I lov’ restjes! Dit recept is van een restje waterkers, die we over hadden van de oosterse waterkerssoep! Het is een verrukkelijke waterkers pesto met munt geworden! Echt super lekker en toch weer totaal anders dan alle eerdere pesto varianten. Natuurlijk is de pesto Genova, met basilicum, de meest klassieke versie. Maar ondertussen hebben wij van zo veel verschillende ingrediënten pesto gemaakt, dat we gerust durven te beweren dat eigenlijk van alles wel mogelijk is. In deze waterkerspesto hebben we niet alleen waterkers gedaan maar ook frisse verse munt. Munt ontwikkelt z’n smaak nog verder als het in het gerecht zit, dus wees er wat terughoudend mee, anders gaat het overheersen. Per eetlepel (= 15 ml) bevat deze waterkers pesto 0.29 gram koolhydraten Dit recept is goed voor ongeveer 225 ml waterkers pesto, ligt eraan hoeveel olie je er precies bijdoet.
Nuttige voedingsstoffen
Waterkers groeit langs zoet, koel stromend water. Waterkers is pittig, peperig zelfs. Qua smaak lijkt het wel wat op tuinkers. Waterkers is echter wat frisser. Het bevat zeer nuttige voedingsstoffen, onder andere vitaminen als A, B6, B12,C,D, E en K, en mineralen als kalium, calcium, ijzer, zink en magnesium. Daarnaast bevat waterkers vezels en eiwitten. Waterkers bevat per 100 gram: calorieën 11 kcal, koolhydraten 0.8 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.1 g, vezels 0.5 g. (Bron: USDA) Het is in Nederland lang niet zo populair als in Frankrijk (cresson) en is hier niet overal verkrijgbaar. De waterkers voor deze waterkers pesto met munt kochten wij zelf in de natuurwinkel, maar bij ’s lands grootste kruidenier kun je het ook gewoon online bestellen. En online bestellen is de laatste tijd wel redelijk ingeburgerd geraakt…
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je waterkers pesto met munt
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Waterkers pesto met munt
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 40 g waterkers
- 15 g rucola
- takje munt, ongeveer 5 blaadjes (= 3 gram)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 15 g amandelen, bruine
- 15 g walnoot
- 40 g Parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie, naar wens, extra vierge
- zout, naar smaak
- 10 ml citroensap, kneepje, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Doe de waterkers, rucola, muntblaadjes, uitgeperste knoflook, amandelen, walnoten, Parmezaanse kaas en 50 ml olijfolie in een hoge kom.
- Pureer er met een staafmixer een homogeen geheel van. Voeg meer olijfolie, zout en citroensap naar smaak toe, tot de waterkers pesto de juiste substantie en smaak heeft. Meng alles nog even goed door met de staafmixer.
- Doe de waterkers pesto in een afsluitbaar -brandschoon- potje en lik het gebruikte keukengereedschap goed af om je te overtuigen van de heerlijke smaak.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ben zot van waterkers en munt, ga ik maken , maar. Zonder noten( allergisch)
Je kunt ook pitten nemen, pijnboom-, zonnebloem- pompoenpitten… allemaal prima.