witlof lasagne

Witlof lasagne om je vingers bij af…

Wassen jullie altijd braaf je handen voordat je gaat eten? Bij deze witlof lasagne raad ik je dat zeker aan, want het is werkelijk om je vingers bij af likken, zo lekker! Met een dubbele portie groente: Courgette én witlof en alle goede vetten uit zalm is deze witlof lasagne een supergezonde maaltijd die er ook nog feestelijk uitziet door de mooie laagjes. Heerlijk met een broodje focaccia en een kommetje goede olijfolie. En wat versgemalen peper en zout. Zo mjum! Reken per portie 6.43 gram koolhydraten voor de witloflasagne en ongeveer 1 g khd voor de focaccia. Mocht je niet van gerookte zalm houden (die mensen bestaan blijkbaar) neem dan Quorn fijngehakt, speckjes van DVS of (vega) ham, ook heel appetijtelijk.

Advertentie

Lasagne bouwkunst

De witlof lasagne is heel goed snijdbaar als je de laagjes steeds dwars op elkaar legt in plaats van in dezelfde richting. Je krijgt daardoor een mooi stevig bouwsel. Het recept is voldoende voor 3 normale porties. Je maakt er een complete maaltijd van voor 4 personen met een lekkere tomatensalade erbij en reepjes focaccia.. Het gerecht kan namelijk best vocht loslaten, daar doe je nu eenmaal weinig tegen. In elk geval geen zout bij de witlof en of rauw gebruiken. NB: Biologische groenten bevatten over het algemeen minder vocht!

Wil je een sneller witlofgerecht dan de witloflasagne? Probeer dan eens onze tophit: witlof met zalm in room.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witloflasagne

Zo maak je de witlof lasagne

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

witloflasagne met focaccia

Witlof lasagne met focaccia, om je vingers bij af…

Bij deze witlof lasagne raad ik je aan om vooraf echt je handen te wassen, want het is werkelijk om je vingers bij af likken, zo lekker! Met dubbele groente!
4.93 van 101 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie, excl. focaccia
kcal 523.57 koolhydraten 6.43 geiwitten 29.2 gvetten 40.17 gvezels 7.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties met focaccia

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

SAUS

LAAGJES

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgette in dunne plakken met een goede of brede dunschiller. Bestrooide plakken met wat zout en laat 10 minuten vocht onttrekken. Spoel daarna af en dep goed droog.
  • Snijd de onder kant van de witlof en haal alle blaadjes los van de stronk. Blancheer de blaadjes 1-2 minuten, zonder zout! Giet de witlof in een vergiet en laat heel goed uitlekken.

Sommige mensen gebruiken zowel de courgetteplakken als de witlofblaadjes rauw in het bouwsel. Dan wordt de schotel minder vochtig.

  • Snijd voor de topping de mozzarella met een grote (stevige) eieresnijder in dunne plakken.

SAUS

  • Voor de saus los je de kruidenroomkaas op laag vuur op in de slagroom. Breng op smaak met bieslook.

Samenstellen en bakken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Begin met een laagje saus onderin de ovenschaal, vervolgens een laagje witlof, laagje zalm en dan een laagje courgette. Leg de volgende lagen dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Dek de witlof lasagne af met de plakjes mozzarella. Maal er peper over en tot slot nog wat geraspte kaas.
  • Bak 20-25 minuten of tot de kaas mooi goudgeel kleurt.

Serveren met…

  • Snijd de witlof lasagne met een scherp mes in stukken. Serveer met reepjes focaccia. En een simpele tomatensalade. Eet smakelijk! Pas op je vingers…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept





184 gedachten over “Witlof lasagne om je vingers bij af…”

  1. 5 sterren
    Erg lekker. In plaats van blancheren bak ik de witlof en de courgette in een beetje boter. Zo wordt het gerecht minder nat en is net zo smakelijk.

  2. 5 sterren
    Zoals altijd weer heerlijk! Ik had gisteravond geen kruidenkaas in huis, maar wel kruiden voor kruidenboter. Gemengd door gewone roomkaas was ook erg lekker.

  3. 5 sterren
    Ik wilde van de week de scakcuka met paprika eten en de foto’s bekijken maar kon er maar een aanklikken er stond altijd een doorklik aan de rechterkant maar het werkte niet toen wilde ik terug moest ik de site verlaten klopt dat of ligt het aan mij?
    Dit recept krijgt wel 5 sterren hoor mijn kleinzoon gaf mij er tien

      1. Ik heb het aangeklikt maar ook hier kan je alleen de eerste foto zien dan kan je niet verder sorry ???

  4. Wat was dit weer heerlijk onze kleinzoon kwam en is geknipt witlof en vega dus lekker wat meer witlof en een rode paprika voor het kleurtje met vega kipstukjes hij heeft genoten net als wij trouwens en het focaccia broodje erbij ooh Oma wat heerlijk😋
    Dat staat dus ook weer op de kleinzoon lijst,ik had alles voorgegrild dus het was niet eens zo nat

  5. 5 sterren
    Wat een traktatie!
    Wij vonden het restaurant waardig.
    Focassia brood erbij echt een must om die overheerlijke saus mee op te dippen.

  6. 5 sterren
    Deze overheerlijke schotel eet ik een paar keer per jaar. En de dag erna is hij ook nog lekker, misschien wel…….mmmmmmmmmaken dus!

  7. 5 sterren
    Heerlijk, we eten dit regelmatig. Alleen gebruik ik boursin cuisine voor de kruidensaus.

  8. Lijkt me een lekker recept maar… courgettes gaan per stuk. Zeg dan dat je minimaal 2 courgettes nodig hebt om tot 300gr te komen.

    1. Lieve Lieve,
      Als je op een ingrediënt klikt dan zie je daar dat een gemiddelde courgette 350 gram weegt…Dus zou je aan 1 gemiddeld grote courgette genoeg moeten hebben.
      Fijne avond!

  9. 5 sterren
    Dit was heerlijk, ben net een paar weken khd arm aan het koken. Maar dit recept staat met stip op 1. Morgen ga ik de zuurkool pompoen proberen. Super blij met het kookboek en de site.

  10. 5 sterren
    hallo
    wat een feestje om dit te mogen eten. ik ben nog zoekende naar lekkere recepten voor koolhydraat arme dingen. en kwam dit tegen makkelijk om te maken en erg lekker.
    zelfs mijn man eet mee. focaccia brood was een beetje te hard gegaan maar dat komt goed de volgende keer.
    zeker een aanrader om te maken.
    bedankt voor dit recept.

  11. 5 sterren
    De witlof lasagne is heel erg lekker. Ik gril de courgette van te voren zodat het wat minder vochtig is.
    Het recept al heel vaak doorgestuurd. Bedankt

  12. 5 sterren
    Ik en mijn man hebben er van genoten! Heerlijk gesmuld, de focaccia er ook bij gemaakt.
    Ik had niet genoeg roomkaas in huis, dus een deel vervangen door crème fraiche. Dat ging prima.
    Top recept dankje.

  13. watgertrudmaaktdatsmaakt

    5 sterren
    Was super lekker! Ik heb alleen alle groenten en zalm in ovenschaal gedaan en daarna slagroom/kruidenkaas mengsel erover gegoten.

  14. Oeh lekker,dit staat voor vanavond op het menu Heb je al eens wat aardappelschijfjes erin gedaan of denk je dat dit niet nodig zal zijn

  15. 4 sterren
    Ik heb dit recept gemaakt echter zonder de mozzarella dat leek me te machtig. Verder is het heel goed gelukt en hebben we heerlijk gesmuld. Zeker voor herhaling vatbaar!

  16. Sylvia van der Burgh

    5 sterren
    Mijn meneer Rolf heeft dit recept gemaakt. Waarschuwing … zo lekker dat we de 4 porties bijna met z’n tweeën verorberd hadden.

  17. 5 sterren
    Super lekker! ik heb dit recept al heel vaak gemaakt, gewoon voor ons tweetjes, maar ook voor etentjes met vrienden of familie. Iedereen is even enthousiast!

  18. Adri Beemsterboer

    Gisteravond opnieuw witloflasagne gemaakt maar nu met gerookte ham i.p.v. zalm. Ook de onverwachte gasten vonden het hemels.

  19. 5 sterren
    Goedeavond Hans en Anna-Karina, wij zitten “uit te buiken” van dit zalige gerecht, en geen woord teveel geschreven, samen met het focaccia broodje lekker soppen en smullen, want idd wat nattig/vochtig, maar geen probleem het smaakte zóóóó lekker. Lekker wat plakjes tomaat met olie, peper en zeekraalzilt en verse bieslook erbij gedaan. Nog wat lasagna overgehouden, en morgen even verzinnen en kijken wat ik er nog mee kan, misschien even de blender erdoor en een heerlijk kaassoepje voor morgen bij de lunch.
    Wie nog twijfelt, gewoon maken en niet eens veel werk ?? weet zeker dat het een blijvertje wordt.
    Groetjes Petra

  20. Mariska van Leusden

    5 sterren
    Al een aantal x gemaakt, heerlijk van smaak maar het is een behoorlijk natte lasagne wat ik ook probeer.. Gelukkig smaakt het zo lekker dat we het natte voor lief nemen..

  21. 5 sterren
    Vandaag gemaakt. Super lekker en erg simpel te maken.
    Hoe lang kun je dit bewaren? Of kun je het ook invriezen?

    1. Invriezen kan op zich wel. Maar ik denk dat de smaak en structuur wel behoorlijk achteruit gaat. Ook alleen als je zalm gebruikt die echt vers is, de meeste gerookte zalm is al ingevroren geweest. Door de hoeveelheid vocht vind ik het minder geschikt om te bewaren, de witlof zal al veel vocht gaan loslaten. Als je dat geen probleem vindt, dan zou ik het toch niet langer dan 1 dag bewaren in de koelkast. Wij zijn wel echt fan van vers 😉

  22. 5 sterren
    Witlof lasagne gemaakt, heb de gerookte zalm vervangen door gehakt. Het was echt Heerlijk.

  23. Christel Verstraeten

    4 sterren
    Gisteren gemaakt en heel de kom was leeg. Mijn saus zag er wel veel dunner uit dan op de foto, aan wat zou dit kunnen liegen? Van smaak zat ze wel goed. Voor mijn man had ik er een gekookte aardappel bijgemaakt. Iedereen gelukkig.

    1. Hoe dun de saus is wordt ook vooral bepaald door de temperatuur. Als je het echt smelt op het vuur wordt de saus heel dun en zou je ‘m eigenlijk weer af moeten laten koelen. Of gebruik je heel dunne kruidenroomkaas en waterige slagroom?

  24. 5 sterren
    Een heerlijk gerecht. Zalm vervangen door 500 gram kippengehakt, iets gekruid met zout en peper

  25. Sylvia Vogely

    5 sterren
    Mijn man komt net naar beneden en ziet mij bezig in de keuken met dit recept. Heb het al regelmatig gemaakt. Hij zegt: is dit wat het lijkt? Zijn ogen beginnen te glinsteren…ik heb weer punten gescoord :-).
    Ik snijd de courgette in lange dunne plakken met een elektrische dunschiller. Werkt perfect.
    Nog een vraagje: is je boek ook als E-book te koop en zo ja, waar?

  26. Diana van Wely Linnartz

    5 sterren
    Anna-Karina, ik heb dit recept al zo vaak langs zien komen en zoveel mensen die het lekker vonden. Ik moest het gewoon ook zelf een keer uitproberen.
    Ondanks dat ik geen fan van gerookte zalm ben, heb ik echt heerlijk zitten smullen en komt dit gerecht zeker vaker bij ons op tafel. Mijn man vond het ook echt heerlijk.

  27. 5 sterren
    Hallo Anna Karina,

    zaaaaalig recept. Ook maakte ik het op onze wintersportvakantie. Maar, het blijkt dat er in Oostenrijk geen witlof wordt verkocht. Dus wat dan te doen…. We hebben toen de witlof vervangen door venkel, flinterdun gesneden met de mandoline en even voorgekookt. En deze variant vinden we zelfs nog lekkerder en is minder ‘ nat’. 🙂

  28. ziet er heerlijk uit. ik wil dit van weekend graag maken alleen ik lus geen zalm en eet ook geen varken vlees. Hebben jullie een tip met wat ik wel kan maken of kan ik de zalm helemaal weglaten?

  29. 4 sterren
    Witlof lasagne gemaakt met wat aanpassingen omdat ik het niet in huis had. Had philadelphia en creme fraiche 2 eieren. Kruiden gedroogde basilicum. Goed gelukt.

  30. Ik ga het snel eens maken, lijkt me zalig alles wat er in gaat vinden wij zalig!
    En print het recept meteen uit! Ik laat nog horen hoe wij het vonden.

  31. 5 sterren
    Dit is echt ontzettend lekker! Ik ontdekte zondag deze site, heb het kookboek inmiddels al in huis en kook dagelijks je gerechten. Super lekker en gevarieerd! Ben benieuwd of we met zoveel lekkers ook wat buikvet verliezen……

  32. Anneke Blanker

    5 sterren
    Gisteren voor de 2 de keer gemaakt,maar nu met cassellerrib ipv zalm(man lust geen zalm).had ook geen bosuitjes maar wel een paar extra dunnen preitjes. Als kaas heb ik er gruyère op gedaan. Erg lekker geworden.zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt

  33. 5 sterren
    Je hebt echt niets teveel gezegd! Gisteren de witloflasagne gemaakt. Tijdens het bereiden had ik nog mijn twijfels maar oh oh oh wat was het lekker!!! Ik heb paturain gebruikt voor de saus (pietsie meer dan voorgeschreven 😉 Deze staat echt in mijn top 10! In één woord verukkelijk!!!

  34. 5 sterren
    We proberen meerdere recepten van je website; deze is onze favoriet tot nu toe! We tellen onze vingers na het eten… Heerlijk!

  35. 5 sterren
    Het is inderdaad om je vingers bij af te likken zo lekker. Wij eten het gemiddeld zeker een keer in de maand.
    De courgettes in plakjes snijden doe ik met een (elektrische) dunschiller. Dat vind ik makkelijker werken dan een kaasschaaf.

  36. Géke Logtenberg-Hammink

    5 sterren
    Gisteren kreeg ik eters. Ik heb deze witloflasagne als voorgerecht gegeven.
    Paar blaadjes sla op de borden, lasagne in twee kleine rechthoekige schalen gemaakt en toen het gaar was doorgeknipt (!) en op de blaadje sla laten glijden. Heerlijk.
    TIP: Leg onderin de schalen repen bakpapier die aan de zijkanten oversteken. Je kunt de lasagne dan gemakkelijk doorknippen (of snijden) en boven de sla van het papier laten glijden.

  37. 5 sterren
    oooh wat was dit lekker zeg!!!
    ik heb het voor mijn 2 jongens en mijn man gemaakt. mijn man was alleen maar aan het hummmmmmm njammmmnjammmen.
    1 van mijn kids is dol op zalm en de ander smult van groenten, dus toch voor allemaal iets lekkers.
    deze komt zeker nog eens op tafel!!!
    dank je wel voor het recept!!

  38. 5 sterren
    Ik heb hem gemaakt, heb ook het kookboek . Was verrassend lekker. Ik ga hem morgen weer maken maar zonder de zalm…..

  39. 5 sterren
    Ik had mijn man gevraagd dit recept eens klaar te maken. Hij is met pensioen en vind het plezant om te koken. Hij was zo trots op wat hij had klaargemaakt, want het was super lekker.
    Ik wil je bedanken voor dit overheerlijk recept.

  40. Sjoek Akkerman

    Ik heb de broodjes uit het boek gemaakt ,maar lijnzaad werd bitter! Volgens een vriendin is mijn combie oven te klein .dus tegauw te heet! Heeft iemandanders daar ook last van?

  41. 5 sterren
    Dank voor het heerlijke recept. Heb hem vandaag voor het eerst gemaakt , voor een afscheids etentje van collega’s. Ze moesten eerst proeven voor ik ging vertellen wat erin zat. Iedereen vond het heerlijk.
    Toen ik vertelde wat er allemaal inzat wilden sommigen het niet geloven. ” we houden niet van witlof, we houden niet van courgette, we houden niet van zalm.
    Toch vond iedereen het heerlijk. Dus groot compliment aan jou.
    Groet, Elja.

  42. Lijkt me heerlijk maar vanwege hoge bloeddruk is gerookte zalm een punt. Wat zou het alternatief kunnen zijn?

  43. Géke Logtenberg-Hammink

    5 sterren
    We staan op de camping Les Genêts d’Or in Bagnols-sur-Cèze.
    Al enkele jaren hebben we een oventje mee op de camping. Ik kan het iedereen die kampeert en ook zelf kookt aanraden.
    We hebben echt genoten van dit recept. In één woord: HEERLIJK‼️

  44. Mieke van Stiphout

    5 sterren
    Inderdaad, om je vingers bij af te likken. Ook mijn man en dochter waren erg enthousiast. Dit recept is voor ons een blijver en wat niet onbelangrijk is, makkelijk te maken. Bedankt.

  45. Zalig! En de focaccia was ook lekker. Ik had wel 2 eieren gebruikt in plaats van 3, maar het was perfect van structuur in een kleine ronde taartvorm ( 12 cm).

  46. Pien van Leeuwen

    5 sterren
    Daar ben ik weer. ’t Moet gezegd: ik vind het een hoop werk, want we zijn niet allemaal gedreven keukenprinsessen (al die plakjes op keukenpapier te drogen gelegd) maar het resultaat was qua smaak ronduit “goddelijk”…Blief geen vis, dus vervangen door ham: prima. Mijn bouwwerk was waarschijnlijk nog lelijker dan de toren van Pisa, maar het is beslist voor herhaling vatbaar…..en nóg een flinke portie over voor morgen: heb ik geen enkel bezwaar tegen! IN het beste restaurant had ik niet lekkerder kunnen eten vanavond.
    Inderdaad, het is een beetje véél vocht, maar het is héérlijk vocht, haha……….en neen, gelukkig geen EHBO nodig, hoor, maar daarom kost te me het wat meer tijd waarschijnlijk. Ik ben zo’n kluns…………Maar héél erg bedankt en kom maar op met dat boek!!! Ik kan niet wachten…..

  47. Pien van Leeuwen

    Haha, je vingers natellen als je gesmuld hebt? Ik vrees dat ik de helft al kwijt was na het ‘schaven’ van de courgette….vooral het laatste stukje. Maar het is me uiteindelijk toch zo goed mogelijk gelukt, en vanavond wordt het (denk ik nu al) inderdaad smullen……
    Bedankt voor al je lekkere recepten. Kijk reikhalzend uit naar je boek!

  48. 5 sterren
    Nu voor de derde keer witlof lasagne gemaakt
    En nog steeds zo lekker ….
    Nu maak ik het alleen voor mezelf en heb altijd over.
    Hoe lang kan ik dit nou bewaren in de koelkast of misschien wel invriezen????

    1. Bewaren: moet wel lukken een dag 2 á 3
      Handige tips voor invriezen zijn vrij algemeen, deze zijn ook wel toe te passen op deze koolhydraatarme lasagne.

      • Gebruik uitsluitend verse ingrediënten bij de bereiding en dus geen vlees/vis/groente die al een keer ingevroren zijn geweest, die producten verliezen snel hun structuur en smaak.
      • Laat het eerst goed -afgedekt- afkoelen voordat je het invriest.
      • Gebruik géén alufolie voor het afdekken maar huishoudfolie tegen het uitdrogen
      • Maak aparte porties en doe het in geschikte schaaltjes of zakjes. Of alles in 1 diepvriesbestendige schaal
      • Ontdooi het gerecht eerst helemaal (een avond van tevoren in de koelkast zetten) voor je het weer verwarmd.
      • Plak of schrijf er een label op met de datum, de meeste gerechten zijn dan ongeveer 2-3 maanden houdbaar.
  49. lijkt me een heerlijk recept maar mijn man lust geen witlof. wat kan ik als vervanging toevoegen.

  50. 5 sterren
    Wat een heerlijke lasagne, wij hebben er van genoten en ik zal het zeker vaker maken. Feestje!

  51. Sandra Bulsing

    Is er ook een alternatief voor de kaas. Wij lusten geen kaas. Het lijkt me een heerlijk gerecht.

    1. Kaas is er in zoveel smaken en varianten… Misschien een heel milde kaas nemen, mozzarella smaakt nauwelijks naar kaas maar heeft toch een chwewy structuur? Ik weet niet hoe ernstig het is met het ‘niet lusten’. Hoe doet u dat bij andree dingen?

      1. Sandra Bulsing

        Het is ernstig. Mijn man lust zelfs geen pindakaas vanwege het woordje kaas haha. Ik kan dus geen enkele kaas gebruiken. Wat ik wel eens gebruik is opgeklopt ei met crème Fraise. De crème roomkaas kan ik wel gebruiken maar de overige kaas in dit recept niet.
        ik ga wel kijken wat ik er van kan maken.

  52. 5 sterren
    Vandaag gemaakt en zowel mijn vrouw als ikzelf missen een vingerkootje nu, en dat terwijl je ons nog zo gewaarschuwd had (:
    Hij was heerlijk Anna Karina ! Voor spoedige herhaling vatbaar!

  53. 5 sterren
    Unaniem waren we het er over eens…deze heerlijke lasagne is ZEKER voor herhaling vatbaar.
    Tip: ik had de schotel s’morgens gemaakt en voordat hij s’avonds in de oven ging heb ik een groot deel van het overtollige vocht uit de ovenschaal geschept. Zo is ie perfect en niet te nat!

  54. 5 sterren
    Gewoon in mijn eentje zitten genieten van deze lasagne, samen met een stuk focaccia gegeten.
    Wat een heerlijk recept!

  55. 5 sterren
    Vandaag deze witlof-lasagne voor het eerst gemaakt. Ik was veel langer bezig dan de bereidingstijd aangaf. Ook het plakjes snijden met de kaasschaaf wilde niet echt goed lukken. Maar het uiteindelijke resultaat mocht er zijn. Het was heerlijk en we hebben er echt onze vingers bij afgelikt! Ik ga het zeker vaker maken.

    1. Je wordt er vanzelf handiger in. Tip om de courgette in plakken te schaven, schaaf een lange plak en leg dan de courgette met die platte kant op een snijplank. Dan schaaf je ‘m verder in lange plakken terwijl hij mooi stabiel ligt.

  56. Hallo Anna Karina,

    Zie recepten voorbij komen waarin slagroom wordt gebruikt. Heb te hoog cholesterol en daardoor mag ik geen slagroom.Kan ik dat eventueel ergens anders door vervangen?

     

    1. Deze vraag heb je gisteren ook al gesteld toch? Ik ben zelf geen arts of voedingsdeskundige en ingrediënten vervangen is niet in elk recept hetzelfde.
      Roomkaas of mascarpone zou in veel recepten wel kunnen, maar ik weet niet of dat je probleem oplost… sojaroom al eens geprobeerd? Overleg eens met een deskundige anders.

  57. 5 sterren
    We hebben vandaag dus maar eens de witlof lasagne gemaakt. Maar je hebt gelijk dat je bijna je vingers erbij opeet. Ik heb de zalm wel vervangen door schouderham. Mijn man is een moeilijker eter maar hij had als eerste zijn bordje leeg. Zeker voor herhaling vatbaar.

  58. 5 sterren
    Dit was echt lekkkeeerrr! Super genoten van mijn avondmaal! Niet verwacht.. Voor herhaling vatbaar!

  59. 5 sterren
    Ik wil je bedanken voor de waarschuwing om toch echt mijn handen voor het eten te wassen, dat was in mijn geval wel nodig… wat is dit een portie LEKKER!
    Dank je wel voor het recept, dit was mijn eerste recept wat ik van jou probeerde maar er gaan er zeker meer volgen.

  60. Een idee; door de saus van de witlof lasagne een ei  voor iets meer stevigheid en meteen extra eiwitten? Recept nog niet uitgeprobeerd maar ga het zeker doen.

     

  61. 5 sterren
    Heerlijk recept, ik had ook nog een winterwortel in repen ertussen gelegd. Witlof niet voor gekookt, maar werd goed gaar.

  62. Een kritische noot wordt blijkbaar niet geplaatst dus nogmaals
    gerecht veel te nat (groenten niet gekookt, maar prima gaar)
    porties zijn wat mij betreft niet voor drie personen. Max twee personen
    hoeveelheid koolhydraten komen vaak niet overeen met producten die ik supermarkt kan kopen, wellicht dat je de producten in speciale winkels moet kopen

    1. De reactie was eerder in de spamafdeling terecht gekomen. Ik kan er niets aan doen dat witlof veel vocht bevat, daarom adviseer ik ook om er een focaccia bij te maken. Een advies koop biologische groenten die bevatten vaak minder vocht. Wat betreft portiegrootte, dat is uiteraard nogal persoonlijk. Wat betreft het aantal khd, klik eens op de ingrediënten meestal vertel ik precies welke merken ik waar koop en welke tellers ik gebruik. Daar is namelijk heeeeeeeeel veel verschil tussen.

  63. 5 sterren
    Heb vanavond het recept met witlof en gerookte zalm met room.Over heerlijk!!

    Voor herhaling vatbaar.Bedankt voor het recept.

  64. 5 sterren
    Wat een heerlijke lasagne! Meteen gedeeld op Facebook en daarop veel reacties gekregen.

  65. Van plan om deze ovenschotel vanavond te maken.. maar heb een vraagje:

    Los je de roomkaas in de slagroom op, op t vuur? Of kan dat gewoon koud?

    Ik hoor het graag!

    Groetjes

  66. 5 sterren
    Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar we hebben weer zo lekker gegeten! Begint wat eentonig te worden. Maar man, wat was dit lekker! Ik heb dit voor mijn man en mij met zalm gemaakt en voor mijn zoon met gerookte kipfilet. En ook dit gerecht is weer zo voor herhaling vatbaar. Ook de foccaccia erbij gegeten om het vocht op te deppen. Mmmmm……

      1. Ik heb het invriezen geprobeerd van deze lasagna. Niet echt een succes. Smaak blijft goed, maar wordt inderdaad erg ‘kledderig’ bij weer opwarmen. Tegenwoordig maak ik gewoon een één-persoons portie in een één-persoons ovenschaaltje.?

  67. nellie Klijsen

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Heb het voor 1 persoon gemaakt en alles door 3 gedeeld,alleen 2 stronkjes witlof gebruikt was super.

  68. 5 sterren
    Geweldig recept!!! Een van mijn dochters wil dit wel dagelijks eten.  We zaten met z’n tweetjes echt te smikkelen!  Een lekker stevige bite! Mijn man en andere dochter durfden het niet aan om te proberen.  Helaas moeilijke eters in huis.  Ik ben zelfs de zalm vergeten mee te nemen uit de winkel…. dus dat maakt het vast nog lekkerder! 

     

    1. 5 sterren
      Vanavond hebben we dit heerlijke gerecht gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar. Mijn lasagne zag er echter niet zo mooi uit als op de foto. Ik heb hem op 200 graden hetelucht en 25 minuten in de oven gehad. Heb je een tip voor mij, zodat ik de volgende keer ook een “stevige” lasagne heb?

      1. Of ik een lesje bouwkunde wil geven, hahaha! De beste tip staat al in de beschrijving laagjes in verschillende richtingen om en om leggen. Ene laag van links naar rechts en je vorm leggen, andere laag er dwars op leggen. Het gerecht ook met een scherp mes aansnijden. De schotel is overigens wel vrij ‘nat’, maar dat hou je met zulke vochtbevattende ingrediënten als witlof en courgette altijd.

        1. Dank je wel voor je reactie. Ik heb de schotel in laagjes opgebouwd, maar toch….. Denk dat ik het de volgende keer iets langer in de oven laat staan 🙂

  69. 5 sterren
    Heb de witlof lasagna gemaakt, super lekker. Ook de knolselderij rostie gemaakt, heerlijk

    Ga zeker het koolhydraatarm courgette brood maken, lijkt me heerlijk, groetjes Julie

     

  70. 5 sterren
    Vandaag gemaakt en ooooh boy!! Súper lekker. Ik heb m’n bord net niet afgelikt maar wel helemaal droog gedept met het brood! Eentje om te bewaren voor ons 😉

  71. Hallo,

    Deze schotel voor de tweede keer gemaakt en ik vind hem heerlijk! Complimenten!

    Ga zo door met de website, ik zag vandaag een nieuw recept voor koolhydraatarm brood, ga ik proberen.

    thx!

    groet, Cynthia

  72. 5 sterren
    Hoi,

    jeetje mina zeg, een aantal jaar geleden wilde ik ook koolhydraatarm gaan eten. Na een tijdje werd ik het zo zat, al die eieren en bifi-worstjes. Gisteravond kwam ik op deze site terecht toen ik aan het zoeken was naar lekkere dingetjes zonder suiker. WhoW!! Wat een heerlijke dingen staan er en ik ben meteen weer “om” om weer om te schakelen naar deze manier van eten. Niet zo zeer om af te vallen, maar om van de suiker af te komen. Vanavond aan de witlofschotel, ik heb nu al trek!

      1. Wat ik er van begrepen heb is dat als je echt even aan iets lekkers toe bent, beter iets van deze lekkere recepten met chocola bijvoorbeeld kan nemen dan een gebakje bij de bakker te halen. De laatste tijd zijn we echte snaaiers geworden. Maar als ik de lekkere toetjes en crackers zie dan zie ik er absoluut niet tegen op om iets verantwoords te nemen uit de hele rits van heerlijke dingen. Waar ik nog het meeste van op keek was het verschil tussen geraspte kaas kant en klaar of zelf even raspen. Morgen ga ik lekker verder met spitten en heb het idee dat dit geen dieet houden is maar lekker smikkelen zonder suiker, gewoon een nieuwe hobby ???

        1. Inderdaad geen gebakjes van de bakker. Verder komt 2/3 van alle khd die je neemt eerst uit groente, daarnaast kan je het aanvullen met bijvoorbeeld khd-arme crackers (zelf maken) af en toe een toetje of 1 blokje chocola etc. Voor alle ‘lekkere dingen’ geldt eet ze niet dagelijks en gewoon met mate. Succes!

  73. 5 sterren
    Super lekker! Voor de saus heb ik alleen boursin cuisine light ipv slagroom en kruidenkaas gebruikt..

  74. Ik wil dit morgen eten maar vandaag klaar maken en dan morgenavond in de oven. Is dit te doen of liever dit recept eten als ik meer tijd heb?

    Groetjes Leonie

      1. Bedankt voor je snelle reactie… zojuist gemaakt en het was overheerlijk, voor mij geen gewone lasagne meer

  75. 5 sterren
    zojuist dit heerlijke recept gemaakt, echt erg lekker! Ik ga dit zeker vaker maken. thanks auntie..

  76. Mjam, mjam, mjam, wat was dit ontzettend lekker. Weer een groot compliment voor dit recept Anna-Karina!

  77. 5 sterren
    Gisteren deze witloflasagne gemaakt voor mijn vrienden uit Frankrijk. Ik kook toch ook al heel lang en heel lekker. Voor hen al meer dan 25 jaar. En de reactie op dit recept van hen was:

    “Ik heb nog nooit zo lekker gegeten bij jou”. Met dank aan Anna-Karina dus.

  78. Waarom de courgette in zout leggen? Is dit alleen voor de smaak of dient het een ander doel? Ik eet nl. natriumarm en dan brengt de zalm al genoeg zout mee

    1. Dat doe ik omdat de courgette dan zachter wordt (laat vocht los) daarna afspoelen en goed droog deppen. Zalm is inderdaad al ongelooflijk zout! Kan je zelf het best beoordelen of dat teveel is.

    1. Als je vlees eet zou je ham kunnen nemen? Of een vegetarische variant, maar die vind ik eigenlijk niet zo geschikt om te verwarmen…
      Of je maakt het met een pittiger (blauwader)kaas en dan helemaal vegetarisch.

  79. 5 sterren
    Gisteren gemaakt en gegeten. Het ging schoon op incl. het vocht. Zelfs mijn zoon (anti-lof) vond het heerlijk!! Gaan we vaker maken. Dank voor het delen.

  80. Wil graag wat recepten van U. Ben net een paar weken bezig en het gaat vrij redelijk maar moet er ongeveer 30 a 40 kilo kwijt met vriendelijke groet Diane

    1. Handige tips voor invriezen zijn vrij algemeen, deze zijn ook wel toe te passen op deze koolhydraatarme lasagne.

      • Gebruik uitsluitend verse ingrediënten bij de bereiding en dus geen vlees/vis/groente die al een keer ingevroren zijn geweest, die producten verliezen snel hun structuur en smaak.
      • Laat het eerst goed -afgedekt- afkoelen voordat je het invriest.
      • Gebruik géén alufolie voor het afdekken maar huishoudfolie tegen het uitdrogen
      • Maak aparte porties en doe het in geschikte schaaltjes of zakjes. Of alles in 1 diepvriesbestendige schaal
      • Ontdooi het gerecht eerst helemaal (een avond van tevoren in de koelkast zetten) voor je het weer verwarmd.
      • Plak of schrijf er een label op met de datum, de meeste gerechten zijn dan ongeveer 2-3 maanden houdbaar.
  81. 5 sterren
    De witlof-lasagna was heerlijk. Ook de kaaskletskop is prima gelukt. Ga vaker wat van jouw site maken.

  82. 5 sterren
    Ik heb dit weekend de witlof-lasagne gemaakt: overheerlijk!!! Ook wat aanpassingen gedaan:
    De saus heb ik gemaakt met 200g ricotta, een flinke eetlepel groene pesto en een handje geknipte koriander. Daarbij nog wat amandelmelk tot het vloeibaar genoeg was. Ik heb ook ieder laagje zalm flink gepeperd. De mozzarella heb ik vervangen door 2 plakken geitenkaas.

    Het was superlekker. Mijn man vond het lekkerder dan de macaroni met ham en kaas voor de kinderen 🙂

    Groeten
    Astrid

  83. 5 sterren
    Beste Anna-Karina,

    Ik vind jou website heel mooi en overzichtelijk. De foto’s bij de recepten maken het helemaal af. Bedankt dat je deelt jouw recepten 🙂

    Ik heb me vorige week aangemeld voor de nieuwsbrief en daar ben ik heel blij om! Vandaag heb ik de Witlof lasagne Recept gemaakt en de lasagne is overheerlijk! Ik moet wel bekennen dat ik een paar ingrediënten heb vervangen omdat ik die niet thuis had. De zalm is ontbijtspek geworden, slagroom=kookroom (helaas iets meer koolhydraten) en de bieslook=dille. Ik heb gesmuld en niet alleen mijn vingers maar ook het boord bij afgelikt hahahha.

    Hartelijke groet,
    Agnes

    1. Hoi Agnes,
      Mijn recepten zijn geen wetten hoor, ik juich ieders eigen creativiteit van harte toe! Het gaat erom dat je eten lekker én gezond is. Als mensen mijn recepten inspirerend vinden ben ik een blij mens. Dank voor je complimenten.

      Hartelijke groet terug!
      AK

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven