper. Je kunt ook zelf bepalen hoe fijn of grof de verschillende groenten gesneden moet worden en de groentes een eigen gaartijd meegeven. Ik hou heel erg van taugé die *knak* zegt.  En last but not least, ik stop er een dosis (gratis) aandacht & liefde in tijdens het snijden. Dat doen die machines in de fabriek echt niet! 

Chinese wokgroenten met garnalen

Koolhydraten en samenstelling wokgroenten

AH geeft onderstaande (koolhydraat) waardes voor de verschillende samenstellingen. Gelijk een mooi spiekbriefje om zelf een lekkere verse mix samen te stellen. De bovenste gebruikte ik voor de foto, en die was behoorlijk knapperig!

 • Chinese  wokgroente met 25% pak­soi, 25% ro­de ui, 19% Chi­ne­se kool, 16% su­gar snaps, 15% tau­gé (3,5 khd)
 • Indonesische wokgroenten met 25% tau­gé, 25% sper­zie­boon, 19% wor­tel, 19% wit­te kool, 13% bos­ui (4 khd)
 • Hollandse wokgroenten met 20% wor­tel, 18% bleek­sel­de­rij, 15% ro­de pa­pri­ka, 14% broc­co­li, 13% ge­le pa­pri­ka, 10% bloem­kool, 10% sper­zie­boon (3,5 khd)
 • Aziatische wokgroenten met 34% ge­le wor­tel, 32% groe­ne pa­pri­ka, 26% peul, 8% ro­de tat­soi (slasoort), (Excellent 3 khd)
 • Aziatische wok groenten met shii­ta­ke: 26% kom­kom­mer, 26% wor­tel, 26% pak­soi, 21% shii­ta­ke (Excellent 3,5 khd)
 • Aziatische wokgroenten met babymaïs: 28% ro­de kool, 24% sper­zie­boon, 24% ro­de ui, 18% tau­gé, 7,5% ba­by­maïs (5 khd)
 • Provençaalse wokgroenten met 36% cour­get­te, 19% ro­de ui, 18% wor­tel, 13% groe­ne pa­pri­ka, 12% ro­de pa­pri­ka en 2% pe­ter­se­lie (5 khd)
 • Marokkaanse wokgroenten met 26% kik­ker­erwt, 20% ro­de pa­pri­ka, 20% ge­le wor­tel, 20% cour­get­te, 13% sper­zie­boon, wa­ter, zout en aro­ma (7 khd- niet koolhydraatarm, wel koolhydraatbeperkt)

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze wokgroenten met garnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter of Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Wokgroenten met garnalen


Chinese wokgroenten met garnalen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juli 15, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
 • Koolhydraten: 10 gr. pp (1 portie uit recept)
 • Kooktijd: 10 minuten

Deze knapperige wokgroenten zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch.

Ingrediënten

Bereiding

 1. LET OP: voor 1 persoon!
  Fruit knoflook en gember op laag vuur in wat ghee of ander bakvet. Niet laten verbranden, dat wordt bitter.
 2. Schep de wokgroenten en de garnalen erdoor en wok ze zo'n 4-6 minuten mee. Breng op smaak met wat sojasaus.
 3. Dien onmiddellijk op en neem er partjes limoen (of citroen) bij. Heerlijke verwenlunch voor 1 persoon. Als hoofdgerecht kan ook natuurlijk, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 gedachten over “Wokgroenten met garnalen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

494 Shares
Share399
Pin95
Tweet