Deze knapperige, Chinese wokgroenten met garnalen zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch. De wokgroenten hebben verder niet veel nodig, een beetje sojasaus en een drupje limoen. Als je echt van pittig houdt doe je er een stuk rode peper of een lik sambal door. Het gehele recept (1 ruime portie) bevat 10 g koolhydraten.
Kant en klare wokgroenten
Vandaag ga ik bij jullie te biecht, ik ben mezelf een beetje ontrouw geweest voor deze wokgroenten met garnalen! Ik heb de groentemix kant-en-klaar gekocht. Zo, hè hè dat lucht op! Eigenlijk stel ik altijd mijn eigen groentemixen samen, ik vind dat nu eenmaal veel lekkerder en ik neem gewoon altijd wel de tijd om te koken wegens té belangrijk. Maar ik weet natuurlijk ook dat veel mensen al dat hakken en snijden teveel werk vinden. Dat weten de supermarkten ook en daarom hebben ze kant-en-klare wok- of roerbakgroenten bedacht.
Je vindt ze in vele soorten en maten bij Dirk, Vomar, Deen, Jumbo, AH en noem ze maar op. Voor elk gerecht is er wel een specifieke woksamenstelling. Ze zijn niet echt goedkoop, de prijs voor wokgroenten ligt zo tussen de € 6,25 en € 7,90 per kilo (!) en rond € 4,50 per kilo voor roerbakmixen.
Nood en haast
Die kant-en-klaar groentemixen zijn op zich prima hoor, maar wat mij betreft uitsluitend voor noodgevallen of haastklussen. Zelf snijden is niet alleen veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper. Je kunt ook zelf bepalen hoe fijn of grof de verschillende groenten gesneden moet worden en de groentes een eigen gaartijd meegeven. Ik hou heel erg van taugé die *knak* zegt. En last but not least, ik stop er een dosis (gratis) aandacht & liefde in tijdens het snijden. Dat doen die machines in de fabriek echt niet!
Koolhydraten en samenstelling wokgroenten
AH geeft onderstaande (koolhydraat) waardes voor de verschillende samenstellingen. Gelijk een mooi spiekbriefje om zelf een lekkere verse mix samen te stellen. De bovenste gebruikte ik voor de foto, en die was behoorlijk knapperig!
- Chinese wokgroente met 25% paksoi, 25% rode ui, 19% Chinese kool, 16% sugar snaps, 15% taugé (3,5 khd)
- Indonesische wokgroenten met 25% taugé, 25% sperzieboon, 19% wortel, 19% witte kool, 13% bosui (4 khd)
- Hollandse wokgroenten met 20% wortel, 18% bleekselderij, 15% rode paprika, 14% broccoli, 13% gele paprika, 10% bloemkool, 10% sperzieboon (3,5 khd)
- Aziatische wokgroenten met 34% gele wortel, 32% groene paprika, 26% peul, 8% rode tatsoi (slasoort), (Excellent 3 khd)
- en Aziatische wok groenten met shiitake: 26% komkommer, 26% wortel, 26% paksoi, 21% shiitake (Excellent 3,5 khd)
- Aziatische wokgroenten met babymaïs: 28% rode kool, 24% sperzieboon, 24% rode ui, 18% taugé, 7,5% babymaïs (5 khd)
- Provençaalse wokgroenten met 36% courgette, 19% rode ui, 18% wortel, 13% groene paprika, 12% rode paprika en 2% peterselie (5 khd)
- Marokkaanse wokgroenten met 26% kikkererwt, 20% rode paprika, 20% gele wortel, 20% courgette, 13% sperzieboon, water, zout en aroma (7 khd- niet koolhydraatarm, wel koolhydraatbeperkt)
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze wokgroenten met garnalen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Chinese wokgroenten met garnalen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g wokgroente, ik had de Chinese, zie tekst boven
- 10 ml olijfolie, of ander bakvet
- 2 cm gemberwortel, vers, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 5 ml sojasaus, kikoman rode dop
- 4 stuks reuzengarnalen, of meer…
- 3 partjes citroen, of limoen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Fruit de geperste knoflook en geraspte gember op laag vuur in wat ghee. Niet laten verbranden, dat wordt bitter.
- Schep de wokgroenten en de garnalen erdoor en wok ze zo'n 4-6 minuten, zet het vuur wat hoger. Proef en breng op smaak met sojasaus.
- Dien onmiddellijk op en neem er partjes limoen (of citroen) bij. Heerlijke verwenlunch. Als hoofdgerecht kan ook natuurlijk, geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ben nu een tijdje bezig met koolhydraatarm en suikervrij te eten. Inmiddels 14 kg kwijt, dus tevreden, maar een ander probleem is nu, ik ben mijn smaak kwijt. Alles smaakt naar bordkarton. Een vriendin die nu een paar weken glutenvrij eet is ook haar smaak kwijt. Heeft iemand van jullie hier wel eens iets over gehoord?
het zou evt. Ook van een medicijn dat ik moest gebruiken( metformine) kunnen komen, maar daar ben ik sinds 20-10mee gestopt.
iemand tips?
Lijkt me wel heel vervelend… Ik heb er gelukkig nooit last van gehad, misschien is deze vraag beter thuis in een ‘medische’ groep op Facebook.
Ik mis heel erg visgerechten. Ben dol op alle soorten vis en gamba’s. Leuk daarom dat ik hier een recept vond. Ga ik beslist maken
Er staan nog veel meer lekkere gerechten met vis op de website en daar zullen er vast bijkomen want ik ben er zelf ook dol op! (a.s. zondag verschijnt er weer één.)
En die aandacht en liefde…. dat proef je!!
Ik heb het gister gemaakt, en deze blijft er zeker in, ik vond het heel lekker en staat zo op tafel
mjammie..
Heb nog net niet op tafel staan te dansen. Wat een lekker recept. Er overkwam me wel iets vreemds, bij het pellen van een garnaal (reuzengarnalen van AH) spoot er een flinke straal oranje ‘drab’ over het aanrecht. Ik denk dat het een soort van verfstof is om ze leuk oranje te maken, heb er geen andere verklaring voor. Het was niet echt makkelijk weg te vegen, moest wel even een sopje aan te pas komen. Oppassen dus. Verder heerlijk zitten smullen. Dankjewel voor wederom een smakelijke maaltijd.
Getver!
Oeh dit ga ik zeker uitproberen. Dank je wel voor al je denk werk steeds, en de mooie foto’s erbij.
Dit keer geen compliment voor je altijd heerlijke recepten maar voor de mooie foto’s die je er steeds bij plaatst. Smullen met je ogen.
Dank je! Ik probeer de gerechten niet ‘te gelikt’ op de foto te zetten, het is tenslotte gewoon eten, geen 5 sterren foodkunst. Je moet wel kunnen denken/zien dat je het zelf ook in je eigen keuken kunt gaan maken. Het moet er dus wel een béétje aantrekkelijk uit zien 😉
een heerlijke wok met die garnalen, zeker 1x in de 2 weken staat dit voor mijn neus ik ben gek op grote garnalen, dus voor mij extra genieten. Met een andere wokschotel doe ik stukjes vis op het laatst erin, altijd gebruikte ik olijfolie maar sinds een paar maanden eigen gemaakte ghee 1 potje met KurKurma en 1 zonder.
fijne vakantiedagen gewenst.
Dank je!
Kan ik de Garnalen ook vervangen? Ik mag die niet eten vanwege allergie voor schelp en schaaldieren
Maar uiteraard kan dat! Quorn stukjes of tofu kan en als je vlees of vis eet kan kabeljauw, zalm, kip etc. (houd wel even rekening met eventuele langere gaartijden, of bak het apart) Allemaal lekker!