Chinese wokgroenten met garnalen

Wokgroenten met garnalen

Deze knapperige, Chinese wokgroenten met garnalen zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch. De wokgroenten hebben verder niet veel nodig, een beetje sojasaus en een drupje limoen. Als je echt van pittig houdt doe je er een stuk rode peper of een lik sambal door. Het gehele recept (1 ruime portie) bevat 10 g koolhydraten

Advertentie

Kant en klare wokgroenten

Vandaag ga ik bij jullie te biecht, ik ben mezelf een beetje ontrouw geweest voor deze wokgroenten met garnalen! Ik heb de groentemix kant-en-klaar gekocht. Zo, hè hè dat lucht op! Eigenlijk stel ik altijd mijn eigen groentemixen samen, ik vind dat nu eenmaal veel lekkerder en ik neem gewoon altijd wel de tijd om te koken wegens té belangrijk. Maar ik weet natuurlijk ook dat veel mensen al dat hakken en snijden teveel werk vinden. Dat weten de supermarkten ook en daarom hebben ze kant-en-klare wok- of roerbakgroenten bedacht.

Je vindt ze in vele soorten en maten bij Dirk, Vomar, Deen, Jumbo, AH en noem ze maar op. Voor elk gerecht is er wel een specifieke woksamenstelling. Ze zijn niet echt goedkoop, de prijs voor wokgroenten ligt zo tussen de € 6,25 en € 7,90 per kilo (!) en rond € 4,50 per kilo voor roerbakmixen.

Nood en haast

Die kant-en-klaar groentemixen zijn op zich prima hoor, maar wat mij betreft uitsluitend voor noodgevallen of haastklussen. Zelf snijden is niet alleen veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper. Je kunt ook zelf bepalen hoe fijn of grof de verschillende groenten gesneden moet worden en de groentes een eigen gaartijd meegeven. Ik hou heel erg van taugé die *knak* zegt.  En last but not least, ik stop er een dosis (gratis) aandacht & liefde in tijdens het snijden. Dat doen die machines in de fabriek echt niet! 

Koolhydraten en samenstelling wokgroenten

AH geeft onderstaande (koolhydraat) waardes voor de verschillende samenstellingen. Gelijk een mooi spiekbriefje om zelf een lekkere verse mix samen te stellen. De bovenste gebruikte ik voor de foto, en die was behoorlijk knapperig!

  • Chinese  wokgroente met 25% pak­soi, 25% ro­de ui, 19% Chi­ne­se kool, 16% su­gar snaps, 15% tau­gé (3,5 khd)
  • Indonesische wokgroenten met 25% tau­gé, 25% sper­zie­boon, 19% wor­tel, 19% wit­te kool, 13% bos­ui (4 khd)
  • Hollandse wokgroenten met 20% wor­tel, 18% bleek­sel­de­rij, 15% ro­de pa­pri­ka, 14% broc­co­li, 13% ge­le pa­pri­ka, 10% bloem­kool, 10% sper­zie­boon (3,5 khd)
  • Aziatische wokgroenten met 34% ge­le wor­tel, 32% groe­ne pa­pri­ka, 26% peul, 8% ro­de tat­soi (slasoort), (Excellent 3 khd)
  • en Aziatische wok groenten met shii­ta­ke: 26% kom­kom­mer, 26% wor­tel, 26% pak­soi, 21% shii­ta­ke (Excellent 3,5 khd)
  • Aziatische wokgroenten met babymaïs: 28% ro­de kool, 24% sper­zie­boon, 24% ro­de ui, 18% tau­gé, 7,5% ba­by­maïs (5 khd)
  • Provençaalse wokgroenten met 36% cour­get­te, 19% ro­de ui, 18% wor­tel, 13% groe­ne pa­pri­ka, 12% ro­de pa­pri­ka en 2% pe­ter­se­lie (5 khd)
  • Marokkaanse wokgroenten met 26% kik­ker­erwt, 20% ro­de pa­pri­ka, 20% ge­le wor­tel, 20% cour­get­te, 13% sper­zie­boon, wa­ter, zout en aro­ma (7 khd- niet koolhydraatarm, wel koolhydraatbeperkt)

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Chinese wokgroenten met garnalen

Zo maak je deze wokgroenten met garnalen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Chinese wokgroenten met garnalen

Chinese wokgroenten met garnalen

Deze knapperige wokgroenten zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige garnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch.
4.58 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 251.2 koolhydraten 10 geiwitten 22.9 gvetten 11 gvezels 8.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Fruit de geperste knoflook en geraspte gember op laag vuur in wat ghee. Niet laten verbranden, dat wordt bitter.
  • Schep de wokgroenten en de garnalen erdoor en wok ze zo'n 4-6 minuten, zet het vuur wat hoger. Proef en breng op smaak met sojasaus.
  • Dien onmiddellijk op en neem er partjes limoen (of citroen) bij. Heerlijke verwenlunch. Als hoofdgerecht kan ook natuurlijk, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



15 gedachten over “Wokgroenten met garnalen”

  1. J.th.dijk-pieksm

    Ben nu een tijdje bezig met koolhydraatarm en suikervrij te eten. Inmiddels 14 kg kwijt, dus tevreden, maar een ander probleem is nu, ik ben mijn smaak kwijt. Alles smaakt naar bordkarton. Een vriendin die nu een paar weken glutenvrij eet is ook haar smaak kwijt. Heeft iemand van jullie hier wel eens iets over gehoord?

    het zou evt. Ook van een medicijn dat ik moest gebruiken( metformine) kunnen komen, maar daar ben ik sinds 20-10mee gestopt.

    iemand tips?

  2. corrie de jongh

    Ik mis heel erg visgerechten. Ben dol op alle soorten vis en gamba’s. Leuk daarom dat ik hier een recept vond. Ga ik beslist maken

  3. Ik heb het gister gemaakt, en deze blijft er zeker in, ik vond het heel lekker en staat zo op tafel
    mjammie..

  4. Heb nog net niet op tafel staan te dansen. Wat een lekker recept. Er overkwam me wel iets vreemds, bij het pellen van een garnaal (reuzengarnalen van AH) spoot er een flinke straal oranje ‘drab’ over het aanrecht. Ik denk dat het een soort van verfstof is om ze leuk oranje te maken, heb er geen andere verklaring voor. Het was niet echt makkelijk weg te vegen, moest wel even een sopje aan te pas komen. Oppassen dus. Verder heerlijk zitten smullen. Dankjewel voor wederom een smakelijke maaltijd.

  5. LookAroundTheCorner

    Oeh dit ga ik zeker uitproberen. Dank je wel voor al je denk werk steeds, en de mooie foto’s erbij.

  6. Dit keer geen compliment voor je altijd heerlijke recepten maar voor de mooie foto’s die je er steeds bij plaatst. Smullen met je ogen.

    1. Dank je! Ik probeer de gerechten niet ‘te gelikt’ op de foto te zetten, het is tenslotte gewoon eten, geen 5 sterren foodkunst. Je moet wel kunnen denken/zien dat je het zelf ook in je eigen keuken kunt gaan maken. Het moet er dus wel een béétje aantrekkelijk uit zien 😉

  7. een heerlijke wok met die garnalen, zeker 1x in de 2 weken staat dit voor mijn neus ik ben gek op grote garnalen, dus voor mij extra genieten. Met een andere wokschotel doe ik stukjes vis op het laatst erin, altijd gebruikte ik olijfolie maar sinds een paar maanden eigen gemaakte ghee 1 potje met KurKurma en 1 zonder.
    fijne vakantiedagen gewenst.

  8. Desiree Griffioen

    Kan ik de Garnalen ook vervangen? Ik mag die niet eten vanwege allergie voor schelp en schaaldieren

    1. Maar uiteraard kan dat! Quorn stukjes of tofu kan en als je vlees of vis eet kan kabeljauw, zalm, kip etc. (houd wel even rekening met eventuele langere gaartijden, of bak het apart) Allemaal lekker!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven