weekmenu 9

Weekmenu 9

Alle maaltijden voor het weekmenu 9 zijn al ingevuld met lekkere koolhydraatarme en keto recepten. Je kunt het hele weekmenu in 1 x opslaan in je kookschrift met de knop hieronder. Eet je op een bepaalde dag liever iets anders? Dat kan, in je eigen kookschrift kun je gerechten dan wisselen, verwijderen en/of dingen erbij zetten. Geen enkel probleem!

Advertentie

Veilig & gezond koolhydraatarm

Om veilig en gezond koolhydraatarm te eten is een bepaalde verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten in je menu belangrijk. Eet je bijvoorbeeld veel te weinig (liefst plantaardige) eiwitten in verhouding tot vetten dan kan je lichaam de eiwitten uit je spieren gaan verbranden. En die spierafbraak wil je natuurlijk niet! Je wilt vet gaan verbranden. Om dat kunnen moet je juist meer vet consumeren. Dan kan je lichaam overschakelen op vetverbranding en kun je in ketose komen. Eet je wel koolhydraatarm maar ben je niet in ketose (omdat je bijvoorbeeld toch regelmatig ‘zondigt’) dan loop je het risico dat dit dieet op termijn juist ongezond voor je is. Bereken je persoonlijke verhoudingen koolhydraten/eiwitten/vetten met onze keto calculator.

Spelen met eiwit en vet

We zetten heel bewust geen tussendoortjes in onze weekmenu’s. Immers die zijn juist ideaal om mee te spelen. Plan je tussendoortjes voor weekmenu 9 zelf in om in de buurt van je persoonlijke dagtotaal te komen. Veel voorkomend is dat mensen te weinig vet eten. Eet jij ook vet te weinig volgens de keto calculator? Plan een paar lekkere keto vetbommen in. Kom je niet aan je eiwitten? Voeg eenvoudig een schep whey-eiwit toe aan je kommetje yoghurt.

Deze weekmenu 9 recepten vind je ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm (ons 3e kookboek)

De hoofdgerechten van weekmenu 9

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven