Appel is voor velen not done in de koolhydraatarme keuken. Toch gebruik ik af en toe gerust eens een lekker stukje knapperige appel. Vandaag in deze verrukkelijke witlof appelsalade bijvoorbeeld. je hebt helemaal niet veel nodig om in zo’n salade die typische appelsmaak te herkennen. In dit recept gebruiken we 25 gram appel, dat is prima! Ik ben niet zo’n enorme fan van rauwe witlof, maar deze witlof appelsalade vind ik té lekker om te laten staan. Bovendien met 3.05 gram koolhydraten per portie vind ik het nog uitstekend koolhydraatarm te noemen! Bijzonder knapperig en fris, en door de peterselie lekker kruidig, je proeft gewoon dat het goed voor je is! Heerlijk als lunch of voorgerechtje.
Als je de appel echt niet wilt, kan je de de zoete smaak nabootsen met wat zoetstof door de dressing. Gebruik dan een 0 khd zoetstof.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de witlof appelsalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Witlof appelsalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 30 g ui, ½
- 3 el olijfolie
- 1 el azijn
- 1 tl Zaanse mosterd
- peper en zout
En ten slotte
- handje platte peterselie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
DRESSING
- Begin met de dressing. Snijd het uitje fijn en meng met de olie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak.
Salade
- Snijd van witlof het kontje af en haal eventueel de kern eruit. Snijd de in mooie dunne reepjes. Was en snijd de appel in plakjes en snijd die ook in dunne repen. Hussel appel en witlof in een schaal door elkaar en giet de dressing erover.
- Hak peterselie fijn en strooi over de salade.
- Je zou er – als extra voeding- nog (wal)nootjes door kunnen doen. Heerlijk fris, geniet ervan!
Als je de appel echt niet wilt, kan je de de zoete smaak toevoegen met wat zoetstof door de dressing. Gebruik dan een 0 khd zoetstof en wat meer witlof, dan is je salade slechts 2 gr. khd per portie.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoeveel olie moet er in de dressing?
Was even weggevallen in het recept, ik heb het erbij gezet nu. Voor dressing is 3 delen olie op 1 deel azijn (of bv. citroensap) altijd wel een mooie verhouding.