Witlof met zalm in room

Witlof met zalm in room, tophit!

Deze Witlof met zalm in room is een variant op de klassieker witlof met ham en kaas uit de oven. Aangezien wij thuis geen vlees eten, zijn we altijd op zoek naar hoe je iets met vlees nóg lekkerder kan maken maar dan met vis of vegetarisch. Deze witlof met zalm in room is inmiddels bij ons en vele anderen een regelrechte terugkerende tophit geworden.

 

Ongelooflijk lekker & simpel te maken

Wij hebben geen hekel aan koken, maar het is ook fijn om te kunnen kiezen uit een serie simpele gerechten. Van die gerechten met een heel overzichtelijke ingrediëntenlijst en dat ze dan toch ongelooflijk lekker zijn. Deze witlof met zalm in room is er zo een. Het gerecht is ook nog eens heel laag in koolhydraten, dat maakt deze witlof met zalm ideaal na een dagje wat teveel koolhydraten. Bijvoorbeeld op maandag of zondag na een (te) gezellig feestje. Het is redelijk vet door de zalm, maar dat zijn de goede vetten! Weetje: Om de witte kleur van witlof beter te behouden, kun je enkele druppels citroensap aan het kookwater toevoegen.

Witlof met zalm in room -koolhydraatarm-recept-01

Voedingsstoffen in witlof

Witlof is rijk aan vitamine en C en bevat bepaalde vezels en probiotica die zorgen ervoor dat je darmen goed functioneren en helpen bij het herstellen van diarree. Witlof bevat relatief vrij veel vocht, dat komt door verwarmen vrij, voeg daarom geen zout toe aan het kookwater en kook de witlof ook zeker niet te lang! In biologische groente zit vaak minder vocht, deze groenten worden minder snel opgekweekt. Dat zou ook de reden zijn waarom biologische groente naar verhouding meer voedingsstoffen bevat dan snel geteelde groente uit de kas.

Ook om je vingers bij af te likken:

Of bekijk de volledige Recepten-index.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Witlof met zalm in room

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

 


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Witlof met zalm in room, tophit!

Witlof met zalm in room

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 27, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,5 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Witlof met zalm in room is een aanpassing op de bekende "witlof met ham en kaas uit de oven". Nóg veel lekkerder met zalm eigenlijk.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kontjes en de bittere pit uit de witlof en halveer ze in de lengte. Kook de witlof (zonder zout) kort, net beetgaar (max. 5-7 min.) en laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de heteluchtoven op180 graden en vet een ovenschaal in.
  3. Verwarm in een pannetje roomkaas en room, hoeft niet te koken. + bouillonpoeder OPTIONEEL.
  4. Leg de stronkjes witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, bedek elk stronkje witlof met een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover. Strooi er dille en geraspte kaas over.
  5. Bak in ongeveer 10-15 minuten mooi lichtbruin in de oven. Oeh, dat wordt smullen! Laat me weten wat je ervan vond?
  6. NB: witlof bevat veel water, kook daarom zeker niet te lang en doe géén zout in het kookwater.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


 

Bewaren

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

172 gedachten over “Witlof met zalm in room, tophit!”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm