warme venkel met zeekraal

Warme venkel met zeekraal

Wat te doen als je een mooie venkel ziet liggen? Ik vind dat zo’n prachtig ding, helemaal als er nog lekker veel fris groen aan zit! Vandaag een lekker recept voor warme venkel met zeekraal. Want die zeekraal lag er ongeveer naast. Ik verwerk ze beide in een warm wokgerecht maar je kunt er ook een pittige salade van maken natuurlijk. Het venkelgerecht is heel makkelijk te maken en super snel klaar. De smaken van zeekraal en venkel vullen elkaar fantastisch aan, daar hou ik van!

Zeekraal tegen een jodiumtekort

Sommige mensen zijn bang voor een jodiumtekort omdat ze geen normaal brood meer eten. Daarom eet ik regelmatig dingen uit de zee, zeekraal bijvoorbeeld! Dat is een eetbaar, zout smakend plantje boordevol mineralen, o.a. jodium dus. Nog nooit gegeten? Proef maar eens een mooi groen vers stukje rauw, je proeft eerst de zoute smaak. Je moet daar bij de verwerking ervan wel rekening mee houden, meestal betekent dat geen extra zout meer aan je gerecht toevoegen. het drupje sojasaus in deze venkel met zeekraal is dan ook echt maar een drupje!

warme venkel met zeekraal

Ook lekker:

Zo maak je de venkel met zeekraal

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


zeekraal met venkel

Warme venkel met zeekraal

door Anna-Karina van Denderen
Deze venkel met zeekraal is super eenvoudig, maar smaakt voortreffelijk bij een eenvoudig gegrild stukje kabeljauw of andere vis.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: groente
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwijder de harde en bruine stukjes van de zeekraal.
  • Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in repen. Wok de venkelrepen 1 minuut in wat olie. Voeg de zeekraal toe en wok samen nog 2 à 3 minuten beetgaar. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
  • Bestrooi tot slot met geroosterde sesamzaadjes.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 39 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like