visrolletjes met pesto courgetti

Visrolletjes met pesto courgetti

Is er iets leukers dan een klein eenvoudig knutselkunstje in de keuken? Vandaag maakte ik deze makkelijke visrolletjes. Niks anders dan plakjes gerookte zalm, kabeljauw en salie; en dan oprollen. Lukt wel toch? Super simpel, maar werkelijk een gruwelijke lekkere combinatie! De vis oprollen is zo gepiept, de kunst is om de vis niet te lang in de oven te laten. Want alleen dan blijft de vis lekker sappig. Erbij maakte ik een nóg simpeler pesto courgetti. Daarvoor gebruikte ik deze geweldige zelfgemaakte pesto.  Om je vingers bij op te eten! Voor de courgetti gebruik ik de Spirelli. Die kan ik warm aanbevelen, ik kocht ‘m ooit bij Gobento.

Diepvries kabeljauw

Al met al een heel snel gerechtje, maar toch net ff anders dan anders. Voor de visrolletjes met pesto courgetti heb ik gewoon diepvries kabeljauw gebruikt. Omdat dat zo makkelijk is om op voorraad te hebben, en heel geschikt voor zo’n leuk visrolletje. ‘s Morgens de kabeljauw in de koelkast leggen, dan is het ‘s avonds klaar voor gebruik. ‘Verse’ vis van de visboer is meestal ook  gewoon ingevroren geweest, wist je dat? Zelf vangen, dat is pas vers.

visrolletjes met pesto courgetti

visrolletjes met pesto courgetti

 

Zo maak je de visrolletjes met pesto courgetti

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


visrolletjes met pesto courgetti

Visrolletjes met pesto courgetti

door Anna-Karina van Denderen
Is er iets leukers dan een klein eenvoudig knutselkunstje in de keuken? Vandaag maakte ik deze makkelijke visrolletjes. Niks anders dan plakjes gerookte zalm, kabeljauw en salie; en dan oprollen. Lukt wel toch? Super simpel, maar werkelijk een gruwelijke lekkere combinatie!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, knutselen in de keuken, pesto, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 12 min
Pesto maken: 8 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 5 g

Uit recept

2 porties

Ook nodig

  • 4 cocktail prikkertjes

Ingrediënten

Visrolletjes
Courgetti

Bereiden

Pesto
  • Begin met de verse pesto maken, volgens dit recept in 8 min.
Visrolletjes
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Dep de kabeljauwfilets droog en snijd ze oprolbare plakken. Maal over beide zijden wat peper, geen extra zout gebruiken want de zalm is al erg zout. Rol ze op met een klontje boter en 2 blaadjes salie erin. Leg er een plakje zalm over en steek ze vast met een prikker.
  • Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet er een scheutje slagroom over. Bak de visrolletjes 12 minuten of tot ze gaar zijn.
Courgetti
  • Was ondertussen de courgettes en spiraliseer met bijvoorbeeld een Spirelli. Wok de courgetti kort op hoog vuur in een beetje olijfolie. Ik houd van beetgaar, hooguit 2 minuten.
  • Verdeel de courgetti over de borden en schep er een flinke lepel pesto op, rasp er tot slot wat Parmezaan over. Leg de visrolletje bij de pesto courgetti. Oh, was het leven altijd maar zo simpel!
Tip
  • Courgetti koelt vrij snel af, verwarm de borden dus even voor met heet water...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 37 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Visrolletjes met pesto courgetti”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like