Zodra er witlof in beeld komt denken we natuurlijk aan onze tophit! Ik denk dat deze witlof roombrie schotel van Miranda daar zomaar eens prima mee zou kunnen gaan concurreren. Met slechts 4 ingrediënten en een heel makkelijk bereidingswijze is het een aantrekkelijk, simpel koolhydraatarm gerecht. Ovenschotels doen het sowieso altijd goed. Al met al doet Miranda veel mensen er vast een heel groot plezier mee. En dat is precies de bedoeling van alle bezoekersrecepten! Het is voldoende voor 2 ruime porties en bevat 7.6 gram koolhydraten per portie.
De speciale rubriek draait sinds mei 2020 en we kunnen gerust stellen dat het een succes is. Zo leuk om te zien dat mensen heel verschillende koolhydraatarme recepten aanleveren. Van supersimpel tot wat ingewikkelder voor de liefhebbers. Maar altijd smakelijk!
Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?


Zo maak je witlof roombrie schotel van Miranda
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Witlof roombrie schotel van Miranda
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Maak alle blaadjes van de witlof los en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Spoel koud af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Snijd de tomaten en de brie in plakken.
- Maak laagjes in de ovenschaal: begin met de witlof, dan ham en plakjes tomaat en de helft van de brie. Herhaal witlof, tomaat en ham en eindig met witlof blaadjes. Bak de schotel gedurende 15 minuten in de oven. Leg dan de laatste plakjes brie erop en laat nog 5 minuten smelten.
- Eet smakelijk
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: