weldadige weerstand soep

Weldadige weerstand soep

Een supersnelle, verwarmende groentesoep, daar had ik nou echt zin in! Ik ben meer een zomermens dan een wintermens, en jullie? ‘s Winters vind ik het alleen maar leuk als het een beetje duidelijk weer is. Helder vriezend weer met een vrolijk zonnetje, sneeuw en ijs. Het winterweer uit mijn jeugd eigenlijk… Maar helaas hebben we in Nederland veel vaker van die  sombere, vochtige griep-bevorderende winters. We slaan ons er dapper doorheen. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk weerstandverhogende ingrediënten te gebruiken bij het koken. Kweek ook een extra buffer, maak deze weldadige weerstand soep

Kou, griep en weerstand

Op het moment dat het kouder wordt hebben we al snel een griepje of verkoudheid te pakken. Dat komt omdat ons immuunsysteem verzwakt. Hoe vatbaar je bent voor griepvirussen of een verkoudheid, hangt af van verschillende dingen. Te weinig slaap, gebrek aan beweging, teveel stress maakt dat je minder weerstand hebt en je gevoeliger wordt voor luchtweginfecties. Zodra ik een verkoudheid of griep voel opkomen grijp ik dus niet naar een strip met pillen. Ik neem eerst wat extra rust en daarna werp ik zo snel mogelijk een kritische blik op de groenten- en kruidenvoorraad. Daar vind je de beste medicijnen die je je maar kunt wensen. Gelukkig zijn er veel dagelijkse voedingsmiddelen die je gezondheid een extra boost geven. Vandaag verwerk ik gember, rode peper, knoflook en pompoen in deze weldadige weerstand soep.

weldadige weerstand soep

weerstand soep

close up weerstand soep 

Ook lekker:

Zo maak je weldadige weerstand soep!

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Weldadige weerstand soep


weldadige weerstand soep

Door Hans van Deelen Geplaatst november 22, 2019

 • Aantal of hoeveelheid: 4 kommen
 • Koolhydraten: 2 gr khd per kom (4 kommen uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 25 minuten

Gelukkig zijn er veel dagelijkse voedingsmiddelen die je gezondheid een extra boost geven. Vandaag verwerk ik gember, rode peper, knoflook en pompoen in deze weldadige weerstand soep.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Rasp de gemberwortel, snijd de rode peper en hak de teen knoflook fijn. Neem een pan met dikke bodem en smoor dit trio 2 minuten in olijfolie op laag vuur.
 2. Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes en de champignon in plakjes. Voeg beide toe aan de pan en roerbak 3 minuten mee.
 3. Voeg 1 liter bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen of tot de pompoen gaar is.
 4. Hak alvast de koriander fijn en snijd de lente-uitjes.
 5. Doe de gewassen spinazie in de pan soep en laat snel slinken.
 6. Schep de weldadige weerstand soep in kommen en bestrooi met knapperige ringen bosui en geurige koriander.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties op “Weldadige weerstand soep”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

289 Shares
Share170
Pin119
Tweet