witlofsalade met kaas en walnoot

Witlofsalade met kaas en walnoot

Hoe meer zon, hoe meer salades er weer op tafel verschijnen. Vandaag schotelen we jullie deze frisse witlofsalade met kaas en walnoot voor. Het blijkt dat witlof voor mensen die koolhydraatarm eten de meest populaire groente is. Tenminste… op onze website is het de meest gezochte groente. Misschien wel logisch eigenlijk, omdat je er alle kanten mee uit kunt. Neem bijvoorbeeld onze witlof lasagne of de tophit witlof met zalm in room. Maar ook in een salade is witlof een geweldige smaakmaker. De witlofsalade van vandaag is subtiel genoeg qua smaak, maar ook afwisselend genoeg qua samenstelling en structuur. Perfect match!

Advertentie

Combinatie

De witlofsalade met kaas en walnoot kun je uitstekend als lunchgerecht serveren, eventueel met een koolhydraatarm broodje erbij. Maar ook als begeleider van het hoofdgerecht bij het diner zal deze salade meer dan goed bevallen. Natuurlijk kun je er op los variëren, maar wat ikzelf zou handhaven is de combinatie van gember, citroen, yoghurt en mayonaise. Heerlijk. Maar zoals altijd ben ik ook benieuwd welke andere keuzes jullie maken. Er zijn ontelbare wegen die naar Rome leiden…

Ruimte

Als je de salade nog koolhydraatarmer wilt krijgen, dan zou je de appel kunnen weglaten. Dat is het ingrediënt waarin de meeste koolhydraten zitten. Je levert dan natuurlijk wel in op de smaak. Maar het blijft gewoon een lekkere salade. Je kunt het laten afhangen van wat er nog meer op tafel gaat verschijnen. De witlofsalade met kaas en walnoot én de appel zoals hier bevat 6.15 g koolhydraten per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je witlofsalade met kaas en walnoot

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

witlofsalade met kaas en walnoot

Witlofsalade met kaas en walnoot

Onweerstaanbaar: witlofsalade met kaas en walnoot. Subtiel qua smaak, maar ook afwisselend genoeg wat betreft samenstelling en structuur.
4.75 van 8 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 477.3 koolhydraten 6.15 geiwitten 12.65 gvetten 43.25 gvezels 6.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de witlof in dunne reepjes, de kaas en de appel in kleine blokjes. Hak de walnoten in stukjes.
  • Maak een dressing van de overige ingrediënten.
  • Hou een beetje gehakte walnoot apart voor de garnering. Meng de rest met elkaar. Strooi er op het bord de achtergehouden walnoot overheen. Glimlach en geniet.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven