Deze witlof met zalm in room is een variant op de klassieker witlof met ham en kaas uit de oven. Aangezien wij thuis geen vlees eten, zijn we altijd op zoek naar hoe je iets met vlees nóg lekkerder kan maken maar dan met vis of vegetarisch. Deze witlof met zalm in room is inmiddels bij ons en vele anderen een regelrechte terugkerende tophit geworden. Daarom prijkt hij ook in ons kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm op blz. 121! Enne mocht je zelf liever ham hebben dan kan dat ook natuurlijk…
Ongelooflijk lekker & simpel te maken
Wij hebben geen hekel aan koken, maar het is ook fijn om te kunnen kiezen uit een serie simpele gerechten. Van die gerechten met een heel overzichtelijke ingrediëntenlijst en dat ze dan toch ongelooflijk lekker zijn. Deze witlof met zalm in room is er zo een. Het gerecht bevat ook heel weinig koolhydraten, met onze ingrediënten 3.3 gram koolhydraten per portie. Dat maakt deze witlof met zalm helemaal ideaal na een dagje wat teveel koolhydraten. Bijvoorbeeld op maandag of zondag na een (te) gezellig feestje. Het is redelijk vet door de zalm, maar dat zijn de goede vetten! Weetje: Om de witte kleur van witlof beter te behouden, kun je enkele druppels citroensap aan het kookwater toevoegen.
Voedingsstoffen in witlof
Witlof is rijk aan vitamine en C en bevat bepaalde vezels en probiotica die zorgen ervoor dat je darmen goed functioneren en helpen bij het herstellen van diarree. Witlof bevat relatief vrij veel vocht, dat komt door verwarmen vrij, voeg daarom zeker geen zout toe aan het kookwater en kook de witlof ook niet te lang! In biologische groente zit vaak minder vocht, deze groenten worden minder snel opgekweekt. Dat zou ook de reden zijn waarom biologische groente naar verhouding meer voedingsstoffen bevat dan snel geteelde groente uit de kas.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de Witlof met zalm in room
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Witlof met zalm in room, tophit!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g witlof, 5 stronkjes, schoon gewogen
- 50 g roomkaas
- 50 ml slagroom
- ¼ tl bouillonpoeder, OPTIONEEL
- 150 g zalm, gerookt van Lidl is niet zo zout
- 1 el dille, gedroogd
- 75 g geraspte kaas, geraspt, 0 khd indien zelf geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd een dun plakje van de onderkant van de witlof en halveer ze in de lengte. Blancheer de witlof (zonder zout!) net beetgaar, ongeveer 4 minuten. Laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
- Verwarm in een pannetje de roomkaas met slagroom, het hoeft niet te koken. Breng optioneel op smaak met wat bouillonpoeder.
- Leg de geblancheerde witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, leg op elk stronkje witlof een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover. Strooi de dille en de geraspte kaas erover.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten mooi lichtbruin in de oven. Oeh, dat wordt smullen! Laat je ons weten wat je ervan vond?
Teveel nattigheid?
- Deze schotel is vrij nat omdat witlof een behoorlijk natte groente is. Kook het daarom zeker niet te lang en doe absoluut géén zout in het kookwater. TIP: Opscheppen met een schuimspaan. Het vocht uit de ovenschotel kun je met een lekker koolhydraatarm broodje oppeuzelen. Heerlijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Al vaak gegeten, een van mijn favorieten en stond vandaag weer op het menu. Maar om nou op een warme dag als deze de oven aan te doen? Ik heb een koude variatie gemaakt met heksenkaas ipv een suasje van roomkaas.. Witlof wel gekookt, zalm erover, heksenkaas (een beetje verdund met slagroom) erover. Smullen maar!
Super lekker recept!
Ik heb de witlof gestoomd ipv te koken. Zo heb je nul vocht.
Meestal eten we witlof met ham, maar wat was dit lekker zeg. Voor herhaling vatbaar!!
De eerste keer dat ik mijn oven gebruikte op mijn nieuwe adres: natuurlijk mijn favoriete ovenschotel! Smullen!
Heeeeeee, wat een eer dat wij erbij zijn 😉 Zita! Alles een beetje goed overgekomen? Heel veel woonplezier op je nieuwe stek!
Een verrukkelijk gerecht, al tig keren gemaakt.
Lof voor al die heerlijke recepten
Dank je!
Heerlijk
Mooi zo!
ik heb het gisteren voor de 2e keer gemaakt. Maar ik heb de witlof rauw in de schaal gelegd en toen 40 minuten in de oven. Dat gaf veel minder vocht dan eerst koken en dan in de oven. ontzettend lekker! echt een blijvertje op het menu
beetje pijnboompitjes erover is een heerlijke aanvulling
Mjum, pijnboompitjes zijn zalig (maar zo duuuuuur tegenwoordig!)
Vandaag gemaakt met een vriendin! Dikke 10, het was heerlijk, dank je wel 🙂
Ik kook de witlof niet maar leg het rauw in de ovenschaal, en dan 30 min in de oven dan heb je ook vocht maar veeeeel minder en nog lekkerder vind ik
Weer gemaakt! Altijd heerlijk.
Ik kook de witlof soms ‘s morgens al en leg de halve stronkjes een beetje rechtop tegen de kant van mijn vergiet en laat ze uitlekken. Je kunt het ook de avond ervoor koken de nacht over laten uitlekken. Ik vind het daarna lekkerder. Het witlof raakt veel vocht kwijt waardoor het steviger blijft. Maar hoe je het ook doet het blijft een toprecept!
Als je de kontjes en de pit eruit snijdt en ze ook nog halveert, dan heb je allemaal losse blaadjes witlof ipv stronkjes, of niet? Hoe kook je dat dan nog? Ik worstel daar altijd mee met dit soort witlofovenschotels…
Oh, maar dan snijd je denk ik toch echt wat teveel weg. Wij snijden van het kontje een dun plakje. Precies zoveel dat je er halve stronkjes van kunt maken. En wat de pit betreft: die is tegenwoordig echt helemaal niet meer bitter en kan er eigenlijk gewoon in blijven zitten!
Zojuist gemaakt én gegeten………
Was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Makkelijk en snel te maken!
Kun je dit gerecht ook bijv een (halve) dag van te voren maken en dan totdat ie in de oven moet in de koelkast bewaren?
Kan, maar dan loopt je witlof denk ik nog meer leeg. Dus ik zou dat niet doen.
Heerlijk! Alleen iets te zout.
Het kwam er steeds niet van, maar…superlekker!
Het recept geeft aan om te werken met 5 stronkjes witlof, terwijl er op het plaatje 8 staan.
Wat is juist?
Die zijn gehalveerd 😉 staat ook in de tekst.
Zalige schotel en weet je wat nu zo leuk is? Ik ben enorme fan van bloemkool met een sausje, daar ben ik nu eenmaal mee opgegroeid. Ik heb de bloemkool nu steeds geroosterd, maar na het eten van de witlof dit weekend heb ik de saus daarvan vandaag over de gekookte bloemkool gedaan. In een woord geweldig!!
Wat een goed ideetje Marloes! Ik kan me voorstellen dat je hebt gesmuld. (wat een rotdieet hè?)
Gisteren gegeten maar in plaats van witlof halve krop paksoi (left over) Verrukkelijk, voor herhaling vatbaar
Dit is zo lekker! En je kunt het ook in het voorjaar met asperges…… Oeioeioei! Alsof er een engeltje…
Dit recept heb ik uitgeprobeerd en mijn collega”s ermee verrast.
De reacties waren overweldigend, maar ik had het al eerder gemaakt, dus ik wist dat het heerlijk was.
Inderdaad een toprecept. Ik heb het al een paar keer gemaakt, super lekker!
Heerlijk!
Mmmmm, ben de witlofschotel met zalm,weer aan het maken.
Zooooooooooooooooo, lekker.
Bedankt voor het recept, Anna-Karina en Meneer Hans.
Ha Jolanda, haalt hij het diner wel, of heb je ‘m dan al helemaal opgepeuzeld??? hahaha 😀 Eet smakelijk hoor!
Ik heb er nog een flinke dosis blauwe kaas bijgevoegd aan de roomkaas en room, heerlijk! Wel wat meer room (kaas) gebruikt. Geraspte kaas weggelaten
En witlof ook niet voorgekookt, half uurtje oven ipv 20 minuten
Vandaag door mijn vrouw gemaakt super lekker gaan we zeker meer eten
Heerlijk, voor manlief wel een aardappeltje erbij, daardoor ik een rolletje witlof extra ;-), echt een lekker en makkelijk recept! Dankjewel!
Bofkont!
Topper! Weinig ingrediënten – en wat is het lekker!
Voor het eerst gemaakt, heet is echt een toppertje! Heerlijk.
In 1 woord: verrukkullukk!
Het recept witlof en zalm gemaakt, perfect!!! Manlief vond het heerlijk. Wanneer manlief het lekker vindt, dan kan ik dit recept ook toepassen bij onze familieleden met bepaalde dieetwensen. Dank Hans en Anna-Karina!
Dat klinkt goed, gezinseten is wel zo gezellig!
Een héérlijk recept!
Maar ik heb het iets lichter gemaakt door ipv slagroom soja-kookroom te gebruiken.
Niet koolhydraat-arm, maar wij hebben er aardappelpuree met een eetlepel grove mosterd er bij gegeten. Verrukkelijk
Wij vonden het inderdaad een tophit. Past ook heel goed in de Montignac methode
Deze schotel staat bij ons bij de favorieten en zeker bij de top 10 op dit moment
Heerlijk gerecht,we maken het regelmatig,lekkere combinatie
Heerlijk! Staat hier regelmatig op het programma.
Echt heerlijk!
Ik heb dit recept nu een keer of 10 gemaakt.
Iedereen is er weg van.
Veel lekkerder dan de ham/kaas versie.Had er nog wat champignons bij gedaan!Ook lekker!!
Afgelopen week gemaakt en wat is dit een topgerecht, echt heerlijk!!!!
Mmmm,heerlijk!
Heeeeeeerlijk.
Super lekker. Heerlijk
Een super heerlijk recept !
We hebben er van genoten !??
Dat is precies de bedoeling! Mooi zo Janny!
Over ‘mannen en zonen’ : mijn partner wil graag aardappelen, pasta of rijst. Maar als ik deze witlofschotel met zalm maak, of een witlofschotel met ham, dan hoor ik hem daar niet over.,??.
Voor mij dus extra makkelijk vandaag. Minder afwas ook. ?
Die afwas doet hij toch zeker voor je? Ik moet naast recepten toch eens een paar emancipatoire opvoedingslessen geven ;-0
Heerlijk, ga het zeker nog eens maken.
Echt heel erg lekker!! Zelf één van mijn zonen die normaal geen witlof eet, vond dit heerlijk. Dank je wel weer voor dit lekkers!
Witlofschotel met zalm en roomsaus,is echt heeel erg lekker . Een echte aanrader. Complimenten Anna-Karina !!!!!
We hebben inderdaad gesmuld van dit recept. Ik denk dat ik te vette kaas heb gebruikt, dus extra lekker!! Volgende keer 0 khd.
Ik ga het zeker nog een keer maken.
Hoezo te vet?
Wij houden niet zo van vis, maar dit is hier een hit! Heerlijk?
Een heerlijk recept. Alles was op, dus compliment voor de kok ( ik dus ?) maar nog veel meer voor jullie !
gister de witlof met zalm gegeten
Het was heerlijk
Wat is dit onvoorstelbaar lekker! Ik heb het van het weekend gemaakt en iedereen heeft zitten smullen!
Sinds een paar weken probeer ik koolhydraatarm te koken en eten. De eerste dagen was ik aan het ploeteren om fatsoenlijke, gevarieerde maaltijden op tafel te zetten. Maar nu heb ik jullie website ontdekt gaat het gemakkelijk en…. ongemerkt verliezen we de kilo’s! Wat heerlijk!
Hartelijk bedankt voor je recepten en inspiratie! Ik ben 100% fan!
100% dank en graag gedaan gedaan Ellen!
Overheerlijk recept. Toen ik mijn man vertelde dat ik het ging maken was zijn reactie dat ik het dan maar zelf moest opeten; hij houdt niet zo van ‘nieuwe’ gerechten. Maar toen het eenmaal op tafel stond schepte hij toch op, en nog een keer! Deze schotel komt dus op m’n lijstje van succesgerechten; ook omdat het supersimpel te maken is en snel klaar. Overigens heb ik creme fraiche gebruikt ipv slagroom want die had ik niet meer in huis.
Heerlijk toch die mannen, ik ga eens turven hoeveel mannen (en zonen) zeggen dat ze iets niet lusten en vervolgens de hele schaal leegeten! 😛
Wat een ontzettend lekker recept! Vandaag voor het eerst gemaakt met hier en daar wat aanpassingen. Ik heb ten eerste verse zalm gebruikt omdat ik het anders te zou vond worden. Ik heb (dankzij een tip van iemand hieronder) de witlof niet gekookt maar rauw verwerkt en dat gaat prima! Nu komt er nauwelijks vocht uit de groenten. Ook heb ik meer roomkaas en slagroom gebruikt en die iets gebonden met een halve theelepel arrownootpoeder. Als laatste wat gebrande geschaafde amandelen. Het was superlekker. Dank je wel voor dit recept!
Wat een heerlijk gerecht! Een van de lekkerste koolhydraatarme gerechten die we tot nu toe gegeten hebben!
Mooi zo! Het is niet voor niets een tophit 😉
Wat heerlijk om dit gerecht weer te mogen maken! Dit weekend komen vrienden eten, maar onze vriendin is zwanger. De vis wordt warm genoeg verhit om het ook eetbaar te maken voor zwangere vrouwen toch?
Ja op zich zou dat zeker moeten kunnen.
Vanavond gegeten en het is echt superlekker! Ik zit in een beginfase en heb daarom roomkaas light gebruikt en sojamelk in plaats van de slagroom. Alle recepten zijn gewoon zo als je ze op de foto ziet en de porties zijn royaal te noemen! Ik kijk uit naar je tweede kookboek!
Even voor de duidelijkheid. Binnen koolhydraatarm gaat men er juist van uit dat je vet juist nodig hebt om snel over te schakelen naar vetverbranding.
Morgen eet ik dit!!
Wat n heerlijk recept, qua smaak en qua tijd!
Wat mis je veel als je niet van vis houdt.
Vanavond witlof met zalm in room gegeten, zo verschrikkelijk lekker !!!! Je zou er je vingers bij opeten !!
Dat wordt een blijvertje.
Zooo dat was heeeel lekker!!
In de plaats van zalm heb ik ham gebruikt.
Een andere keer zal ik zalm proberen.
Dikke duim 🙂
In 1 woord, geweldig! ?
Wat een fantastisch en ook nog gemakkelijk te maken recept Het was heerlijk! Voorlopig zet ik dit aan alle eters bij ons voor. Ik houd meer van wat steviger witlof, dus ik ga de kooktijd ietsje terugbrengen. Kwestie van smaak en zeker geen kritiek, want die is op dit heerlijke gerecht onmogelijk!
Inderdaad koken we zelf tegenwoordig de witlof ook ietsje korter 5-7 minuten. Ik heb het recept even aangepast.
Ik hou van Witlof, Zalm, Kaas en dat samen in één gerecht. Wij vonden het fantastisch combi.
Heerlijk gerecht die we er in houden.
Was een heerlijk recept,voor herhaling vatbaar.
Verrukkelijk! Ik heb de witlof in de lengte doorgesneden en eerst op snijkant gebakken, bestrooid met zout, peper. Daarna omgedraaid en zacht tot beetgaar. Voordeel is dat er niet veel vocht uit de witlof komt. Deze gaan we vaker eten!
Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Alleen een vraagje er komt heel veel vocht af van de gekookte witlof. Hoe krijg ik het wat minder vochtig.
Veel minder lang koken en zeker geen zout gebruiken. Maar witlof is nu eenmaal een heel natte groente.
Wauw wat is dat lekker. Een blijvertje bij ons. Thanks voor het recept.
Heerlijk, wel aangepast: soyaroom (250gr ) in plaats va slagroom., bovenop met amandelen bestrooid.
Wat een heerlijk geweldig recept. Mijn hele ovenschaal was leeg.
Al 3weken kha/kub eten.veel geprobeerd uit facebook groepen printerst , maar dit in 1 woord voortreffelijk mmm
Dank voor t recept
witlof met zalm is een verrukkelijk recept! maak hem nu zo meteen voor de 2e keer. 1e keer voor een gast bereid, die vond het zo heerlijk! Nu maak ik het voor mij zelf. Zal nog vaker herhaald worden!
Stond er een beetje negatief tegen over. Maar het was heerlijk! Zelfs de zoon vond het lekker. Zal hier regelmatig op tafel komen 😉 benieuwd naar de andere recepten!
Er staan er zo’n 500 op de website dus je kunt voorlopig vooruit Tamara 😉
Het is bij ons óók een TOPPER geworden en vele andere recepten uit je boek. ??
Dit is gewoon TE lekker!!!
Ik had zes stronkjes witlof, 500 gram in totaal. We zijn met zijn drieën hier thuis maar heeeee…. ik had sterk de indruk dat het te weinig was! Iedereen heeft gesmuld van dit heerlijke gerecht. Ik had er een paar plakjes beenham bij en voor de rest van het gezin rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Erg lekker! Bedankt voor dit recept, zeker voor herhaling vatbaar!
Gisteren de witlof met zalm en room gemaakt, nou voor herhaling vatbaar, het was ontzettend lekker!!
Het was weer smikkelen en smullen, deze keer een combi van vlees en vis gemaakt. Een van de kids blieft geen zalm, dus daar een plak boerenham voor gebruikt.de ovenschaal was schoon leeg voor de boys krieltjes erbij en veldsla voor hubbie en ik. #nomnomnom
Staat wekelijks op ons menu,ook de kinderen vinden het lekker, makkelijk en snel gemaakt!
Ik maak hem wel met gewoon diepvrieszalm, deze in blokjes rauw erop voordat de saus erover heen gaat.
Verschillende keren het ovengerecht gemaakt. Het blijft een heerlijk gerecht. Ik heb het ook een keer met makreel gemaakt dat is ook zeker de moeite waard.
Heerlijk! Ik at nooit witlof, omdat ik daar een soort ‘jeugdtrauma’ van overgehouden had. Maar op deze manier smaakt het echt heerlijk!
Grappig, geniet ervan!
Vandaag voor het eerst gemaakt. Echt heerlijk. Dit ga ik zeker vaker maken.
Wat een lekkere combinatie, gerookte zalm en witlof. Dit recept zal ik vaker maken!
Was heerlijk, mn de saus, niet zo zwaar. Ga dit recept en deze saus vaker maken.
Je kunt in plaats van witlof ook eens een andere groente nemen, venkel is ook heerlijk met deze saus.
Vanavond gegeten! Heerlijk. Ga het vaker maken.
Welke roomkaas gebruik je en welke kaas die je raspt.
Klik even op de ingrediënten Astrid, dan krijg je een boel info!
LEKKER, heb er zelf nog wel 2 stukken verse zalm aan toegevoegd en wat minder gerookte en voor kaas Emmenthaler gebruikt. Ga dit beslist nog vaker maken.
Bedankt
Owww goddelijk dit!
En zo ontzettend makkelijk.
De roomsaus slagroom/roomkaas idd voor andere gerechten te gebruiken :
Mijn man heeft dit recept gemaakt en we zaten beiden te smullen. Wat een uitvinding die saus van slagroom met roomkaas!
En de zalm wordt absoluut niet droog in de oven.
Het gerecht is makkelijk klaar te maken en het effect is maximaal!
Dank voor dit mooie recept.
Graag gedaan José. TIP: die saus kun je natuurlijk ook over andere groente doen 😉 Of als je dat lekker vindt combineren met schimmelkaas ofzo.
Ik ben het nu aan het maken. Omdat ik hier in huis de enige zalm-liefhebber ben, maak ik een variatie. Ik doe een milde ui in dunne repen Door de witlof en 100 gram gerookte spekjes (julienne) samen met de kaas bovenop. Ik ben benieuwd!
Zal vast ook lekker worden, eet smakelijk Marjolein!
Heerlijk ik heb het nu meerdere keren gemaakt. Zet het ook mijn visite voor en het is steeds de zelfde reactie, super lekker
Groetjes Coby de Jong
Vandaag maak ik het voor de derde keer in een paar weken tijd, Heerlijk.
Nog een idee wat erbij te eten? Lijkt nl heerlijk maar niet voldoen?
Wij hebben er meer dan genoeg aan.
Met stip onze favoriet!!! Heerlijk!!!
Heerlijk recept!! Echt voor herhaling vatbaar.
Hij staat weer in de oven hoor! Echt één van je allerbeste en makkelijkste recepten. Zelfs na een drukke werkdag in 5 minuten klaar om de oven in te gaan. Ik smokkel wel en kook de witlof niet, dus super snel! En super lekker 🙂
Oh, handig dat ga ik ook eens uitproberen, dan laat je ‘m neem ik aan wel wat langer in de oven staan?
ja, ongeveer 20 minuutjes tot alles lekker pruttelt en de kaas lichtbruin is. Hmmm!
Dank je, gaan we doen!
Wat hebben we lekker gegeten. Een heerlijk recept!
Ik heb er zelf nog een zoete aardappel bij gegeten. En mijn man en zoon gewone aardappels.
Vraag: Kun je de roomkaas vervangen door creme fraiche als je niet van kaas houdt?
ja dat kan Stefanos!
Heerlijk, heerlijk heerlijk, wat een heerlijk recept, wij gaan dit zeer zeker vaker eten. Bedankt.
Vanmorgen op zoek naar een vooral makkelijk recept met witlof. Het water loopt me bijna in de mond, zo lekker ziet het er uit. Dus ik heb de boodschappen opgeschreven en laat je weten wat ik er van vind.
Echt een recept om vaker op tafel te zitten. Heerlijk!! Dankjewel.
Vandaag dit recept gemaakt, superlekker.
Het is echt super lekker! En makkelijk klaar te maken.
Een echte aanrader.
Een geweldig recept en ook nog eenvoudig te maken!!
Witlof met Zalm…… Top recept. Ik be waar dit recept voor een volgende keer. Met dank.
Dit gerecht vandaag klaar gemaakt. het was heerlijk.
Bedankt voor dit heerlijke recept. Is zeker een aanrader.
Wat was die lekker, Dank voor het recept. Ga nu snert zonder erwt maken. Ben benieuwd hoe die smaakt. Na 1 week koolhydraatarm nog geen gram eraf in het begin ging het als een trein.
In de eerste dagen verlies je vooral vocht. Het is altijd even zoeken naar je eigen evenwicht.
Vandaag voor de zoveelste keer de zalmschotel gemaakt.
Een geweldig recept, lukt altijd, in een ommezien klaar en de smaak is overheerlijk.
Ik maak het met mascarpone en room en ik laat het bouillonblokje weg, anders wordt het me te zout.
Inderdaad bouillonpoeder is echt optioneel en niet echt nodig. Dank je!
Ik heb het gerecht vanavond klaargemaakt, mijn zusje en haar man waren er, en het was heerlijk!
Makkelijk te maken, echt een super recept,
Dat klinkt gezellig, leuk dat je ook zo enthousiast bent!
Echt superlekker. In de avond kreeg ik zelfs de vraag van een andere moeder naar het recept, want haar dochter had zo lekker gegeten bij ons! Als dat geen compliment is van meiden van 10! 🙂
Hahaha, wat leuk zeg! Goeie meiden, met smaak! 😉
Eindelijk weer een recept waar man en 3 zoons positief commentaar op hadden.
Superlekker!
hij zit nu in de airfryer, makkelijk te maken, niks ingewikkelds en koolhydraatarm
mijn man eet het vanavond want ik lust geen zalm
Dank je wel voor dit superheerlijke recept. Mijn zoon heeft het voor mij gevonden en uitgeprint.
Dit gerecht houden we er in. Het vervangt voor ons de witlof met ham.
Het is heerlijk, gemakkelijk te bereiden en je hebt niet van die hele aparte ingrediënten nodig.
Dank je wel.
Graag gedaan Rita en eet smakelijk voor als je het weer eens eet 😉
Ik heb deze schotel gemaakt en hij was heerlijk!!!
Alleen zou ik zelf de eerst volgende keer de witlof wat langer doorkoken
Ze waren nog wat hard namelijk
Maar een echte aanrader
Wel gehalveerd neem ik aan zoals in het recept staat, en beetgaar? Dikke stronken hebben uiteraard een langere garingstijd.
Heerlijk recept ! Ik had mijn twijfels, maar echt lekker. Een machtig gerecht.
Lekker, een blijvertje, heb bij gebrek van de zalm kabeljauw en wat garnalen toegevoegd.
Dank voor deze site heb vandaag ook de heksenkaas gemaakt, heerlijk met bleekselderij.
Wat een super lekkere gerecht!! We hebben er wel wat cantharellen en een fijn gesnipperd lente uitje bij gedaan. Hierdoor kreeg het gerecht net wat extra’s smaak. Bedankt voor het recept.
Help! Ik ben verslaafd aan deze!!
In een woord….HEERLIJK??
Echt een topper, nog meer smaak dan de traditionele wilfoof-met-ham.
Deze heb ik direct in mijn eigen receptenboekje toegevoegd
Wat leuk Marleen, een van de vele eigen receptenboekjes! Eervol 😉
Dit is echt een super lekker recept. Zelfs mijn kinderen die niet echt fan zijn van witlof, vinden het heerlijk
Grappig ja dat hoor ik vaker, datzelfde hoor ik ook vaak van zuurkool in dit zuurkool pompoen ovenschotel recept. ‘Zuurkoolhaters’ vinden dat tóch lekker, geinig 😉
Ik ben zelf niet zon fan van witlof, maar deze ovenschotel met zalm!!!
om je vingers bij af te likken!!!
Ik ben niet zo van koken, dit toch geprobeerd in één woord geweldig.
Ga het nog eens maken!
super heerlijk recept, gebakken zoete aardappel bij gegeten, gaan we zeker vaker maken.
Klinkt goed! Maar om verwarring te voorkomen: zoete aardappel is niet koolhydraatarm.
Hallo, ik heb het recept witlof met zalm gemaakt, en het was heerlijk. De saus en combinatie van zalm en witlof is erg lekker. Ik ga dit zeker vaker maken
Hoi, ik heb sinds een maand of zo jouw site ontdekt en ik ben helemaal fan. Dit maak ik elke week wel een keertje en dan voel ik me helemaal gelukkig. Vooral ook nog als de zon schijnt en ik, in de tuin aan mijn houten tafel en er een vogeltje op de rand ervan zit, met het zicht op die bak vol met kruiden. Jaja, ik heb sinds kort mijn eigen kruiden, zo fijn. En natuurlijk geniet ik van nog meer recepten. Ik kijk elke dag wel even, en oja, ik geniet ook van je manier van schrijven, vind ik leuk:)
vriendelijke groet
Monique
Dank voor de aardige woorden! Wat die zon in tuintjes betreft: dat mag dit jaar nog best wat vaker. Ik stel voor zoals vandaag en dan tot half november bij wijze van compensatie 😉
Deal! ?
Ik heb het vandaag met prei gemaakt, ook erg lekker. Ipv slagroom gebruik ik sojaroom en de roomkaas en geraspte kaas vervang ik voor lactosevrije variante. Omdat mijn dochter dit niet mag hebben. Een top recept.?
Erg jammer, maar het was niet zo veel en gelukkig heb ik mijn vingers nog. Ik heb wel mijn bord afgelikt zoals we dat vroeger deden. HEERLIJK
Mocht jij dat thuis? Zo zijn wij niet opgevoed hoor 😉
Mocht ook niet! Deden we stiekem.
Lekker! Niet met gerookte zalm gemaakt (houd mijn man niet van), maar met zalmfilet. Smullen.
Deze middag gegeten, was heerlijk!
