witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Deze snelle witlofsoep is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten. Ik koos voor een pittige kaas, maar als je dat te heftig vindt dan neem je een mildere variant. Met een mooi drijvend bootje van een gevuld witlofblaadje ziet het er allemaal heel feestelijk uit, dat maakt deze witlofsoep ook heel geschikt voor feestdagen (Kerst, Pasen etc.). Hou je niet zo erg van blauwschimmelkaas, dan neem je gewoon een andere kaassoort. Feta is heel mild of geitenkaas kan ook als je dat lekker vindt.

Ook lekker als voorgerecht

Als voorgerechtje is het prima voor 4 personen, eet je het als lunch dan neem je meestal een iets grotere portie dan is het voor 3 personen.

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw noem maar op!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de witlofsoep met een bootje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Witlofsoep met een bootje

witlofsoep met een bootje

Door Anna-Karina Geplaatst december 4, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4 kommen
  • Koolhydraten: 3 gr khd per portie (4 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 17 minuten

Deze snelle witlofsoep is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui glazig en knijp knoflook erboven uit en zet het vuur laag. Haal van de witlof 4 mooie blaadjes af voor de garnering, snijd de rest in stukken en bak dat 1 minuut mee mee met de uien.
  2. Brokkel de halve bouillontablet erover en giet het water erbij. (ik gebruik meestal maar de helft van de aangegeven hoeveel bouillon, anders vind ik het te zout) Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Verbrokkel ondertussen de kaas en hak de peterselie (hou 4 hele blaadjes achter) en walnoten. Vul de 'witlofschuitjes' alvast met kaas, walnoten en 1 heel blaadje peterselie.
  3. Giet de slagroom bij de soep en warm even mee. Pureer alles met de staafmixer zo glad als je het zelf hebben wilt. Bij deze soep vind ik het lekker om af en toe nog een stukje witlof tegen te komen.
  4. Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en leg in elke kom een gevuld witlofschuitje. Bestrooi met de rest van de kaas, walnoot en peterselie of geef dat er los bij. Hmmm, zó lekker!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 gedachten over “Witlofsoep met een bootje”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

241 Shares
Share96
Pin145
Tweet