witlof met zalm in room tophit

Witlof met zalm in room, tophit!

Deze witlof met zalm in room is een variant op de klassieker witlof met ham en kaas uit de oven. Aangezien wij thuis geen vlees eten, zijn we altijd op zoek naar hoe je iets met vlees nóg lekkerder kan maken maar dan met vis of vegetarisch. Deze witlof met zalm in room is inmiddels bij ons en vele anderen een regelrechte terugkerende tophit geworden. Daarom prijkt hij ook in ons kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm op blz. 121! Enne mocht je zelf liever ham hebben dan kan dat ook natuurlijk…

Advertentie

Ongelooflijk lekker & simpel te maken

Wij hebben geen hekel aan koken, maar het is ook fijn om te kunnen kiezen uit een serie simpele gerechten. Van die gerechten met een heel overzichtelijke ingrediëntenlijst en dat ze dan toch ongelooflijk lekker zijn. Deze witlof met zalm in room is er zo een. Het gerecht bevat ook heel weinig koolhydraten, met onze ingrediënten 3.3 gram koolhydraten per portie. Dat maakt deze witlof met zalm helemaal ideaal na een dagje wat teveel koolhydraten. Bijvoorbeeld op maandag of zondag na een (te) gezellig feestje. Het is redelijk vet door de zalm, maar dat zijn de goede vetten! Weetje: Om de witte kleur van witlof beter te behouden, kun je enkele druppels citroensap aan het kookwater toevoegen.

Voedingsstoffen in witlof

Witlof is rijk aan vitamine en C en bevat bepaalde vezels en probiotica die zorgen ervoor dat je darmen goed functioneren en helpen bij het herstellen van diarree. Witlof bevat relatief vrij veel vocht, dat komt door verwarmen vrij, voeg daarom zeker geen zout toe aan het kookwater en kook de witlof ook niet te lang! In biologische groente zit vaak minder vocht, deze groenten worden minder snel opgekweekt. Dat zou ook de reden zijn waarom biologische groente naar verhouding meer voedingsstoffen bevat dan snel geteelde groente uit de kas.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witlof met zalm in room tophit

Zo maak je de Witlof met zalm in room

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

witlof met zalm in room tophit

Witlof met zalm in room, tophit!

Witlof met zalm in room is een aanpassing op de bekende “witlof met ham en kaas uit de oven”. Nóg veel lekkerder met zalm eigenlijk.
4.88 van 104 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 447.65 koolhydraten 3.3 geiwitten 25.2 gvetten 34.1 gvezels 10.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de witlof en halveer ze in de lengte. Blancheer de witlof (zonder zout!) net beetgaar, ongeveer 4 minuten. Laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm in een pannetje de roomkaas met slagroom, het hoeft niet te koken. Breng optioneel op smaak met wat bouillonpoeder.
  • Leg de geblancheerde witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, leg op elk stronkje witlof een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover. Strooi de dille en de geraspte kaas erover.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten mooi lichtbruin in de oven. Oeh, dat wordt smullen! Laat je ons weten wat je ervan vond?

Teveel nattigheid?

  • Deze schotel is vrij nat omdat witlof een behoorlijk natte groente is. Kook het daarom zeker niet te lang en doe absoluut géén zout in het kookwater.
    TIP: Opscheppen met een schuimspaan. Het vocht uit de ovenschotel kun je met een lekker koolhydraatarm broodje oppeuzelen. Heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


224 gedachten over “Witlof met zalm in room, tophit!”

  1. 5 sterren
    Al vaak gegeten, een van mijn favorieten en stond vandaag weer op het menu. Maar om nou op een warme dag als deze de oven aan te doen? Ik heb een koude variatie gemaakt met heksenkaas ipv een suasje van roomkaas.. Witlof wel gekookt, zalm erover, heksenkaas (een beetje verdund met slagroom) erover. Smullen maar!

  2. Meestal eten we witlof met ham, maar wat was dit lekker zeg. Voor herhaling vatbaar!!

  3. 5 sterren
    De eerste keer dat ik mijn oven gebruikte op mijn nieuwe adres: natuurlijk mijn favoriete ovenschotel! Smullen!

  4. 5 sterren
    ik heb het gisteren voor de 2e keer gemaakt. Maar ik heb de witlof rauw in de schaal gelegd en toen 40 minuten in de oven. Dat gaf veel minder vocht dan eerst koken en dan in de oven. ontzettend lekker! echt een blijvertje op het menu
    beetje pijnboompitjes erover is een heerlijke aanvulling

  5. 5 sterren
    Vandaag gemaakt met een vriendin! Dikke 10, het was heerlijk, dank je wel 🙂

  6. 5 sterren
    Ik kook de witlof niet maar leg het rauw in de ovenschaal, en dan 30 min in de oven dan heb je ook vocht maar veeeeel minder en nog lekkerder vind ik

  7. 5 sterren
    Weer gemaakt! Altijd heerlijk.
    Ik kook de witlof soms ‘s morgens al en leg de halve stronkjes een beetje rechtop tegen de kant van mijn vergiet en laat ze uitlekken. Je kunt het ook de avond ervoor koken de nacht over laten uitlekken. Ik vind het daarna lekkerder. Het witlof raakt veel vocht kwijt waardoor het steviger blijft. Maar hoe je het ook doet het blijft een toprecept!

  8. Als je de kontjes en de pit eruit snijdt en ze ook nog halveert, dan heb je allemaal losse blaadjes witlof ipv stronkjes, of niet? Hoe kook je dat dan nog? Ik worstel daar altijd mee met dit soort witlofovenschotels…

    1. Oh, maar dan snijd je denk ik toch echt wat teveel weg. Wij snijden van het kontje een dun plakje. Precies zoveel dat je er halve stronkjes van kunt maken. En wat de pit betreft: die is tegenwoordig echt helemaal niet meer bitter en kan er eigenlijk gewoon in blijven zitten!

  9. 5 sterren
    Zojuist gemaakt én gegeten………
    Was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Makkelijk en snel te maken!

  10. Kun je dit gerecht ook bijv een (halve) dag van te voren maken en dan totdat ie in de oven moet in de koelkast bewaren?

  11. Helmut Hoogeveen

    Het recept geeft aan om te werken met 5 stronkjes witlof, terwijl er op het plaatje 8 staan.
    Wat is juist?

  12. 5 sterren
    Zalige schotel en weet je wat nu zo leuk is? Ik ben enorme fan van bloemkool met een sausje, daar ben ik nu eenmaal mee opgegroeid. Ik heb de bloemkool nu steeds geroosterd, maar na het eten van de witlof dit weekend heb ik de saus daarvan vandaag over de gekookte bloemkool gedaan. In een woord geweldig!!

  13. 5 sterren
    Gisteren gegeten maar in plaats van witlof halve krop paksoi (left over) Verrukkelijk, voor herhaling vatbaar

  14. 5 sterren
    Dit is zo lekker! En je kunt het ook in het voorjaar met asperges…… Oeioeioei! Alsof er een engeltje…

  15. Johan van Nunen

    5 sterren
    Dit recept heb ik uitgeprobeerd en mijn collega”s ermee verrast.
    De reacties waren overweldigend, maar ik had het al eerder gemaakt, dus ik wist dat het heerlijk was.

  16. 5 sterren
    Mmmmm, ben de witlofschotel met zalm,weer aan het maken.
    Zooooooooooooooooo, lekker.
    Bedankt voor het recept, Anna-Karina en Meneer Hans.

  17. Ik heb er nog een flinke dosis blauwe kaas bijgevoegd aan de roomkaas en room, heerlijk! Wel wat meer room (kaas) gebruikt. Geraspte kaas weggelaten

  18. Heerlijk, voor manlief wel een aardappeltje erbij, daardoor ik een rolletje witlof extra ;-), echt een lekker en makkelijk recept! Dankjewel!

  19. 5 sterren
    Het recept witlof en zalm gemaakt, perfect!!! Manlief vond het heerlijk. Wanneer manlief het lekker vindt, dan kan ik dit recept ook toepassen bij onze familieleden met bepaalde dieetwensen. Dank Hans en Anna-Karina!

  20. Een héérlijk recept!
    Maar ik heb het iets lichter gemaakt door ipv slagroom soja-kookroom te gebruiken.
    Niet koolhydraat-arm, maar wij hebben er aardappelpuree met een eetlepel grove mosterd er bij gegeten. Verrukkelijk

  21. Wij vonden het inderdaad een tophit. Past ook heel goed in de Montignac methode

  22. 5 sterren
    Deze schotel staat bij ons bij de favorieten en zeker bij de top 10 op dit moment

  23. Veel lekkerder dan de ham/kaas versie.Had er nog wat champignons bij gedaan!Ook lekker!!

  24. 5 sterren
    Over ‘mannen en zonen’ : mijn partner wil graag aardappelen, pasta of rijst. Maar als ik deze witlofschotel met zalm maak, of een witlofschotel met ham, dan hoor ik hem daar niet over.,??.

    Voor mij dus extra makkelijk vandaag. Minder afwas ook. ?

  25. 5 sterren
    Echt heel erg lekker!! Zelf één van mijn zonen die normaal geen witlof eet, vond dit heerlijk. Dank je wel weer voor dit lekkers!

  26. Clasien Deerns

    5 sterren
    Witlofschotel met zalm en roomsaus,is echt heeel erg lekker . Een echte aanrader. Complimenten Anna-Karina !!!!!

  27. Elly van Hulst

    5 sterren
    We hebben inderdaad gesmuld van dit recept. Ik denk dat ik te vette kaas heb gebruikt, dus extra lekker!! Volgende keer 0 khd.
    Ik ga het zeker nog een keer maken.

  28. 5 sterren
    Een heerlijk recept. Alles was op, dus compliment voor de kok ( ik dus ?) maar nog veel meer voor jullie !

  29. 5 sterren
    Wat is dit onvoorstelbaar lekker! Ik heb het van het weekend gemaakt en iedereen heeft zitten smullen!
    Sinds een paar weken probeer ik koolhydraatarm te koken en eten. De eerste dagen was ik aan het ploeteren om fatsoenlijke, gevarieerde maaltijden op tafel te zetten. Maar nu heb ik jullie website ontdekt gaat het gemakkelijk en…. ongemerkt verliezen we de kilo’s! Wat heerlijk!
    Hartelijk bedankt voor je recepten en inspiratie! Ik ben 100% fan!

  30. Overheerlijk recept. Toen ik mijn man vertelde dat ik het ging maken was zijn reactie dat ik het dan maar zelf moest opeten; hij houdt niet zo van ‘nieuwe’ gerechten. Maar toen het eenmaal op tafel stond schepte hij toch op, en nog een keer! Deze schotel komt dus op m’n lijstje van succesgerechten; ook omdat het supersimpel te maken is en snel klaar. Overigens heb ik creme fraiche gebruikt ipv slagroom want die had ik niet meer in huis.

  31. 5 sterren
    Wat een ontzettend lekker recept! Vandaag voor het eerst gemaakt met hier en daar wat aanpassingen. Ik heb ten eerste verse zalm gebruikt omdat ik het anders te zou vond worden. Ik heb (dankzij een tip van iemand hieronder) de witlof niet gekookt maar rauw verwerkt en dat gaat prima! Nu komt er nauwelijks vocht uit de groenten. Ook heb ik meer roomkaas en slagroom gebruikt en die iets gebonden met een halve theelepel arrownootpoeder. Als laatste wat gebrande geschaafde amandelen. Het was superlekker. Dank je wel voor dit recept!

  32. 5 sterren
    Wat een heerlijk gerecht! Een van de lekkerste koolhydraatarme gerechten die we tot nu toe gegeten hebben!

  33. 5 sterren
    Wat heerlijk om dit gerecht weer te mogen maken! Dit weekend komen vrienden eten, maar onze vriendin is zwanger. De vis wordt warm genoeg verhit om het ook eetbaar te maken voor zwangere vrouwen toch?

  34. 5 sterren
    Vanavond gegeten en het is echt superlekker! Ik zit in een beginfase en heb daarom roomkaas light gebruikt en sojamelk in plaats van de slagroom. Alle recepten zijn gewoon zo als je ze op de foto ziet en de porties zijn royaal te noemen! Ik kijk uit naar je tweede kookboek!

  35. Wat n heerlijk recept, qua smaak en qua tijd!
    Wat mis je veel als je niet van vis houdt.

  36. Vanavond witlof met zalm in room gegeten, zo verschrikkelijk lekker !!!! Je zou er je vingers bij opeten !!
    Dat wordt een blijvertje.

  37. 5 sterren
    Zooo dat was heeeel lekker!!
    In de plaats van zalm heb ik ham gebruikt.
    Een andere keer zal ik zalm proberen.
    Dikke duim 🙂

  38. Wat een fantastisch en ook nog gemakkelijk te maken recept Het was heerlijk! Voorlopig zet ik dit aan alle eters bij ons voor. Ik houd meer van wat steviger witlof, dus ik ga de kooktijd ietsje terugbrengen. Kwestie van smaak en zeker geen kritiek, want die is op dit heerlijke gerecht onmogelijk!

  39. 5 sterren
    Ik hou van Witlof, Zalm, Kaas en dat samen in één gerecht. Wij vonden het fantastisch combi.
    Heerlijk gerecht die we er in houden.

  40. 5 sterren
    Verrukkelijk! Ik heb de witlof in de lengte doorgesneden en eerst op snijkant gebakken, bestrooid met zout, peper. Daarna omgedraaid en zacht tot beetgaar. Voordeel is dat er niet veel vocht uit de witlof komt. Deze gaan we vaker eten!

  41. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Alleen een vraagje er komt heel veel vocht af van de gekookte witlof. Hoe krijg ik het wat minder vochtig.

  42. Heerlijk, wel aangepast: soyaroom (250gr ) in plaats va slagroom., bovenop met amandelen bestrooid.

  43. Al 3weken kha/kub eten.veel geprobeerd uit facebook groepen printerst , maar dit in 1 woord voortreffelijk mmm
    Dank voor t recept

  44. witlof met zalm is een verrukkelijk recept! maak hem nu zo meteen voor de 2e keer. 1e keer voor een gast bereid, die vond het zo heerlijk! Nu maak ik het voor mij zelf. Zal nog vaker herhaald worden!

  45. 5 sterren
    Stond er een beetje negatief tegen over. Maar het was heerlijk! Zelfs de zoon vond het lekker. Zal hier regelmatig op tafel komen 😉 benieuwd naar de andere recepten!

  46. Dit is gewoon TE lekker!!!
    Ik had zes stronkjes witlof, 500 gram in totaal. We zijn met zijn drieën hier thuis maar heeeee…. ik had sterk de indruk dat het te weinig was! Iedereen heeft gesmuld van dit heerlijke gerecht. Ik had er een paar plakjes beenham bij en voor de rest van het gezin rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Erg lekker! Bedankt voor dit recept, zeker voor herhaling vatbaar!

  47. 5 sterren
    Gisteren de witlof met zalm en room gemaakt, nou voor herhaling vatbaar, het was ontzettend lekker!!

  48. 5 sterren
    Het was weer smikkelen en smullen, deze keer een combi van vlees en vis gemaakt. Een van de kids blieft geen zalm, dus daar een plak boerenham voor gebruikt.de ovenschaal was schoon leeg voor de boys krieltjes erbij en veldsla voor hubbie en ik. #nomnomnom

  49. 5 sterren
    Staat wekelijks op ons menu,ook de kinderen vinden het lekker, makkelijk en snel gemaakt!
    Ik maak hem wel met gewoon diepvrieszalm, deze in blokjes rauw erop voordat de saus erover heen gaat.

  50. 5 sterren
    Verschillende keren het ovengerecht gemaakt. Het blijft een heerlijk gerecht. Ik heb het ook een keer met makreel gemaakt dat is ook zeker de moeite waard.

  51. 5 sterren
    Heerlijk! Ik at nooit witlof, omdat ik daar een soort ‘jeugdtrauma’ van overgehouden had. Maar op deze manier smaakt het echt heerlijk!

  52. LEKKER, heb er zelf nog wel 2 stukken verse zalm aan toegevoegd en wat minder gerookte en voor kaas Emmenthaler gebruikt. Ga dit beslist nog vaker maken.
    Bedankt

  53. 5 sterren
    Owww goddelijk dit!
    En zo ontzettend makkelijk.
    De roomsaus slagroom/roomkaas idd voor andere gerechten te gebruiken :

  54. 5 sterren
    Mijn man heeft dit recept gemaakt en we zaten beiden te smullen. Wat een uitvinding die saus van slagroom met roomkaas!
    En de zalm wordt absoluut niet droog in de oven.
    Het gerecht is makkelijk klaar te maken en het effect is maximaal!
    Dank voor dit mooie recept.

  55. Ik ben het nu aan het maken. Omdat ik hier in huis de enige zalm-liefhebber ben, maak ik een variatie. Ik doe een milde ui in dunne repen Door de witlof en 100 gram gerookte spekjes (julienne) samen met de kaas bovenop. Ik ben benieuwd!

  56. 5 sterren
    Heerlijk ik heb het nu meerdere keren gemaakt. Zet het ook mijn visite voor en het is steeds de zelfde reactie, super lekker
    Groetjes Coby de Jong

  57. Hij staat weer in de oven hoor! Echt één van je allerbeste en makkelijkste recepten. Zelfs na een drukke werkdag in 5 minuten klaar om de oven in te gaan. Ik smokkel wel en kook de witlof niet, dus super snel! En super lekker 🙂

      1. ja, ongeveer 20 minuutjes tot alles lekker pruttelt en de kaas lichtbruin is. Hmmm!

  58. Wat hebben we lekker gegeten. Een heerlijk recept!
    Ik heb er zelf nog een zoete aardappel bij gegeten. En mijn man en zoon gewone aardappels.

  59. Vraag: Kun je de roomkaas vervangen door creme fraiche als je niet van kaas houdt?

  60. 5 sterren
    Heerlijk, heerlijk heerlijk, wat een heerlijk recept, wij gaan dit zeer zeker vaker eten. Bedankt.

  61. Vanmorgen op zoek naar een vooral makkelijk recept met witlof. Het water loopt me bijna in de mond, zo lekker ziet het er uit. Dus ik heb de boodschappen opgeschreven en laat je weten wat ik er van vind.

  62. 5 sterren
    Witlof met Zalm…… Top recept. Ik be waar dit recept voor een volgende keer. Met dank.

  63. Hanny van Laarhoven

    Dit gerecht vandaag klaar gemaakt. het was heerlijk.
    Bedankt voor dit heerlijke recept. Is zeker een aanrader.

  64. Wat was die lekker, Dank voor het recept. Ga nu snert zonder erwt maken. Ben benieuwd hoe die smaakt. Na 1 week koolhydraatarm nog geen gram eraf in het begin ging het als een trein.

  65. Vandaag voor de zoveelste keer de zalmschotel gemaakt.
    Een geweldig recept, lukt altijd, in een ommezien klaar en de smaak is overheerlijk.
    Ik maak het met mascarpone en room en ik laat het bouillonblokje weg, anders wordt het me te zout.

  66. Ans van Rooijen

    Ik heb het gerecht vanavond klaargemaakt, mijn zusje en haar man waren er, en het was heerlijk!
    Makkelijk te maken, echt een super recept,

  67. Echt superlekker. In de avond kreeg ik zelfs de vraag van een andere moeder naar het recept, want haar dochter had zo lekker gegeten bij ons! Als dat geen compliment is van meiden van 10! 🙂

  68. Eindelijk weer een recept waar man en 3 zoons positief commentaar op hadden.
    Superlekker!

  69. hij zit nu in de airfryer, makkelijk te maken, niks ingewikkelds en koolhydraatarm
    mijn man eet het vanavond want ik lust geen zalm

  70. Dank je wel voor dit superheerlijke recept. Mijn zoon heeft het voor mij gevonden en uitgeprint.
    Dit gerecht houden we er in. Het vervangt voor ons de witlof met ham.
    Het is heerlijk, gemakkelijk te bereiden en je hebt niet van die hele aparte ingrediënten nodig.
    Dank je wel.

  71. Ik heb deze schotel gemaakt en hij was heerlijk!!!
    Alleen zou ik zelf de eerst volgende keer de witlof wat langer doorkoken
    Ze waren nog wat hard namelijk
    Maar een echte aanrader

  72. Lekker, een blijvertje, heb bij gebrek van de zalm kabeljauw en wat garnalen toegevoegd.
    Dank voor deze site heb vandaag ook de heksenkaas gemaakt, heerlijk met bleekselderij.

  73. Wat een super lekkere gerecht!! We hebben er wel wat cantharellen en een fijn gesnipperd lente uitje bij gedaan. Hierdoor kreeg het gerecht net wat extra’s smaak. Bedankt voor het recept.

  74. Echt een topper, nog meer smaak dan de traditionele wilfoof-met-ham.
    Deze heb ik direct in mijn eigen receptenboekje toegevoegd

  75. Dit is echt een super lekker recept. Zelfs mijn kinderen die niet echt fan zijn van witlof, vinden het heerlijk

  76. Ik ben zelf niet zon fan van witlof, maar deze ovenschotel met zalm!!!

    om je vingers bij af te likken!!!

  77. Ik ben niet zo van koken, dit toch geprobeerd in één woord geweldig.

    Ga het nog eens maken!

  78. super heerlijk recept, gebakken zoete aardappel bij gegeten, gaan we zeker vaker maken.

  79. Hallo, ik heb het recept witlof met zalm gemaakt, en het was heerlijk. De saus en combinatie van zalm en witlof is erg lekker. Ik ga dit zeker vaker maken

  80. Hoi, ik heb sinds een maand of zo jouw site ontdekt en ik ben helemaal fan. Dit maak ik elke week wel een keertje en dan voel ik me helemaal gelukkig. Vooral ook nog als de zon schijnt en ik, in de tuin aan mijn houten tafel en er een vogeltje op de rand ervan zit, met het zicht op die bak vol met kruiden. Jaja, ik heb sinds kort mijn eigen kruiden, zo fijn.  En natuurlijk geniet ik van nog meer recepten. Ik kijk elke dag wel even, en oja, ik geniet ook van je manier van schrijven, vind ik leuk:)

     

    vriendelijke groet

    Monique

  81. Ik heb het vandaag met prei gemaakt, ook erg lekker. Ipv slagroom gebruik ik sojaroom en de roomkaas en geraspte kaas vervang ik voor lactosevrije variante. Omdat mijn dochter dit niet mag hebben. Een top recept.?

     

  82. Erg jammer, maar het was niet zo veel en gelukkig heb ik mijn vingers nog. Ik heb wel mijn bord afgelikt zoals we dat vroeger deden. HEERLIJK

  83. Lekker! Niet met gerookte zalm gemaakt (houd mijn man niet van), maar met zalmfilet. Smullen.

  84. ik heb dit recept gemaakt !! heeerlijk !! ipv bouillonpoeder heb ik een kwart stukje groentebouillonblokje gebruikt !!

  85. Jazeker geslaagd. Mag blijven..was wel te zout..of minder zalm of geen bouillon de volgende keer.

     

  86. Kun je de slagroom ook vervangen door nog meer roomkaas? Ik heb namelijk veel roomkaas over die op moet!

    Groetjes,
    Lisette

      1. De roomkaas die ik gebruikte was niet zout. Heb wel de fout gemaakt 1,5 x zo veel zalm te gdbruiken en de witlof in bouillon te koken. Zo werd het alsnog te zout. Maar kon proeven dat het normaal gesproken een goed recept is. Ik ga het zeker weer maken!  Bedankt.

  87. Gisteren hebben we de witlofschotel gemaakt met de gerookte zalm. Wat was het ongelofelijk lekker. 
    Ik geniet iedere keer van nieuwe recepten die toegevoegd zijn.
    Heel hartelijk dank.
    Susanna Kortenbout

  88. Mijn man houd niet van witlof, maar dit wil hij zeker wel vaker eten! Hij had graag nog een 2e keer opgeschept, maar de schaal was leeg!
    Bedankt voor dit heerlijke gerecht!

  89. Wat hebben we lekker gegeten vanmiddag.

    Een aanrader hoor, zelfs mijn hussie vond het heerlijk, en die moet altijd aan iets nieuws “wennen”.

    Weer bedankt voor dit heerlijke recept, groetjes Cornelia

  90. Yvonne Spruit

    Hans  komt eraan om je zalm met witlof te proeven. Hij heeft er zin in. Ben nu ook fan van jouw website!

  91. staat klaar om straks in de oven te zetten, ben benieuwd, maar ik ben er zeker van dat dit niet slecht kan zijn 🙂

    groetjes,

     

    Hanne

    1. Qua smaak zal het vast niet tegenvallen, ben wel benieuwd of de witlof niet helemaal ‘leeg’ zal lopen? Daar zit vaak veel vocht in. Op zich niet zo erg. Maar het ziet er minder smakelijk uit, zo’n plas op je bord. Eet smakelijk Hanne!

  92. Gisteren ging het gezin pizza bestellen, dus ik verzon voor mezelf dat ik deze ging eten, uit het werk vandaan duurde het iets langer voor ik kon eten, maar wat heb ik weer gesmuld van dit recept.
    Zoon wilde wel even proeven… oeps!!! Nu verplicht om het volgende keer voor het hele gezin te maken… hihihihi

  93. Mariska Biegstraaten

    Hoi Anna-Karina

    Gisteren de witlof met zalm in room gemaakt precies volgens recept! Mijn man en ik hebben zitten smullen wat een heerlijke combinatie! Ook voldoende en voedzaam genoeg 4 sruikjes omdat het best machtig is. Vanavond komt onze zoon eten dan wordt het een hamburger?met als “broodje” onderop het overheerlijke kaasbroodje en de bovenkant een portobello. Daartussen natuurlijk een lekkere plak vleestomaat, ijsbergsla en gebakken uien….

    met dank voor je perfecte recepten het maakt koolhydraatarm eten tot een plezier!

    hartelijke groet,

    Mariska Biegstraaten

    ps wat vind jij van de ZERO pasta en rijst vd Action? Daar ben ik heel benieuwd naar!

    1. Eet smakelijk voor het broodje hamburger vanavond! Zero pasta vind ik helemaal niks *yek rubber*. Geef mij maar lekker verse courgette of bloemkoolrijst, daar zitten tenminste ook nog gewoon echt voedingsstoffen in! Maar dat zegt niets over jouw smaak toch? Er zijn mensen die het ‘prima te doen’ vinden. AL is dat zo ongeveer het meest positieve wat ik erover gehoord heb 😉 Gewoon ene keer proberen en zelf ervaren is echt de enige manier om erachter te komen. Wel heel goed afspoelen hoor!

  94. Gonda Westra-Steursma

    Hallo Anna-Karina,
    Vandaag aten we Witlof met zalm in room. Heerlijk hebben we gegeten. Bedankt voor het recept en als het goed is, ben ik nu lid van je Facebookpagina en sta ik ingeschreven voor de nieuwtjes.
    Dit recept is een aanrader!
    Gonda

  95. Super recept dit, ik maak het op het moment met regelmaat en krijg er nog altijd geen genoeg van. Hopelijk is er nog lang witlof te vinden in de schappen van de winkel.

    Dank je wel voor je duidelijke site en de heerlijke recepten die je met ons deelt. Ik ben fan.

  96. Hallo,

    Dit gerecht heb ik al meermalen gemaakt. Ook als we gasten hadden. Het is steeds weer een succes!! Vanavond eten we het weer. Super lekker! Echt een aanrader! Bedankt voor dit heerlijke gerecht.

    Groetjes,

    Corry

  97. Geweldig lekker en makkelijk recept. Favoriet bij mijn oudste zoon van 9. Op zondag tijdens het plannen van de recepten vroeg hij er zelf om. Hij eet bij de oppas dan broodje knakworst op woensdag middag dus zocht hij dit koolhydraat arme recept uit om toch goed in balans te blijven. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen.

    1. Een beetje lekker en gezond leren eten, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen! Vindt hij helpen met koken ook leuk, dat stimuleert vaak ook enorm om een gezonde interesse in eten te kweken 😉

  98. Wat was dit heerlijk. Dit ga ik zeker vaker maken en promoten.  Al weer een toprecept van jullie.

  99. Ik verheug mij dagelijks als er weer een nieuw recept in mijn email box zit.
    Ik reageer niet vaak maar ik geniet van de heerlijke duidelijke recepten.
    Ben ook 12 kilo kwijt, terwijl ik behoorlijke grote eter ben, de recepten zijn dan ook voldoende.
    Dank hier voor.

  100. En ook deze was weer heerlijk! Volgende keer doe ik de zalm er pas op als de schotel uit de oven komt, dat vind ik lekkerder. Voor de roomkaas deze keer kruidenroomkaas gebruikt en geen groentebouillonpoeder (de kruidenroomkaas had ik namelijk nog en de groenbouillonpoeder niet 😉 ). De dille ook achterwege gelaten, want dille vind ik niet zo lekker. Ik heb zitten smullen!

  101. Voor het eerst een recept uitgeprobeerd, witlof met zalm in room.

    Makkelijk te maken en overheerlijk.

    Ik heb met kleine hapjes gegeten, om het zo lang mogelijk te laten duren.

  102. 2 de kerstdag gegeten,  heerlijk. Oud jaar krijgen we eters het staat weer op het menu.

    Verrassend met de zalm en eenvoudig  te  maken.

  103. Helemaal verslaafd geraakt wat is dit heerlijk zeg en nog gezond ook

    Dank je wel voor deze tip

    1. Misschien ene keer proberen en even het mengsel proeven en op je eigen smaak brengen? Het moet een romig kaassausje worden over de zalm. Ik gebruik zelf geen soja-zuivelproducten, dus heb er geen ervaring mee.

  104. yvonne van duin

    De witlof schotel met zalm was overheerlijk. Ik vraag me af wat eet jij er bij als ontbijt en lunch want dit is wel machtig eten maar wel echt lekker  
    grt yvonne

    1. Eigenlijk gewoon wat ik normaal ook eet, ik ga niet een extra ‘magere’ lunch eten ofzo. Wel is het zo dat ik ’s avonds meestal helemaal geen behoefte meer heb aan een avondsnack. Ik drink wel extra als ik zalm eet vanwege de enorme hoeveelheid zout. Daarom eet ik gerookte zalm hooguit 1x per week.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven