Witlof met camembert en cranberry’s

witlof met camembert en cranberry's

Als wij iets anders met witlof proberen moet dat gerecht uiteraard kunnen concurreren met onze tophit. Bij deze witlof met camembert en cranberry’s gaat dat wel lukken. Zoek je een makkelijk ultralaag in koolhydraten gerecht en met weinig ingrediënten? Maar moet het wel heel lekker zijn? Dan is dit je keus! Het gerecht bevat namelijk 3.55 gram koolhydraten per portie. Werkelijk een sublieme combinatie van smaken is het geworden (al zeggen we het zelf…).

Noten, ‘honing’ en tijm da’s altijd goed, dachten wij. En verder: romig gesmolten camembert in combinatie een vleugje zoetzuur van de cranberry’s en dat alles op heerlijke sappige witlof! De smaak van de witlofschotel is echt 100% oké. Daarnaast is het gerecht ook erg goed voor te bereiden. Dat is niet alleen prettig als je meer gangen serveert zoals bij kerst en andere feestelijke gelegenheden, maar ook op een doordeweekse drukke dag is het fijn als je het gerecht zo de oven inschuift en na 15 minuten aan tafel kunt. Dat klinkt toch als de perfecte snelle smulmaaltijd?

Brie of camembert, cranberry of appel

Wij zijn dol op de pittige en diepe smaak van camembert. Als je een iets mildere smaak zoekt neem je een jonge brie, dat is net zo goed lekker. Ook de prachtig rode cranberry’s (kozen wij vanwege kerst) kun je in deze witlofschotel met camembert eenvoudig vervangen door een paar stukjes appel of peer. Maar dan heet het natuurlijk niet meer witlof met camembert en cranberry’s 😉 Als je liever helemaal geen fruit eet, laat je ze achterwege. Maar neem dan wel wat meer noten met Sweet bee. De combinatie hartig en zoet is in deze combinatie juist zo hemels lekker. Zou jammer zijn om dat zoete er helemaal uit te laten.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo kun je het afdekken en koel bewaren tot je het afbakt.
…en zo ziet het er uit als het net uit de oven komt!

Zo maak je Witlof met camembert en cranberry’s

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


witlof met camembert en cranberry's

Witlof met camembert en cranberry’s

Bij deze witlof met camembert en cranberry’s hebben we met weinig ingrediënten iets geweldigs getoverd. Werkelijk een sublieme combinatie van smaken!
4.75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (als hoofdgerecht)
kcal 492.15 koolhydraten 3.55 geiwitten 31.9 gvetten 35.55 gvezels 11.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 hoofdgerecht porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Halveer de stronkjes witlof en blancheer ze maximaal 4 minuten in kokend water zonder zout. Laat goed uitlekken en leg in de ovenschaal. Voeg een scheutje slagroom toe.
  • Snijd de camembert in dunne plakjes en verdeel deze over de witlof, bestrooi het geheel met de tijm.
  • Hak de walnoten grof en meng met een klein beetje zoetstof (wij gebruikten een kneepje Steviala Sweet Bee). Verdeel dit mengsel en de gehalveerde cranberry’s over de witlof.
  • Bak de schotel 15 minuten of tot de camembert gesmolten is. Voor een mooi kleurtje de laatste 2-3 minuten onder de grill.
  • Oh my, echt superlekkerrrr!

Portiegrootte

  • 2 porties hoofdgerecht en 4 (halve) porties als je het als bijgerecht eet

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


39 gedachten over “Witlof met camembert en cranberry’s”

  1. Deze witlofschotel staat al geruime tijd in mijn Top 10. Heerlijk! Soms neem ik pecannoten en vanavond worden het walnoten. Door de slagroom klop ik nog een ei en ga er voor t eerst wat appel bij de cranberries doen. Ben benieuwd 👩‍🍳😉

  2. Ja, dat was zéker een heerlijke combinatie, met die noten en die cranberry’s. Ik heb ervan gesmuld, alleen: ik vond de hoeveelheid voor 1 persoon (de helft van de klaargemaakte schotel dus) beslist onvoldoende, en heb alsnog de 2e helft ook opgegeten!!! Isa me nog nooit eerder overkomen, maar het voelde domweg als ‘te weinig’…. Ach ja, dus was het nog maar 8 KH in totaal, en dat is nog binnen mijn limiet van 25 kh. per dag. Bedankt weer, dit is een blijvertje…

  3. 5 sterren
    Deze tijd vraagt nu eenmaal om enige aanpassing, je kunt niet zomaar even voor een vergeten boodschapje naar de winkel: kaas werd Pecorino, slagroom werd mascarpone losgeroerd met wat melk. Dat met de witlof, walnoten, Sweetbee en peer……om je vingers bij af te likken.

      1. ja, gekkies. ik bloos. Antwoord is onderweg enneh ook via deze weg nog eens BEDANKT!!

  4. 5 sterren
    Weer een topper erbij. Heerlijk zoals het recept.
    Maar ook mijn eigen variant met pittige blauwe kaas en een (halve of kleine) appel is een aanrader. Wel ietsje meer kh uiteraard door de appel maar dat moet af en toe gewoon kunnen. Ik eet sinds juli 2017 koohydraatarm, consequent, en ben, na een strenge periode van ca een jaar, 23 kg afgevallen en nu, met af en toe een koolhydraatbeperkte maaltijd tussendoor, al bijna 2 jaar op gewicht met een marge van niet meer dan 2 kilo. En dat mede dankzij jullie geweldige recepten en top website en kooboeken met zoveel handige tips! 3e kookboek reeds besteld, kan niet wachten! Dank Anna Karina en Hans, jullie zijn mijn helden!

  5. Wij hebben het inmiddels 2 keer gegeten. Dat was echt smullen. De cranberry’s maken het heerlijk fris. Zelf kan ik niet zo goed tegen zoetstoffen en heb een half theelepeltje honing gebruikt, en dat was ruim voldoende. Heb wel wat extra cranberry’s genomen. Gaan we zeker vaker eten,smullen.

  6. Ook hier gemaakt voor kerst : super! Makkelijk vooraf te maken en dan alleen afbakken op het moment zelf. Heerlijk, zelfs de niet – witloofeters vonden het lekker.

  7. Wij zijn dol op witlof en dit recept was dan ook een schot in de roos. Recept intussen ook al weer gedeeld!

  8. De schotel staat klaar, vanavond alleen nog even in de oven, perfect bijgerecht voor het buffet vanavond, ook hebben een vegetarisch iemand erbij dus dubbel top

  9. Hallo Anna en Hans,
    Wat een makkelijk en heerlijk recept weer! Gemaakt zoals beschreven. Wij hebben er met z’n tweeen van gegeten en was weer precies genoeg. Ook een leuk gerecht om als klein hapje te serveren. Dank jullie wel.

  10. Overheerlijk! Ik heb er wel een laagje geruld gehakt aan toegevoegd, onder de camembert. Bij ons wordt het een blijver! Bedankt voor het recept!

  11. Vandaag dit recept gemaakt, alleen de walnoten door pecannoten vervangen. Voor mijn man en mij een echte verrassing hoe lekker het was. Dit wordt dus een blijvertje😉😉😉

  12. Het was heerlijk! Tussen de laag witlof en laag camembert heb ik nog een laag Coburger ham gedaan. Door met een vergietschep op te scheppen blijft het vocht in de ovenschaal en niet op het bord. Dank weer voor dit snelle recept!

  13. en wat ligt er in de koelkast???? witlof en camembert en ik heb ook nog appel en peer liggen ( we houden niet zo van cranberry’s) 3x raden wat wij morgen gaan eten, heb er nu al zin in het ziet er zo lekker uit.

  14. Ook ik zat nét te peinzen: wat eet ik 2e Kerstdag? Dit recept lijkt me overheerlijk….dus: keuze is gemaakt. Heel fijne dagen gewenst…

  15. Het lijkt mij heerlijk ik ga hem zeker maken., maar kan je ook gedroogde cranberry’s gebruiken?

  16. Hallo Hans en Anna,

    Ziet er heel erg lekker uit! Normaal als ik witlof met ham en kaas maak komt er altijd zoveel vocht uit, ook als ik het goed laat uitlekken, hebben jullie hier nog tips voor hoe ik dat kan voorkomen? Ik ga deze zeker proberen.

  17. Kijk! Wil vanavond witlof eten (hier is dinsdag marktdag en haal ik het vers) en zat nog na te denken hoe ik die ga klaarmaken vandaag. En bijna tegelijkertijd verscheen jullie recept! Dus ik ga halen wat ik nodig heb en vanavond eten we deze schotel; bij het lezen al denk ik: dat wordt heerlijk! Bedankt!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top