Waterkerssoep, goed voor je!

waterkerssoep

Deze fantastisch lekkere waterkerssoep is zeer eenvoudig te maken. We gebruiken een paar simpele maar daarom niet minder lekkere ingrediënten: bleekselderij, wortelpeterselie, knoflook en sjalotten. Samen vormen ze een prachtige combinatie. De soep bevat in deze vorm slechts 2.65 gram koolhydraten per kom! Eén van de meest bijzondere smaken die ik ken is wel die van waterkers. Het is zo onvergelijkbaar: zó puur, fris peperig en kruidig. Het is alsof je kunt proeven dat het goed voor je is. Niet alleen heerlijk in een salade, maar ook heerlijk in soepen. Waterkers is goed te combineren met bijvoorbeeld komkommer, noten en kaas. Vandaag gebruiken we waterkers in een warme vorm, in een overheerlijk soepje! Ook daarin komt die typische intens groene smaak volledig tot zijn recht. 

Bijzondere groei van waterkers

Er is een bijzondere verklaring waarom waterkers eigenlijk waterkers heet, wist je dat? Waterkers behoort tot de kruisbloemigen en is hiermee familie van onder andere de radijs en tuinkers. Het is ontstaan vanuit het moeras, en het groeit nog steeds in beddingen van riviertjes of beekjes. Je kunt dus wel zeggen dat het plantje verzot is op water. De planten dienen alleen uit stromend water geoogst te worden, anders kan een bacteriële infectie optreden. Dus de naam waterkers is helemaal terecht! Doorgeschoten planten, dus zodra ze bloeien, zijn ze niet meer voor consumptie geschikt. 


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

waterkerssoep

Zo maak je Waterkerssoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Waterkerssoep, goed voor je!

waterkerssoep
Door: Hans van Deelen
Je proeft dat het goed voor je is. Vandaag gebruiken we waterkers in een warme vorm, in een overheerlijk soepje met een intens groene smaak!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 77

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 87.18 kcalkoolhydraten 2.65 geiwitten 2.25 gvetten 7.28 gvezels 1.88 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Fruit sjalotten, bleekselderij en wortelpeterselie 5 minuten in de boter.
  • Voeg 500 ml bouillon toe en laat 11 minuten zachtjes koken.
  • Doe de klein gesneden waterkers erbij en laat twee minuten meekoken.
  • Voeg 250 ml amandelmelk toe en pureer de soep. Laat doorwarmen. Let op dat het niet overkookt. Voeg eventueel zout en/of peper toe (eerst proeven!).
  • Serveer de soep met in elk kopje of bord een takje waterkers.
  • De bijzondere smaakcombinatie maakt deze soep ook extra geschikt voor feestdagen. Serveer ‘m in dat geval met een dot halfgeslagen slagroom met wat zout en peper.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties