Winterse spruiten met citroenrasp en zalm, van Marieke

winterse spruiten met citroenrasp en zalm

Bezoekersrecept van de maand januari 2021! Marieke stuurde ons al eerder deze heerlijke oosterse venkelsoep! Nu publiceren we haar winterse spruiten met citroenrasp en zalm. Spruitjes bevatten zo’n 2 tot 3 x zoveel vitamine C als een sinaasappel. Daar wegen die paar extra koolhydraten niet tegenop! Volgens de NEVO tabellen bevatten spruitjes per 100 gram: calorieën 46 kcal, koolhydraten 5.6 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.7 g en vezels 4.1 g. Reken altijd het te consumeren schoongemaakte gewicht. Ik haal altijd in elk geval het kontje en de buitenste blaadjes er vanaf. Ik heb een aantal keer gewogen en per 500 gram gekochte spruitjes hou ik tussen de 400-380 gram schoon gewicht over. Uiteraard kan dit verschillen. Soms moet je vrij veel van het minikooltje af halen, soms minder. Al met al bevat 1 (diner)portie van Mariekes gerecht 16.15 gram koolhydraten.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Bekijk hier alle bezoekersrecepten!

spruiten met citroenrasp en zalm

Zo maak je spruiten met citroenrasp en zalm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Winterse spruiten met citroenrasp en zalm

winterse spruiten met citroenrasp en zalm
Door: Marieke Tetteroo
Het is een heerlijk recept dat je snel en makkelijk kunt maken. De verrassende twist van de citroen maakt het fris en heel bijzonder.
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 478 kcalkoolhydraten 16.15 geiwitten 37.2 gvetten 27.15 gvezels 10.7 g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord fornuisgerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar. Laat de spuitjes goed uitlekken.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak ze samen in de wok in wat olie glazig. Snijdt de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de wok. 5 minuten op middelhoog voor meebakken. Schep vervolgens de uitgelekte spruitjes erdoor en zet het vuur laag.
    Boen de (biologische) citroen en rasp de schil over het gerecht. Schep nogmaals om. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de spruiten op laag vuur verder warm worden, dek de wok af met een deksel.
  • Bak ondertussen de zalmmoten kort in olijfolie, een paar minuten aan beide kant.
  • Serveer de winterse spruiten met citroenrasp en zalm met een schijfje citroen.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties