Witlof roombrie schotel van Miranda

Witlof roombrie schotel

Zodra er witlof in beeld komt denken we natuurlijk aan onze tophit! Ik denk dat deze witlof roombrie schotel van Miranda daar zomaar eens prima mee zou kunnen gaan concurreren. Met slechts 4 ingrediënten en een heel makkelijk bereidingswijze is het een aantrekkelijk, simpel koolhydraatarm gerecht. Ovenschotels doen het sowieso altijd goed. Al met al doet Miranda veel mensen er vast een heel groot plezier mee. En dat is precies de bedoeling van alle bezoekersrecepten! Het is voldoende voor 2 ruime porties en bevat 7.6 gram koolhydraten per portie.

De speciale rubriek draait sinds mei 2020 en we kunnen gerust stellen dat het een succes is. Zo leuk om te zien dat mensen heel verschillende koolhydraatarme recepten aanleveren. Van supersimpel tot wat ingewikkelder voor de liefhebbers. Maar altijd smakelijk! 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Witlof roombrie schotel

Zo maak je witlof roombrie schotel van Miranda

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Witlof roombrie schotel van Miranda

4.89 van 9 stemmen
Witlof roombrie schotel
Door: Miranda
Het knapperige van de witlof met het zachte van de roombrie geeft een heerlijke combinatie.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie 
kcal 511.75 koolhydraten 7.6 geiwitten 41.3 gvetten 31.15 gvezels 14 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 600 g witlof, 6 stronken
  • 250 g tomaat, 4 stuks, normaal formaat
  • 200 g brie
  • 150 g ham, of plakjes (vega)worst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Maak alle blaadjes van de witlof los en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Spoel koud af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de tomaten en de brie in plakken.
  • Maak laagjes in de ovenschaal: begin met de witlof, dan ham en plakjes tomaat en de helft van de brie. Herhaal witlof, tomaat en ham en eindig met witlof blaadjes. Bak de schotel gedurende 15 minuten in de oven. Leg dan de laatste plakjes brie erop en laat nog 5 minuten smelten.
  • Eet smakelijk

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



4 gedachten over “Witlof roombrie schotel van Miranda”

  1. 5 sterren
    Ik zelf zou bovenop de schotel een laagje van bloemkoolrijst/knolselderij doen. ik mis namelijk de “aardappelen”. Anders eet je alleen de groente. Nu krijg je nog extra groente erbij.

  2. 5 sterren
    Ik heb een klein beetje knoflookpoeder op de laatste laag tomaten gestrooid. Heel erg lekker, dat zoete van de tomaten met het romige van de brie

  3. 5 sterren
    Vorige week gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar! Pas toen ik het in de oven zette bedacht ik dat er geen kruiden in zaten. Nog snel een beetje peper erover gedaan, kruiden niet gemist. Simpel een smaakvol!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top