Bezoekersrecept van de maand januari 2021! Marieke stuurde ons al eerder deze heerlijke oosterse venkelsoep! Nu publiceren we haar winterse spruiten met citroenrasp en zalm. Spruitjes bevatten zo’n 2 tot 3 x zoveel vitamine C als een sinaasappel. Daar wegen die paar extra koolhydraten niet tegenop! Volgens de NEVO tabellen bevatten spruitjes per 100 gram: calorieën 46 kcal, koolhydraten 5.6 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.7 g en vezels 4.1 g. Reken altijd het te consumeren schoongemaakte gewicht. Ik haal altijd in elk geval het kontje en de buitenste blaadjes er vanaf. Ik heb een aantal keer gewogen en per 500 gram gekochte spruitjes hou ik tussen de 400-380 gram schoon gewicht over. Uiteraard kan dit verschillen. Soms moet je vrij veel van het minikooltje af halen, soms minder. Al met al bevat 1 (diner)portie van Mariekes gerecht 16.15 gram koolhydraten.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je spruiten met citroenrasp en zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Winterse spruiten met citroenrasp en zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g spruitjes, schoon gewicht geteld, je koopt dus 500 g!
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie, om te bakken
- 1 rode paprika
- citroenrasp, van 1 citroen
- peper en zout
- 2 moten zalm, ongeveer 300 gram
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar. Laat de spuitjes goed uitlekken.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak ze samen in de wok in wat olie glazig. Snijdt de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de wok. 5 minuten op middelhoog voor meebakken. Schep vervolgens de uitgelekte spruitjes erdoor en zet het vuur laag. Boen de (biologische) citroen en rasp de schil over het gerecht. Schep nogmaals om. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de spruiten op laag vuur verder warm worden, dek de wok af met een deksel.
- Bak ondertussen de zalmmoten kort in olijfolie, een paar minuten aan beide kant.
- Serveer de winterse spruiten met citroenrasp en zalm met een schijfje citroen.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lekker, de combinatie van alle ingredienten met de spruitjes. Zalm smaakt goed hierbij. Had t zelf allemaal nooit bedacht. Voor mij verrassend lekker…