Deze fantastisch lekkere waterkerssoep is zeer eenvoudig te maken. We gebruiken een paar simpele maar daarom niet minder lekkere ingrediënten: bleekselderij, wortelpeterselie, knoflook en sjalotten. Samen vormen ze een prachtige combinatie. De soep bevat in deze vorm slechts 2.65 gram koolhydraten per kom! Eén van de meest bijzondere smaken die ik ken is wel die van waterkers. Het is zo onvergelijkbaar: zó puur, fris peperig en kruidig. Het is alsof je kunt proeven dat het goed voor je is. Niet alleen heerlijk in een salade, maar ook heerlijk in soepen. Waterkers is goed te combineren met bijvoorbeeld komkommer, noten en kaas. Vandaag gebruiken we waterkers in een warme vorm, in een overheerlijk soepje! Ook daarin komt die typische intens groene smaak volledig tot zijn recht.
Bijzondere groei van waterkers
Er is een bijzondere verklaring waarom waterkers eigenlijk waterkers heet, wist je dat? Waterkers behoort tot de kruisbloemigen en is hiermee familie van onder andere de radijs en tuinkers. Het is ontstaan vanuit het moeras, en het groeit nog steeds in beddingen van riviertjes of beekjes. Je kunt dus wel zeggen dat het plantje verzot is op water. De planten dienen alleen uit stromend water geoogst te worden, anders kan een bacteriële infectie optreden. Dus de naam waterkers is helemaal terecht! Doorgeschoten planten, dus zodra ze bloeien, zijn ze niet meer voor consumptie geschikt.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je Waterkerssoep
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Waterkerssoep, goed voor je!
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 77
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g waterkers , klein takje per kopje soep bewaren voor garnering
- 25 g roomboter
- 2 stuks sjalot , fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij , in dunne schijfjes
- 1 teen knoflook , geperst
- 100 g wortelpeterselie , geschild (dunschiller) en in blokjes gesneden
- 500 ml (groente)bouillon
- 250 ml amandelmelk
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Fruit sjalotten, bleekselderij en wortelpeterselie 5 minuten in de boter.
- Voeg 500 ml bouillon toe en laat 11 minuten zachtjes koken.
- Doe de klein gesneden waterkers erbij en laat twee minuten meekoken.
- Voeg 250 ml amandelmelk toe en pureer de soep. Laat doorwarmen. Let op dat het niet overkookt. Voeg eventueel zout en/of peper toe (eerst proeven!).
- Serveer de soep met in elk kopje of bord een takje waterkers.
- De bijzondere smaakcombinatie maakt deze soep ook extra geschikt voor feestdagen. Serveer ‘m in dat geval met een dot halfgeslagen slagroom met wat zout en peper.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: