Witlof paprika ovenschotel

witlof puntpaprika ovenschotel

Ooit hielden we een mini onderzoekje op Facebook, daaruit bleek al dat wij beslist niet de enige zijn die van ovenschotels houden. Massaal werd er gestemd voor (nog meer) ovenschotels die je makkelijk vooraf kunt maken. Deze koolhydraatarme witlof paprika ovenschotel is er zo een, je kunt ‘m makkelijk vooraf maken, dan schuif je ‘m zo de oven in als je thuiskomt na een drukke dag. Hoppa, 30 minuten krantje lezen met beentjes omhoog en je kunt gaan smullen!

Deze groente in de ovenschotel hebben heel toegankelijke smaken. De witlof paprika ovenschotel bevat 7.8 gram koolhydraten per portie. Samen met een schaaltje overheerlijke puree erbij een voortreffelijke koolhydraatarme gezinsmaaltijd. De puree hadden we al eerder in schaaltjes ingevroren. ’s Morgens twee schaaltjes in de koelkast gezet zodat het al ontdooid was. De schaaltjes schoven we vervolgens samen de witlof-paprikaschotel in de oven, ideaal!

Witlof is niet meer bitter

Mensen die zeggen geen witlof te lusten omdat het bitter zou zijn moeten deze koolhydraatarme witlof paprika ovenschotel  misschien toch eens een kans geven. Want witlof is tegenwoordig echt niet meer zo bitter als vroeger. Het meeste bitter zit in de pit en die kun je er naar wens nog uitsnijden. Door de combinatie met paprika (zoet) smaakt deze witlof paprika ovenschotel heel anders dan je gewend bent van pure witlof. Bovendien zorgt het scheutje slagroom er nog eens voor dat de verschillende soorten groente een romig geheel vormt. Verder gebruiken we pimentón en (vega)spekjes in deze schotel, waardoor de witlofschotel een fijne rooksmaak heeft. Je kunt -uiteraard- de (vega)spekjes ook achterwege laten en er vlees of kip bij serveren als je dat liever hebt.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witlof puntpaprika ovenschotel
witlof puntpaprika ovenschotel

Zo maak je de witlof paprika ovenschotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

witlof puntpaprika ovenschotel

Witlof paprika ovenschotel

De makkelijke witlof paprika ovenschotel kunt je de avond van tevoren maken, dan schuif je ‘m zo de oven in als je thuiskomt na een drukke werkdag, ideaal!
4.77 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 491.45 koolhydraten 7.8 geiwitten 26.35 gvetten 35.2 gvezels 15.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Halveer 4/5 van de witlofstronken in de lengte. (De andere 1/5 wordt hierna gebakken) Blancheer de witlof 4 minuten -zonder zout- en laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Bak de (vega)spekjes krokant in wat olie met roomboter, haal uit de pan en zet apart.
  • Snijd de bosui in ringen, de paprika in dunne repen en het laatste stronkje witlof in stukjes. Bak deze drie groenten samen met een flinke snuf pimentón in de ‘spekjespan’ 3 minuten aan. Voeg de spekjes toe, giet er een scheutje slagroom bij, proef en breng zo nodig op smaak met wat bouillonpoeder.
  • Leg de witlofstronkjes in de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruiden. Verdeel het gebakken groentemengsel over de stronkjes en bestrooi met kaas.
  • Bak de witlof-puntpaprika schotel 20 – 25 minuten in de oven of tot de kaas mooi kleurt.
  • Erbij overheerlijke puree, heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


22 gedachten over “Witlof paprika ovenschotel”

  1. 5 sterren
    Zojuist gegeten, heeeeerlijk. Ook deze blijft hier op het menu staan. Ik heb inmiddels al een hele map met lekkere recepten van jullie!
    10+ voor jullie beiden!

  2. Ik had de schotel gemaakt en voor het bakken ingevroren. Vandaag afgebakken in de oven. Erg lekker, maar ook erg nat. Misschien doordat ik het had ingevroren. Ik maak hem zeker nog een keer, maar eet het dan gelijk dezelfde dag op. Want de smaak is 100% heerlijk.

    1. Gare witlof invriezen of l bewaren is inderdaad geen goed idee, dat bevat enorm veel water. Je kunt dat natuurlijk gewoon afgieten maar de witlof loopt nu eenmaal leeg na de bereiding, daar valt verder niks aan te doen. Blij dat de smaak goed was!

  3. Overheerlijk die witlof paprika ovenschotel! Ik maakte hem zonder spekjes maar met meer kaas.
    Dank voor het recept

  4. Deze schotel afgelopen weekend gemaakt. Echt heerlijk! Ik heb nog twee bakjes purree in de vriezer bewaard. Handig!

  5. Marijke Doolaard

    Witlof paprika schotel was heerlijk.
    Mijn favoriet blijft toch steeds nog de preiquiche met camembert verschillende keren gemaakt. Steeds door iedereen lekker gevonden en zo makkelijk.

  6. Vandaag gemaakt. Het was heerlijk en eenvoudig te maken.
    Dank je wel voor dit recept 👍🏼
    Ik vraag mij af of ik mijn favoriete recepten op kan slaan op deze site.

  7. De rillingen lopen bij mijn kinderen over hun rug bij het woord “witlof”. Maar deze schaal is helemaal uitgeschraapt! Bizar gewoon…..hoe makkelijk kan het leven zijn :). Dankjewel voor dit recept (en heel snel klaar dus mama ook blij)!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top