Wat te doen als je een mooie venkel ziet liggen? Ik vind dat zo’n prachtig ding, helemaal als er nog lekker veel fris groen aan zit! Vandaag een lekker recept voor warme venkel met zeekraal. Want die zeekraal lag er ongeveer naast. Ik verwerk ze beide in een warm wokgerecht maar je kunt er ook een pittige salade van maken natuurlijk. Het venkelgerecht is heel makkelijk te maken, super snel klaar en bevat slechts 2.7 gram koolhydraten per portie. De smaken van zeekraal en venkel vullen elkaar fantastisch aan, daar hou ik van!
Zeekraal tegen een jodiumtekort
Sommige mensen zijn bang voor een jodiumtekort omdat ze geen normaal brood meer eten. Daarom eet ik regelmatig dingen uit de zee, zeekraal bijvoorbeeld! Dat is een eetbaar, zout smakend plantje boordevol mineralen, o.a. jodium dus. Nog nooit gegeten? Proef maar eens een mooi groen vers stukje rauw, je proeft eerst de zoute smaak. Je moet daar bij de verwerking ervan wel rekening mee houden, meestal betekent dat geen extra zout meer aan je gerecht toevoegen. het drupje sojasaus in deze venkel met zeekraal is dan ook echt maar een drupje!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de venkel met zeekraal
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Warme venkel met zeekraal – vegan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwijder de harde en bruine stukjes van de zeekraal.
- Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in repen. Wok de venkelrepen 1 minuut in wat olie. Voeg de zeekraal toe en wok samen nog 2 à 3 minuten beetgaar. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
- Bestrooi tot slot met geroosterde sesamzaadjes.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet