voedzame pitten zadenkoek

Voedzame pitten zadenkoek, simpel

Soms moet je het simpel houden, ingrediënten roeren, bakken en klaar. Wel even dit tot je door laten dringen: alle noten en zaden voor deze voedzame pitten zadenkoek lekker grof laten, dan heb je wat te kauwen. Tijdens dat kauwen communiceer je met je hersenen en zorgt op die manier tijdig voor een seintje terug: “je lichaam is verzadigd, stop maar met eten”. Bovendien is  kauwen goed tegen dementie! Heel interessant artikel. Lezen over eten is leerzaam en zorgt daardoor dat je vanzelf bewuster omgaat met je voedsel. Kennis is macht, heet dat. Ik ben dol op kennis!

Belegd of onbelegd

Eet deze voedzame pitten zadenkoek als tussendoortje i.p.v. een handje noten of beleg ‘m met pittige (blauwader-) kaas of bijvoorbeeld korrelkaas met paprika smeersel. Ook geweldig als koolhydraatarme gezonde sportreep! Als je koolhydraatbeperkt eet doe je er misschien een handje rozijntjes, vijgen of dadels door? Bah, wat is gezond toch lekker… of andersom? De kruimels zijn trouwens als crunch fantastisch door de yoghurt!

Meer tips

  • Meenemen naar je werk of school? Ja, uitstekend!
  • Bewaren? Ja! Hoe? In stukken snijden en in een glazen pot met deksel doen. Mits goed droog gebakken. blijven zo ook knapperig. Of piep even op in een broodrooster. Of aan 1 stuk in een schone theedoek, zonder wasverzachter graag. Dan worden ze wel een beetje zachter.
  • Geschikt voor bij de koffie? Ja! Zeker als je wat zoetstof en/of andere zoete ingrediënten als kaneel, gember, kardemom erin doet en gemalen kokos bovenop!
  • Geschikt voor bij de borrel of kaasplank? Ja, met kaas… heerlijk!
  • Invriezen? Ja kan prima, een half uurtje ontdooien voor consumptie.

 

voedzame pitten zadenkoek

Zo maak je de voedzame pitten zadenkoek

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


voedzame pitten zadenkoek

Voedzame pitten zadenkoek, simpel

door Anna-Karina van Denderen
Eet deze makkelijke voedzame pitten zadenkoek met kaas of gewoon uit de hand tussendoor. Ook heel erg lekker als koolhydraatarme gezonde sportreep!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 1 g

Uit recept

16 stukken

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een springvorm Ø 23 cm met een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier. Dan til je de koek er straks gemakkelijk uit.
  • Smelt de kokosolie (of boter). Meng met de rest van ingrediënten, voeg optioneel een paar druppels zoetstof toe. Stort in de springvorm en strijk tot slot plat met een rubber spatel.
  • Bak 15-25 minuten of tot de voedzame pitten zadenkoek goed droog is. Hangt ook af van de grootte van de vorm. Laat afkoelen op een rooster. Controleer regelmatig.
  • Snijd in 16 stukken. Ik doe er kaas op, en jij?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.180 keer, 13 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

66 reacties op “Voedzame pitten zadenkoek, simpel”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like