Warme venkel met zeekraal

warme venkel met zeekraal

Wat te doen als je een mooie venkel ziet liggen? Ik vind dat zo’n prachtig ding, helemaal als er nog lekker veel fris groen aan zit! Vandaag een lekker recept voor warme venkel met zeekraal. Want die zeekraal lag er ongeveer naast. Ik verwerk ze beide in een warm wokgerecht maar je kunt er ook een pittige salade van maken natuurlijk. Het venkelgerecht is heel makkelijk te maken, super snel klaar en bevat slechts 2.7 gram koolhydraten per portie. De smaken van zeekraal en venkel vullen elkaar fantastisch aan, daar hou ik van!

Zeekraal tegen een jodiumtekort

Sommige mensen zijn bang voor een jodiumtekort omdat ze geen normaal brood meer eten. Daarom eet ik regelmatig dingen uit de zee, zeekraal bijvoorbeeld! Dat is een eetbaar, zout smakend plantje boordevol mineralen, o.a. jodium dus. Nog nooit gegeten? Proef maar eens een mooi groen vers stukje rauw, je proeft eerst de zoute smaak. Je moet daar bij de verwerking ervan wel rekening mee houden, meestal betekent dat geen extra zout meer aan je gerecht toevoegen. het drupje sojasaus in deze venkel met zeekraal is dan ook echt maar een drupje!

warme venkel met zeekraal

♥ Ook lekker:

Zo maak je de venkel met zeekraal

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Warme venkel met zeekraal

zeekraal met venkel
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze venkel met zeekraal is super eenvoudig, maar smaakt voortreffelijk bij een eenvoudig gegrild stukje kabeljauw of andere vis.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 75.4 kcalkoolhydraten 2.7 geiwitten 2.15 gvetten 5.55 gvezels 3.15 g
Keuken Oosters
Trefwoord groente
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder de harde en bruine stukjes van de zeekraal.
  • Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in repen. Wok de venkelrepen 1 minuut in wat olie. Voeg de zeekraal toe en wok samen nog 2 à 3 minuten beetgaar. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
  • Bestrooi tot slot met geroosterde sesamzaadjes.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties