Witlofsoep met een bootje

witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw noem maar op! Vandaag gaat de stronk in de soep. Deze snelle witlofsoep met een bootje is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten. Met een mooi drijvend bootje van een gevuld witlofblaadje ziet het er allemaal heel feestelijk uit, dat maakt deze witlofsoep ook heel geschikt voor feestdagen, zoals kerst of Pasen. Voorgerechtje of lunch voor 4 personen. Bevat dan 2.8 gram koolhydraten per portie.

Welke kaas neem jij?

Hou je niet zo erg van pittige blauwschimmelkaas, dan neem je gewoon een mildere romige variant. Of een heel andere kaassoort. Feta of hüttenkäse zijn allebei redelijk mild. Maar geitenkaas of gewoon geraspte kaas is ook lekker!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witlofsoep met een bootje

Zo maak je de Witlofsoep met een bootje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Deze snelle witlofsoep is tegelijk romig zacht én stoer door de toevoeging van pittige blauwschimmelkaas en de walnoten. Hou je niet zo erg van schimmelkaas, dan neem je gewoon een mildere romige variant. Of een heel andere kaassoort. Feta of hüttenkäse zijn allebei redelijk mild.
5 van 3 stemmen
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht, snel
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 210.57 koolhydraten 2.8 geiwitten 4.55 gvetten 19.17 gvezels 3.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Fruit de ui glazig en knijp knoflook erboven uit en zet het vuur laag. Haal van de witlof 4 mooie blaadjes af voor de garnering, snijd de rest in stukken en bak dat 1 minuut mee mee met de uien.
  • Brokkel de halve bouillontablet erover en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verbrokkel ondertussen de kaas en hak de peterselie (hou 4 hele blaadjes achter) en walnoten. Vul de witlofschuitjes met kaas, walnoten en een blaadje peterselie.
  • Giet de slagroom bij de soep en warm mee. Pureer alles met de staafmixer zo glad als je het zelf hebben wilt. Bij deze soep vind ik het lekker om af en toe nog een stukje witlof tegen te komen.

Serveren

  • Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en leg in elke kom een gevuld witlofschuitje. Bestrooi met de rest van de kaas, walnoot en peterselie of geef dat er los bij.
  • Hmmm, zó lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


11 gedachten over “Witlofsoep met een bootje”

  1. heerlijk! Wat een goed recept. Ik heb vandaag de knoflook en de ui weggelaten en daarvoor wat (75 gr) geraspte oude kaas in de soep laten smelten. De blauwschimmelkaas heb ik niet er bovenop gedaan maar voor de pit door de soep gedaan!
    Een heerlijke maaltijd! Met als extraatje 2 kaaskletskoppen 😉 Buikje weer vol!

  2. Vandaag deze soep gemaakt. Lekker snel en gemakkelijk te maken en ik vond ‘m heerlijk!
    Ik had alleen blauwschimmel Brie in huis. Die paste er ook prima bij.

    1. Hoi Rita,
      In principe kan je elke soep invriezen, maar deze bevat slagroom! Dan zou je de witlofsoep zonder de room moeten maken en die bij het serveren pas toevoegen. Als je de room er al in doet loop de kans dat dat gaat schiften. Je kan natuurlijk altijd een kleinere hoeveelheid maken. Succes!
      Groet, Anna-Karina

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top