Voorjaar salade met gerookte kip en ei

Voorjaar salade met gerookte kip en ei

Al mijn favoriete ingrediënten in één simpel en snel gerecht. Deze voorjaar salade met gerookte kip en ei is 100% AK-proof! In ’t kader van Pasen mag deze er nog wel even bij toch? Een lekkere salade mag immers niet ontbreken op je brunchtafel. Bovendien sla je 2 vliegen in een klap, want met Pasen staat alles bol van de kip en eieren. En dat zit allebei in deze fraaie voojaarssalade. Bevat per portie: calorieën 221.3 kcal ⋆ koolhydraten 1.3 g ⋆ eiwitten 4.5 g ⋆ vetten 21.65 g ⋆ vezels 2.35 g.

Advertentie

Verbinding

Hier in ons lieve straatje verstoppen de ouders met jonge kinderen gezamenlijk eieren en mogen alle kinderen uit de buurt komen zoeken. Kneiterleuk en knus vind ik dat! Zulke kleine activiteiten maken mede dat ik me verbonden voel met de buurt. Zo belangrijk voor je algehele geluksgevoel! Ik kan het iedereen aanraden: begin een buurt minibieb of ruilkast. Heb je een buurtapp? Post zelf eens een leuk initiatief waar de hele straat iets aan heeft: de straat vergroenen, kleine moeite heel veel plezier van! Immers het is sociaal, educatief en goed voor het klimaat. Of misschien zetten jullie met de buren een grote tafel buiten en brengt iedereen iets mee? Deze voorjaar salade met gerookte kip en ei kun je natuurlijk ook heel goed voor een grotere groep vooraf maken, druppel dan wel wat citroensap over de avocado tegen het bruin worden. Voor meer volume kun je er dan ijsbergsla doorheen doen!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je voorjaar salade met gerookte kip en ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Voorjaar salade met gerookte kip en eimet gerookte kip en ei

Voorjaar salade met gerookte kip en ei

Deze voorjaar salade met gerookte kip en ei kun je natuurlijk ook heel goed voor een grotere groep vooraf maken, druppel dan wel wat citroensap over de avocado tegen het bruin worden. Voor het volume kun je er gesneden ijsbergsla doorheen doen.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 221.3 koolhydraten 1.3 geiwitten 4.5 gvetten 21.65 gvezels 2.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 lunch/brunch porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop het ei (ik had toevallig 2 eidooiers) los en bak er een dun omeletje van op laag vuur. Rol de omelet op en snijd in heel dunne reepjes. (houd er een paar apart voor bovenop)
  • Snijd de avocado en kipfilet in blokjes.
    Paassalade met gerookte kip en ei
  • Klop de ingrediënten voor de dressing stevig door elkaar.
  • Hussel de salade, schep de dressing erop en leg wat achterhouden eireepjes bovenop. Smul ze!
    Paassalade met gerookte kip en ei
  • PS: voor een maaltijdsalade neem een dubbele portie.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven