Wassen jullie altijd braaf je handen voordat je gaat eten? Bij deze witlof lasagne raad ik je dat zeker aan, want het is werkelijk om je vingers bij af likken, zo lekker! Met een dubbele portie groente: Courgette én witlof en alle goede vetten uit zalm is deze witlof lasagne een supergezonde maaltijd die er ook nog feestelijk uitziet door de mooie laagjes. Heerlijk met een broodje focaccia en een kommetje goede olijfolie. En wat versgemalen peper en zout. Zo mjum! Reken per portie 6.43 gram koolhydraten voor de witloflasagne en ongeveer 1 g khd voor de focaccia. Mocht je niet van gerookte zalm houden (die mensen bestaan blijkbaar) neem dan Quorn fijngehakt, speckjes van DVS of (vega) ham, ook heel appetijtelijk.
Lasagne bouwkunst
De witlof lasagne is heel goed snijdbaar als je de laagjes steeds dwars op elkaar legt in plaats van in dezelfde richting. Je krijgt daardoor een mooi stevig bouwsel. Het recept is voldoende voor 3 normale porties. Je maakt er een complete maaltijd van voor 4 personen met een lekkere tomatensalade erbij en reepjes focaccia.. Het gerecht kan namelijk best vocht loslaten, daar doe je nu eenmaal weinig tegen. In elk geval geen zout bij de witlof en of rauw gebruiken. NB: Biologische groenten bevatten over het algemeen minder vocht!
Wil je een sneller witlofgerecht dan de witloflasagne? Probeer dan eens onze tophit: witlof met zalm in room.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de witlof lasagne
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Witlof lasagne met focaccia, om je vingers bij af…
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 133
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
SAUS
- 100 g kruidenroomkaas
- 100 ml slagroom
- 1 el bieslook, naar smaak
LAAGJES
- 150 g gerookte zalm
- 1 bol mozzarella
- peper
- 50 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de courgette in dunne plakken met een goede of brede dunschiller. Bestrooide plakken met wat zout en laat 10 minuten vocht onttrekken. Spoel daarna af en dep goed droog.
- Snijd de onder kant van de witlof en haal alle blaadjes los van de stronk. Blancheer de blaadjes 1-2 minuten, zonder zout! Giet de witlof in een vergiet en laat heel goed uitlekken.
Sommige mensen gebruiken zowel de courgetteplakken als de witlofblaadjes rauw in het bouwsel. Dan wordt de schotel minder vochtig.
- Snijd voor de topping de mozzarella met een grote (stevige) eieresnijder in dunne plakken.
SAUS
- Voor de saus los je de kruidenroomkaas op laag vuur op in de slagroom. Breng op smaak met bieslook.
Samenstellen en bakken
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
- Begin met een laagje saus onderin de ovenschaal, vervolgens een laagje witlof, laagje zalm en dan een laagje courgette. Leg de volgende lagen dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Dek de witlof lasagne af met de plakjes mozzarella. Maal er peper over en tot slot nog wat geraspte kaas.
- Bak 20-25 minuten of tot de kaas mooi goudgeel kleurt.
Serveren met…
- Snijd de witlof lasagne met een scherp mes in stukken. Serveer met reepjes focaccia. En een simpele tomatensalade. Eet smakelijk! Pas op je vingers…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: