waterkerssoep

Waterkerssoep, goed voor je!

Deze fantastisch lekkere waterkerssoep is zeer eenvoudig te maken. We gebruiken een paar simpele maar daarom niet minder lekkere ingrediĆ«nten: bleekselderij, wortelpeterselie, knoflook en sjalotten. Samen vormen ze een prachtige combinatie. De soep bevat in deze vorm slechts 2.65 gram koolhydraten per kom! EĆ©n van de meest bijzondere smaken die ik ken is wel die van waterkers. Het is zo onvergelijkbaar: zĆ³ puur, fris peperig en kruidig. Het is alsof je kunt proeven dat het goed voor je is. Niet alleen heerlijk in een salade, maar ook heerlijk in soepen. Waterkers is goed te combineren met bijvoorbeeld komkommer, noten en kaas. Vandaag gebruiken we waterkers in een warme vorm, in een overheerlijk soepje! Ook daarin komt die typische intens groene smaak volledig tot zijn recht. 

Advertentie

Bijzondere groei van waterkers

Er is een bijzondere verklaring waarom waterkers eigenlijk waterkers heet, wist je dat? Waterkers behoort tot de kruisbloemigen en is hiermee familie van onder andere de radijs en tuinkers. Het is ontstaan vanuit het moeras, en het groeit nog steeds in beddingen van riviertjes of beekjes. Je kunt dus wel zeggen dat het plantje verzot is op water. De planten dienen alleen uit stromend water geoogst te worden, anders kan een bacteriĆ«le infectie optreden. Dus de naam waterkers is helemaal terecht! Doorgeschoten planten, dus zodra ze bloeien, zijn ze niet meer voor consumptie geschikt. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

ā™„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

waterkerssoep

Zo maak je Waterkerssoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


waterkerssoep

Waterkerssoep, goed voor je!

Je proeft dat het goed voor je is. Vandaag gebruiken we waterkers in een warme vorm, in een overheerlijk soepje met een intens groene smaak!
5 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 77
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 87.18 ā‹† koolhydraten 2.65 g ā‹† eiwitten 2.25 g ā‹† vetten 7.28 g ā‹† vezels 1.88 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediƫnten

Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Fruit sjalotten, bleekselderij en wortelpeterselie 5 minuten in de boter.
  • Voeg 500 ml bouillon toe en laat 11 minuten zachtjes koken.
  • Doe de klein gesneden waterkers erbij en laat twee minuten meekoken.
  • Voeg 250 ml amandelmelk toe en pureer de soep. Laat doorwarmen. Let op dat het niet overkookt. Voeg eventueel zout en/of peper toe (eerst proeven!).
  • Serveer de soep met in elk kopje of bord een takje waterkers.
  • De bijzondere smaakcombinatie maakt deze soep ook extra geschikt voor feestdagen. Serveer ‘m in dat geval met een dot halfgeslagen slagroom met wat zout en peper.

Ā© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


9 gedachten over “Waterkerssoep, goed voor je!”

  1. Bedankt voor dit en alle andere recepten, die je met zoveel enthousiasme weet te brengen. Je recepten zitten goed in elkaar, mooie foto’s, fijne uitleg en leuke persoonlijke toelichting. Inspirerend! Hopelijk ga je nog heel lang hiermee door!
    Fijne feestdagen!

  2. Mirjam Voermans

    Hallo Anne Karina,
    Jij gebruikt regelmatig Amandelmelk, heeft dat een reden of kan ik het door iets anders vervangen?

    Groet, Mirjam

  3. Hallo, met wat kan ik de amandelmelk vervangen. Ik kan niet tegen noten. Het zou fijn zijn als je standaard een vervangen voor noten aangeeft. Er zijn toch meer mensen die er last van hebben.
    Ik gebruik veel van je recepten. Heerlijk. Gr. Corrie

  4. Wat een heerlijk soepje ter afsluiting van een jaar met veel culinaire koolhydraadarme verrassingsrecepten!
    Hartelijk dank!

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven