visrolletjes met pesto courgetti

Visrolletjes met pesto courgetti

Visrolletjes gemaakt van kabeljauw met salie erín en zalm eróp, heel eenvoudig eigenlijk maar zo’n heerlijke combinatie! Voor de visrolletjes met pesto courgetti heb ik diepvries kabeljauw gebruikt, dat is uitstekend en heel makkelijk om op voorraad te hebben, wel op tijd uit de vriezer halen. ‘s Morgens in de koelkast leggen op een bord, dan is het ‘s avonds klaar voor gebruik. ‘Verse’ vis van de visboer is ook vaak gewoon ingevroren geweest, wist je dat? Zelf vangen, dat is écht vers.

De vis oprollen is zo gepiept, de kunst is om de vis niet te lang in de oven te laten, zodat het lekker sappig blijft. Samen met courgetti en die geweldige zelfgemaakte pesto echt weer om je vingers bij op te eten! Voor de courgetti gebruik ik de Spirelli, die kan ik warm aanbevelen, ik kocht ‘m ooit bij Gobento. In leuke kleurtjes verkrijgbaar!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de visrolletjes met pesto courgetti

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Visrolletjes met pesto courgetti


visrolletjes met pesto courgetti

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 5, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 5 khd pp (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Visrolletjes gemaakt van kabeljauw met salie erín en zalm eróp, heel eenvoudig eigenlijk maar zo'n heerlijke combinatie! Voor de …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak pesto volgens dit recept in 8 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht). Dep de kabeljauwfilets droog en snijd ze in de lengte doormidden, zodat je smalle stukken hebt. Maal over beide zijden wat peper, geen extra zout gebruiken want de zalm is al erg zout. Rol ze op met een klontje boter en 2 blaadjes salie erin. leg er een plakje zalm over en steek vast met een prikker.
    Leg de visrolletjes in een ovenschaaltje en giet er een scheutje slagroom over. Bak de vis in 12-15 minuten gaar.
  3. Was ondertussen de courgettes en gebruik een Spirelli of mandoline om er slierten van te maken. Wok de courgetti op hoog vuur in een beetje olijfolie 1-4 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de courgette wilt hebben. Ik vind courgetti met een bite veel lekkerder en wok de courgette hooguit 2 minuten.
  4. Serveer per persoon twee visrolletjes en de helft van de courgetti op een bord, schep een flinke lepel pesto over de courgetti en rasp er wat Parmezaan over. Oh, was het leven altijd maar zo simpel!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Visrolletjes met pesto courgetti”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

192 Shares
Share89
Pin103
Tweet