witlof puntpaprika ovenschotel

Witlof paprika ovenschotel

Vorig jaar hielden we een mini onderzoekje op Facebook, daaruit bleek al dat wij beslist niet de enige zijn die van ovenschotels houden. Massaal werd er gestemd voor (nog meer) ovenschotels die je makkelijk vooraf kunt maken. Deze koolhydraatarme witlof paprika ovenschotel is er zo een, je kunt ‘m makkelijk vooraf maken, dan schuif je ‘m zo de oven in als je thuiskomt na een drukke dag. Hoppa, 30 minuten krantje lezen met beentjes omhoog en je je kunt gaan smullen!

De groente in de ovenschotel hebben heel toegankelijke, beetje winterse, smaken. De witlof paprika ovenschotel bevat 7.8 gram koolhydraten per portie. Samen met een schaaltje overheerlijke puree erbij een voortreffelijke koolhydraatarme gezinsmaaltijd. De puree hadden we al eerder in schaaltjes ingevroren. ’s Morgens twee schaaltjes in de koelkast gezet zodat het al ontdooid was. De schaaltjes schoven we vervolgens samen de witlof-paprikaschotel in de oven, ideaal!

Witlof is niet meer bitter

Mensen die zeggen geen witlof te lusten omdat het bitter zou zijn moeten deze koolhydraatarme witlof paprika ovenschotel  misschien toch eens een kans geven. Want witlof is tegenwoordig echt niet meer zo bitter als vroeger. Het meeste bitter zit in de pit en die kun je er naar wens nog uitsnijden. Door de combinatie met paprika (zoet) smaakt deze witlof paprika ovenschotel heel anders dan je gewend bent van pure witlof. Bovendien zorgt het scheutje slagroom er nog eens voor dat de verschillende soorten groente een romig geheel vormt. Verder gebruiken we pimentón en (vega)spekjes in deze schotel, waardoor de witlofschotel een fijne rooksmaak heeft. Je kunt -uiteraard- de (vega)spekjes ook achterwege laten en er vlees of kip bij serveren als je dat liever hebt.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witlof puntpaprika ovenschotel
witlof puntpaprika ovenschotel

Zo maak je de witlof paprika ovenschotel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Witlof paprika ovenschotel

witlof puntpaprika ovenschotel
Door: Anna-Karina van Denderen
De makkelijke witlof paprika ovenschotel kunt je de avond van tevoren maken, dan schuif je ‘m zo de oven in als je thuiskomt na een drukke werkdag, ideaal!
4.78 van 9 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord ovengerecht
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 491.45 kcalkoolhydraten 7.8 geiwitten 26.35 gvetten 35.2 gvezels 15.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Halveer 4/5 van de witlofstronken in de lengte. (De andere 1/5 wordt hierna gebakken) Blancheer de witlof 4 minuten -zonder zout- en laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Bak de (vega)spekjes krokant in wat olie met roomboter, haal uit de pan en zet apart.
  • Snijd de bosui in ringen, de paprika in dunne repen en het laatste stronkje witlof in stukjes. Bak deze drie groenten samen met een flinke snuf pimentón in de ‘spekjespan’ 3 minuten aan. Voeg de spekjes toe, giet er een scheutje slagroom bij, proef en breng zo nodig op smaak met wat bouillonpoeder.
  • Leg de witlofstronkjes in de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruiden. Verdeel het gebakken groentemengsel over de stronkjes en bestrooi met kaas.
  • Bak de witlof-puntpaprika schotel 20 – 25 minuten in de oven of tot de kaas mooi kleurt.
  • Erbij overheerlijke puree, heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top