Dank je wel.
Morganne
Bedankt voor je heerlijke recept, wij hebben er van gesmuld. 🙂
Dank je, ja dit is echt zo’n toprecept!
ik heb dit recept gemaakt !! heeerlijk !! ipv bouillonpoeder heb ik een kwart stukje groentebouillonblokje gebruikt !!
Jazeker geslaagd. Mag blijven..was wel te zout..of minder zalm of geen bouillon de volgende keer.
Of je een snufje bouillon wilt toevoegen hangt van je eigen zoutbehoefte af. En natuurlijk ook van de zalm, sommige merken gerookte zalm zijn wel echt extreem zout!
Kun je de slagroom ook vervangen door nog meer roomkaas? Ik heb namelijk veel roomkaas over die op moet!
Groetjes,
Lisette
Dat moet kunnen lijkt me, zal wat zouter zijn? Succes!
De roomkaas die ik gebruikte was niet zout. Heb wel de fout gemaakt 1,5 x zo veel zalm te gdbruiken en de witlof in bouillon te koken. Zo werd het alsnog te zout. Maar kon proeven dat het normaal gesproken een goed recept is. Ik ga het zeker weer maken! Bedankt.
Wat eten jullie bij dit gerecht? Rijst of aardappelen?
Niets, het is koolhydraatarm, maar als je niet koolhydraatarm eet zou ik een aardappeltje doen.
of bloemkoolrijst, bloemkoolpuree of pompoenstukjes.
Ja dat kan natuurlijk! Ik denk al heel lang niet meer in het concept AVG: aardappels, vlees, groente.
Gisteren gemaakt.. vond de saus te weinig en heb deze verdubbeld.
zoooo vreselijk lekker
Gisteren hebben we de witlofschotel gemaakt met de gerookte zalm. Wat was het ongelofelijk lekker.
Ik geniet iedere keer van nieuwe recepten die toegevoegd zijn.
Heel hartelijk dank.
Susanna Kortenbout
Echt super lekker!!!
Heeeeeeerlijk dank u voor het recept
Join the club! Groetje, Anna-Karina
Mijn man houd niet van witlof, maar dit wil hij zeker wel vaker eten! Hij had graag nog een 2e keer opgeschept, maar de schaal was leeg!
Bedankt voor dit heerlijke gerecht!
Nou ja zeg, wat leuk om te horen! Met zalm en room maak je alles lekker… Volgende keer maar een stronkje extra?
Wat hebben we lekker gegeten vanmiddag.
Een aanrader hoor, zelfs mijn hussie vond het heerlijk, en die moet altijd aan iets nieuws “wennen”.
Weer bedankt voor dit heerlijke recept, groetjes Cornelia
Hans komt eraan om je zalm met witlof te proeven. Hij heeft er zin in. Ben nu ook fan van jouw website!
Hé Yvonne!
Wat gezellig! Hans krijgt wel iets lekkers maar dat staat – nog- niet op de website!
staat klaar om straks in de oven te zetten, ben benieuwd, maar ik ben er zeker van dat dit niet slecht kan zijn 🙂
groetjes,
Hanne
Qua smaak zal het vast niet tegenvallen, ben wel benieuwd of de witlof niet helemaal ‘leeg’ zal lopen? Daar zit vaak veel vocht in. Op zich niet zo erg. Maar het ziet er minder smakelijk uit, zo’n plas op je bord. Eet smakelijk Hanne!
Gisteren ging het gezin pizza bestellen, dus ik verzon voor mezelf dat ik deze ging eten, uit het werk vandaan duurde het iets langer voor ik kon eten, maar wat heb ik weer gesmuld van dit recept.
Zoon wilde wel even proeven… oeps!!! Nu verplicht om het volgende keer voor het hele gezin te maken… hihihihi
Hoi Anna-Karina
Gisteren de witlof met zalm in room gemaakt precies volgens recept! Mijn man en ik hebben zitten smullen wat een heerlijke combinatie! Ook voldoende en voedzaam genoeg 4 sruikjes omdat het best machtig is. Vanavond komt onze zoon eten dan wordt het een hamburger?met als “broodje” onderop het overheerlijke kaasbroodje en de bovenkant een portobello. Daartussen natuurlijk een lekkere plak vleestomaat, ijsbergsla en gebakken uien….
met dank voor je perfecte recepten het maakt koolhydraatarm eten tot een plezier!
hartelijke groet,
Mariska Biegstraaten
ps wat vind jij van de ZERO pasta en rijst vd Action? Daar ben ik heel benieuwd naar!
Eet smakelijk voor het broodje hamburger vanavond! Zero pasta vind ik helemaal niks *yek rubber*. Geef mij maar lekker verse courgette of bloemkoolrijst, daar zitten tenminste ook nog gewoon echt voedingsstoffen in! Maar dat zegt niets over jouw smaak toch? Er zijn mensen die het ‘prima te doen’ vinden. AL is dat zo ongeveer het meest positieve wat ik erover gehoord heb 😉 Gewoon ene keer proberen en zelf ervaren is echt de enige manier om erachter te komen. Wel heel goed afspoelen hoor!
Hallo Anna-Karina,
Vandaag aten we Witlof met zalm in room. Heerlijk hebben we gegeten. Bedankt voor het recept en als het goed is, ben ik nu lid van je Facebookpagina en sta ik ingeschreven voor de nieuwtjes.
Dit recept is een aanrader!
Gonda
Hoi Gonda,
Dank voor je compliment. Er verschijnen ongeveer 2 nieuwe recepten per week online, houd je digitale deurmat dus in de gaten!
groetje,
AK
Dit gerecht is zóóóó lekker. We hebben zitten smullen. Deze houden we erin.
Dank je, goed om te horen Els. Eet smakelijk voor de volgende x alvast!
Super recept dit, ik maak het op het moment met regelmaat en krijg er nog altijd geen genoeg van. Hopelijk is er nog lang witlof te vinden in de schappen van de winkel.
Dank je wel voor je duidelijke site en de heerlijke recepten die je met ons deelt. Ik ben fan.
Hoe lekker en makkelijk het ook is, raad ik je toch aan ook eens iets anders te eten! 😉 Je kent ook de witlof-lasagne?
Hallo,
Dit gerecht heb ik al meermalen gemaakt. Ook als we gasten hadden. Het is steeds weer een succes!! Vanavond eten we het weer. Super lekker! Echt een aanrader! Bedankt voor dit heerlijke gerecht.
Groetjes,
Corry
Beste Corry,
Ik wens je alvast & wederom heel smakelijk eten!
Geweldig lekker en makkelijk recept. Favoriet bij mijn oudste zoon van 9. Op zondag tijdens het plannen van de recepten vroeg hij er zelf om. Hij eet bij de oppas dan broodje knakworst op woensdag middag dus zocht hij dit koolhydraat arme recept uit om toch goed in balans te blijven. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen.
Een beetje lekker en gezond leren eten, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Vindt hij helpen met koken ook leuk, dat stimuleert vaak ook enorm om een gezonde interesse in eten te kweken 😉
Wat was dit heerlijk. Dit ga ik zeker vaker maken en promoten. Al weer een toprecept van jullie.
Ik verheug mij dagelijks als er weer een nieuw recept in mijn email box zit.
Ik reageer niet vaak maar ik geniet van de heerlijke duidelijke recepten.
Ben ook 12 kilo kwijt, terwijl ik behoorlijke grote eter ben, de recepten zijn dan ook voldoende.
Dank hier voor.
Leuk om te horen. En succes, in de zijbalk kun je altijd stiekem alvast kijken wanneer het volgende recept verschijnt!
En ook deze was weer heerlijk! Volgende keer doe ik de zalm er pas op als de schotel uit de oven komt, dat vind ik lekkerder. Voor de roomkaas deze keer kruidenroomkaas gebruikt en geen groentebouillonpoeder (de kruidenroomkaas had ik namelijk nog en de groenbouillonpoeder niet 😉 ). De dille ook achterwege gelaten, want dille vind ik niet zo lekker. Ik heb zitten smullen!
Voor het eerst een recept uitgeprobeerd, witlof met zalm in room.
Makkelijk te maken en overheerlijk.
Ik heb met kleine hapjes gegeten, om het zo lang mogelijk te laten duren.
2 de kerstdag gegeten, heerlijk. Oud jaar krijgen we eters het staat weer op het menu.
Verrassend met de zalm en eenvoudig te maken.
ik heb vanavond gemaakt en heb zo zitten smullen echt super lekker!
Helemaal verslaafd geraakt wat is dit heerlijk zeg en nog gezond ook
Dank je wel voor deze tip
Hallo,
Kan je ook soja kookroom gebruiken ipv slagroom?
Gr Angela
Misschien ene keer proberen en even het mengsel proeven en op je eigen smaak brengen? Het moet een romig kaassausje worden over de zalm. Ik gebruik zelf geen soja-zuivelproducten, dus heb er geen ervaring mee.
De witlof schotel met zalm was overheerlijk. Ik vraag me af wat eet jij er bij als ontbijt en lunch want dit is wel machtig eten maar wel echt lekker
grt yvonne
Eigenlijk gewoon wat ik normaal ook eet, ik ga niet een extra ‘magere’ lunch eten ofzo. Wel is het zo dat ik ’s avonds meestal helemaal geen behoefte meer heb aan een avondsnack. Ik drink wel extra als ik zalm eet vanwege de enorme hoeveelheid zout. Daarom eet ik gerookte zalm hooguit 1x per week.