waterkers pesto met munt

Waterkers pesto met munt

I lov’ restjes! Dit recept is van een restje waterkers, die we over hadden van de oosterse waterkerssoep! Het is een verrukkelijke waterkers pesto met munt geworden! Echt super lekker en toch weer totaal anders dan alle eerdere pesto varianten. Natuurlijk is de pesto Genova, met basilicum, de meest klassieke versie. Maar ondertussen hebben wij van zo veel verschillende ingrediënten pesto gemaakt, dat we gerust durven te beweren dat eigenlijk van alles wel mogelijk is. In deze waterkerspesto hebben we niet alleen waterkers gedaan maar ook frisse verse munt. Munt ontwikkelt z’n smaak nog verder als het in het gerecht zit, dus wees er wat terughoudend mee, anders gaat het overheersen. Per eetlepel (= 15 ml) bevat deze waterkers pesto 0.29 gram koolhydraten Dit recept is goed voor ongeveer 225 ml waterkers pesto, ligt eraan hoeveel olie je er precies bijdoet.

Advertentie

Nuttige voedingsstoffen

Waterkers groeit langs zoet, koel stromend water. Waterkers is pittig, peperig zelfs. Qua smaak lijkt het wel wat op tuinkers. Waterkers is echter wat frisser. Het bevat zeer nuttige voedingsstoffen, onder andere vitaminen als A, B6, B12,C,D, E en K, en mineralen als kalium, calcium, ijzer, zink en magnesium. Daarnaast bevat waterkers vezels en eiwitten. Waterkers bevat per 100 gram:  calorieën 11 kcal, koolhydraten 0.8 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.1 g, vezels 0.5 g. (Bron: USDA) Het is in Nederland lang niet zo populair als in Frankrijk (cresson) en is hier niet overal verkrijgbaar. De waterkers voor deze waterkers pesto met munt kochten wij zelf in de natuurwinkel, maar bij ’s lands grootste kruidenier kun je het ook gewoon online bestellen. En online bestellen is de laatste tijd wel redelijk ingeburgerd geraakt…Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

waterkers pesto met munt
waterkers pesto met munt

Zo maak je waterkers pesto met munt

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


waterkers pesto met munt

Waterkers pesto met munt

Als smeersel, dip of smaakmaker: deze waterkers pesto met munt, waarin ook rucola en verse munt is gegaan, is verrukkelijk en multi-inzetbaar!
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per eetlepel (15 ml)
kcal 79.92 koolhydraten 0.29 geiwitten 1.35 gvetten 8.14 gvezels 0.19 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 el à 15 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Doe de waterkers, rucola, muntblaadjes, uitgeperste knoflook, amandelen, walnoten, Parmezaanse kaas en 50 ml olijfolie in een hoge kom.
  • Pureer er met een staafmixer een homogeen geheel van. Voeg meer olijfolie, zout en citroensap naar smaak toe, tot de waterkers pesto de juiste substantie en smaak heeft. Meng alles nog even goed door met de staafmixer.
  • Doe de waterkers pesto in een afsluitbaar -brandschoon- potje en lik het gebruikte keukengereedschap goed af om je te overtuigen van de heerlijke smaak.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept2 gedachten over “Waterkers pesto met munt”

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven