witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw noem maar op! Vandaag gaat de stronk in de soep. Deze snelle witlofsoep met een bootje is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten. Ik koos voor een pittige kaas, maar als je dat te heftig vindt dan neem je een mildere variant. Met een mooi drijvend bootje van een gevuld witlofblaadje ziet het er allemaal heel feestelijk uit, dat maakt deze witlofsoep ook heel geschikt voor feestdagen (Kerst, Pasen etc.). 

Ook lekker

Hou je niet zo erg van blauwschimmelkaas, dan neem je gewoon een andere kaassoort. Feta is heel mild of geitenkaas kan ook als je dat lekker vindt. Als voorgerechtje is het prima voor 4 personen, eet je het als lunch dan neem je meestal een iets grotere portie dan is het voor 3 personen.

Zo maak je de witlofsoep met een bootje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

door Anna-Karina van Denderen
Deze snelle witlofsoep is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per kom

Uit recept

Ingrediënten

Bereiden

  • Fruit de ui glazig en knijp knoflook erboven uit en zet het vuur laag. Haal van de witlof 4 mooie blaadjes af voor de garnering, snijd de rest in stukken en bak dat 1 minuut mee mee met de uien.
  • Brokkel de halve bouillontablet erover en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verbrokkel ondertussen de kaas en hak de peterselie (hou 4 hele blaadjes achter) en walnoten. Vul de witlofschuitjes met kaas, walnoten en een blaadje peterselie.
  • Giet de slagroom bij de soep en warm mee. Pureer alles met de staafmixer zo glad als je het zelf hebben wilt. Bij deze soep vind ik het lekker om af en toe nog een stukje witlof tegen te komen.
  • Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en leg in elke kom een gevuld witlofschuitje. Bestrooi met de rest van de kaas, walnoot en peterselie of geef dat er los bij.
  • Hmmm, zó lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 418 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Witlofsoep met een bootje”