voedzame pitten zadenkoek

Voedzame pitten zadenkoek, simpel

Soms moet je het simpel houden, ingrediënten roeren, bakken en klaar. Wel even dit tot je door laten dringen: alle noten en zaden voor deze voedzame pitten zadenkoek lekker grof laten, dan heb je wat te kauwen. Tijdens dat kauwen communiceer je met je hersenen en zorgt op die manier tijdig voor een seintje terug: “je lichaam is verzadigd, stop maar met eten”. Bovendien is  kauwen goed tegen dementie! Heel interessant artikel. Lezen over eten is zo leerzaam en zorgt ervoor dat je vanzelf bewuster omgaat met je voedsel, kennis is macht heet dat. Ik ben dol op kennis!

 

Belegd of onbelegd
Eet deze voedzame pitten zadenkoek als tussendoortje i.p.v. een handje noten of beleg ‘m met pittige (blauwader-) kaas of bijvoorbeeld korrelkaas met paprika smeersel. Ook geweldig als koolhydraatarme gezonde sportreep! Als je koolhydraatbeperkt eet doe je er misschien een handje rozijntjes, vijgen of dadels door? Bah, wat is gezond toch lekker… of andersom? De kruimels zijn trouwens als crunch fantastisch door de yoghurt!

voedzame pitten zadenkoek

NOG MEER TIPS
Meenemen naar je werk of school? Ja, uitstekend!
Bewaren?Ja!
   1. In stukken snijden en in een glazen pot met deksel doen. Mits goed droog gebakken. blijven zo ook knapperig. Of piep even op in een broodrooster.
   2. Aan 1 stuk in een schone theedoek, zonder wasverzachter graag. Dan worden ze wel een beetje zachter.
Geschikt voor bij de koffie? Ja! Zeker als je wat zoetstof en/of andere zoete ingrediënten als kaneel, gember, kardemom erin doet en gemalen kokos bovenop!
Geschikt voor bij de borrel? Ja, met kaas… heerlijk!
Invriezen? Ja kan prima, een half uur ontdooien voor consumptie.

Klik voor vergrotingen? Ja! 😉

Zo maak je de voedzame pitten zadenkoek

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Voedzame pitten zadenkoek, simpel

voedzame pitten zadenkoek

Door Anna-Karina Geplaatst juni 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 16 stukken
  • Koolhydraten: ca. 1 gr. khd per stukje (16 stukken uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Eet deze makkelijke voedzame pitten zadenkoek met kaas of gewoon uit de hand tussendoor. Ook heel erg lekker als koolhydraatarme gezonde sportreep!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).
  2. Alles goed roeren, voeg optioneel vijg en/of een paar druppels zoetstof of stevia toe. In een springvorm (23 cm) uitsmeren, leg er eerst een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier in, dan til je de koek er straks gemakkelijk uit.
  3. 15-25 minuten in het midden van de oven bakken of tot de koek goed droog is. Hangt ook af van de dikte van je koek! Laat afkoelen op een rooster en snijd in 16 punten of repen. Heerlijk, eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

61 gedachten over “Voedzame pitten zadenkoek, simpel”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

2.43K Shares
Share841
Pin1.59K
Tweet
+1