walnotenpesto dip of broodbeleg

Walnotenpesto, heerlijke dip of broodbeleg

We hadden eens ergens onderweg een potje walnotenpesto gekocht. Zeer naar tevredenheid. Zelfs in die mate lekker, dat het potje – dat van bescheiden omvang was – binnen de kortste keren leeg was. Onlangs kreeg ik weer enorme trek in walnotenpesto. Ik wist niet meteen waar ik zo’n potje zou kunnen kopen (ja, natuurlijk via internet, maar ik wilde niet wachten op de bezorger). De stem van Anna-Karina popte op in mijn gedachten: “Je kunt die walnotenpesto toch ook gewoon zelf maken!”. Dan kon ik ook de knoflook eruit laten, want die overheerste me net te veel. Deze heerlijke homemade walnotenpesto bevat nog geen 4 gram koolhydraten voor het hele potje, dus per broodbeleg bijna te verwaarlozen.

Advertentie

Smeuïg en crunchy

Gelukkig hebben we altijd walnoten in huis. We bestellen gewoon met regelmaat een flinke voorraad. Dan grijp je nooit mis! Maar wat doe je verder in een walnotenpesto? Olie natuurlijk. We hadden een flesje walnotenolie in huis, dus dat trof. Ik wilde graag tegenoverliggende smaken met elkaar combineren: zilt en zoet, pittig en mild. En ook qua mondgevoel twee verschillende prikkels: smeuïg en crunchy. En dan hopelijk ook nog allemaal herkenbaar te traceren…

Walnotenpesto, heerlijke dip of broodbeleg

Ik moet zeggen dat mijn walnotenpesto er nóg stoerder uitziet dan die uit het gekochte potje en de smaak doet zeker niet onder voor de fabrieksmatig geproduceerde variant. Verder dan dat ga ik niet 🙂  Deze redelijk dikke, maar smeuïge walnotenpesto is zeer geschikt als broodbeleg op een koolhydraatarm stokbroodje of op een stukje kaas. Als je het wat dunner maakt (iets meer olie gebruiken) is het meer een dip, ook lekker als smaakmaker door een salade. Ook kun je er courgetti uitstekend mee op smaak brengen in alle denkbare varianten, zowel koud als warm.

Walnotenpesto aanpassen en bewaren

Natuurlijk kun je zelf gemakkelijk variëren door meer of minder van een bepaald ingrediënt in te doen, of juist nog andere smaken toe te voegen, of smaken te vervangen. In plaats van walnotenolie kun je het best olijfolie gebruiken. Je kunt ook een teentje knoflook toevoegen, ik vond het in de gekochte versie te overheersend, dus ik liet de knoflook eruit. Als zoetstof gebruikte ik ½ tl Steviala Ery-bronze (erythritol), als je zoetstof gebruikt altijd zelf even proeven, zoetstoffen zijn er in zoveel soorten en sterktes…

In een brandschoon potje bewaren, als je schoon werkt en je gebruikt elke keer schoon bestek dan kun je de pesto makkelijk 2 weken goed houden in de koelkast!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

walnotenpesto dip of broodbeleg
walnotenpesto dip of broodbeleg

Zo maak je Walnotenpesto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


walnotenpesto dip of broodbeleg

Walnotenpesto, heerlijke dip of broodbeleg

Deze walnotenpesto is een geweldige smaakmaker door de combinatie van zilt en zoet, pittig en mild, smeuïg en crunchy. Lekker op een koolhydraatarm broodje!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 14 minuten

Voedingswaarde

Hele recept
kcal 775.2 koolhydraten 4 geiwitten 18.9 gvetten 75.3 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de walnoten en hak ze in stukjes. Pureer 50 gram walnoten met walnotenolie, kaas, specerijen, zoetstof en zout tot een pesto. Maak het zo grof of fijn als je zelf wilt, je kunt daarvoor de staafmixer gebruiken of een vijzel.
  • Meng de overgebleven stukjes walnoot door de pesto. Proef en bepaal of je nog iets van één van de ingrediënten toe zou moeten voegen. Ook met de dikte kun je eenvoudig variëren door meer of minder olie te gebruiken.
  • Deze heerlijke pesto bevat nog geen 5 gram koolhydraten voor het hele recept, dus per broodbeleg bijna te verwaarlozen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Walnotenpesto, heerlijke dip of broodbeleg”

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven