Witlof lasagne om je vingers bij af…

witlof lasagne

Wassen jullie altijd braaf je handen voordat je gaat eten? Bij deze witlof lasagne raad ik je dat zeker aan, want het is werkelijk om je vingers bij af likken, zo lekker! Met een dubbele portie groente: Courgette én witlof en alle goede vetten uit zalm is deze witlof lasagne een supergezonde maaltijd die er ook nog feestelijk uitziet door de mooie laagjes. Heerlijk met een broodje focaccia en een kommetje goede olijfolie. En wat versgemalen peper en zout. Zo mjum! Reken per portie 6.43 gram koolhydraten voor de witloflasagne en ongeveer 1 g khd voor de focaccia. Mocht je niet van gerookte zalm houden (die mensen bestaan blijkbaar) neem dan Quorn fijngehakt, speckjes van DVS of (vega) ham, ook heel appetijtelijk.

Lasagne bouwkunst

De witlof lasagne is heel goed snijdbaar als je de laagjes steeds dwars op elkaar legt in plaats van in dezelfde richting. Je krijgt daardoor een mooi stevig bouwsel. Het recept is voldoende voor 3 normale porties. Je maakt er een complete maaltijd van voor 4 personen met een lekkere tomatensalade erbij en reepjes focaccia.. Het gerecht kan namelijk best vocht loslaten, daar doe je nu eenmaal weinig tegen. In elk geval geen zout bij de witlof en of rauw gebruiken. NB: Biologische groenten bevatten over het algemeen minder vocht!

Wil je een sneller witlofgerecht dan de witloflasagne? Probeer dan eens onze tophit: witlof met zalm in room.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witloflasagne

Zo maak je de witlof lasagne

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

witloflasagne met focaccia

Witlof lasagne met focaccia, om je vingers bij af…

Bij deze witlof lasagne raad ik je aan om vooraf echt je handen te wassen, want het is werkelijk om je vingers bij af likken, zo lekker! Met dubbele groente!
4.92 van 100 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie, excl. focaccia
kcal 523.57 koolhydraten 6.43 geiwitten 29.2 gvetten 40.17 gvezels 7.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties met focaccia

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

SAUS

LAAGJES

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgette in dunne plakken met een goede of brede dunschiller. Bestrooide plakken met wat zout en laat 10 minuten vocht onttrekken. Spoel daarna af en dep goed droog.
  • Snijd de onder kant van de witlof en haal alle blaadjes los van de stronk. Blancheer de blaadjes 1-2 minuten, zonder zout! Giet de witlof in een vergiet en laat heel goed uitlekken.

Sommige mensen gebruiken zowel de courgetteplakken als de witlofblaadjes rauw in het bouwsel. Dan wordt de schotel minder vochtig.

  • Snijd voor de topping de mozzarella met een grote (stevige) eieresnijder in dunne plakken.

SAUS

  • Voor de saus los je de kruidenroomkaas op laag vuur op in de slagroom. Breng op smaak met bieslook.

Samenstellen en bakken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Begin met een laagje saus onderin de ovenschaal, vervolgens een laagje witlof, laagje zalm en dan een laagje courgette. Leg de volgende lagen dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Dek de witlof lasagne af met de plakjes mozzarella. Maal er peper over en tot slot nog wat geraspte kaas.
  • Bak 20-25 minuten of tot de kaas mooi goudgeel kleurt.

Serveren met…

  • Snijd de witlof lasagne met een scherp mes in stukken. Serveer met reepjes focaccia. En een simpele tomatensalade. Eet smakelijk! Pas op je vingers…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:




184 gedachten over “Witlof lasagne om je vingers bij af…”

  1. 5 sterren
    Erg lekker. In plaats van blancheren bak ik de witlof en de courgette in een beetje boter. Zo wordt het gerecht minder nat en is net zo smakelijk.

  2. 5 sterren
    Zoals altijd weer heerlijk! Ik had gisteravond geen kruidenkaas in huis, maar wel kruiden voor kruidenboter. Gemengd door gewone roomkaas was ook erg lekker.

  3. 5 sterren
    Ik wilde van de week de scakcuka met paprika eten en de foto’s bekijken maar kon er maar een aanklikken er stond altijd een doorklik aan de rechterkant maar het werkte niet toen wilde ik terug moest ik de site verlaten klopt dat of ligt het aan mij?
    Dit recept krijgt wel 5 sterren hoor mijn kleinzoon gaf mij er tien

      1. Ik heb het aangeklikt maar ook hier kan je alleen de eerste foto zien dan kan je niet verder sorry ???

  4. Wat was dit weer heerlijk onze kleinzoon kwam en is geknipt witlof en vega dus lekker wat meer witlof en een rode paprika voor het kleurtje met vega kipstukjes hij heeft genoten net als wij trouwens en het focaccia broodje erbij ooh Oma wat heerlijk😋
    Dat staat dus ook weer op de kleinzoon lijst,ik had alles voorgegrild dus het was niet eens zo nat

  5. 5 sterren
    Wat een traktatie!
    Wij vonden het restaurant waardig.
    Focassia brood erbij echt een must om die overheerlijke saus mee op te dippen.

  6. 5 sterren
    Deze overheerlijke schotel eet ik een paar keer per jaar. En de dag erna is hij ook nog lekker, misschien wel…….mmmmmmmmmaken dus!

  7. Lijkt me een lekker recept maar… courgettes gaan per stuk. Zeg dan dat je minimaal 2 courgettes nodig hebt om tot 300gr te komen.

    1. Lieve Lieve,
      Als je op een ingrediënt klikt dan zie je daar dat een gemiddelde courgette 350 gram weegt…Dus zou je aan 1 gemiddeld grote courgette genoeg moeten hebben.
      Fijne avond!

  8. 5 sterren
    Dit was heerlijk, ben net een paar weken khd arm aan het koken. Maar dit recept staat met stip op 1. Morgen ga ik de zuurkool pompoen proberen. Super blij met het kookboek en de site.

  9. 5 sterren
    hallo
    wat een feestje om dit te mogen eten. ik ben nog zoekende naar lekkere recepten voor koolhydraat arme dingen. en kwam dit tegen makkelijk om te maken en erg lekker.
    zelfs mijn man eet mee. focaccia brood was een beetje te hard gegaan maar dat komt goed de volgende keer.
    zeker een aanrader om te maken.
    bedankt voor dit recept.

  10. 5 sterren
    De witlof lasagne is heel erg lekker. Ik gril de courgette van te voren zodat het wat minder vochtig is.
    Het recept al heel vaak doorgestuurd. Bedankt

  11. 5 sterren
    Ik en mijn man hebben er van genoten! Heerlijk gesmuld, de focaccia er ook bij gemaakt.
    Ik had niet genoeg roomkaas in huis, dus een deel vervangen door crème fraiche. Dat ging prima.
    Top recept dankje.

  12. watgertrudmaaktdatsmaakt

    5 sterren
    Was super lekker! Ik heb alleen alle groenten en zalm in ovenschaal gedaan en daarna slagroom/kruidenkaas mengsel erover gegoten.

  13. Oeh lekker,dit staat voor vanavond op het menu Heb je al eens wat aardappelschijfjes erin gedaan of denk je dat dit niet nodig zal zijn

  14. 4 sterren
    Ik heb dit recept gemaakt echter zonder de mozzarella dat leek me te machtig. Verder is het heel goed gelukt en hebben we heerlijk gesmuld. Zeker voor herhaling vatbaar!

  15. Sylvia van der Burgh

    5 sterren
    Mijn meneer Rolf heeft dit recept gemaakt. Waarschuwing … zo lekker dat we de 4 porties bijna met z’n tweeën verorberd hadden.