vispotje met asperges

Vispotje met groene en witte asperges

Inmiddels staan er meer dan 500 recepten op onze website en we moesten even zoeken of we dit vispotje al met jullie hadden gedeeld, nee dus! Ojee… vandaag maken we dat snel goed! Dit subtiele, verfijnde vispotje zit boordevol goede vetten, heel geschikt als je koolhydraatarm eet en heel makkelijk te maken. Omdat het vispotje met asperges een heel luxe uitstraling heeft, misstaat het zeker niet tijdens feestelijkheden als kerst of Pasen. Of gewoon een etentje met lieve vrienden die je eens echt wilt verwennen. Als je echt alle room ook verorbert bevat het gerecht 9.1 gram koolhydraten per portie

Pre Hans-tijdperk

Toen ik nog in Utrecht woonden, in de vorige eeuw dus nog in het pre Hans-tijdperk, was ik echt dol op dit soort vispotjes.  Het was stiekem een restjesrecept voor soep. Ik gebruikte toen meestal geen groene of witte asperges, maar andere groenten. Een paar van mijn lievelingscombinaties waren wortel en prei, peultjes en tomaat of gewoon champignons en veel knoflook en peterselie. Mijn restjessoep toverde ik dan eenvoudig om tot een heel luxe vispannetje door het aan te vullen met stukjes vis, garnalen, een glas witte wijn en een lading slagroom. Ja hè hè daar krijg je alles lekker mee, hoor ik je denken! Jazeker, dat klopt! Niks mis mee toch?

Verleiden

Mijn heer Hans houdt niet zo heel erg van garnalen en wat mij betreft moeten die er gewoon wel ruim in! Maar als je een nieuwe relatie begint, doe je er verstandig aan om een beetje rekening te houden met eetvoorkeuren, zo is dit recept wat naar de achtergrond geraakt. Om Hans anno 2018 toch te verleiden tot het eten van m’n fantastisch vispotje deed ik er groene en witte asperges in. Daar houdt hij heel erg van namelijk. Hij koos zelf de Chileense wijn: Sauvignon Blanc van Undurraga (AH, standaard assortiment #nospon). Vervolgens hebben we hebben gezellig samen in de keuken gestaan om het te maken. Het is goed als je de ingrediënten vrij grof houdt, dan proef je goed wat je eigenlijk eet straks. 

Ik kreeg wel zijn garnalen in mijn pannetje erbij geschoven, helemaal niet erg! Verder hebben we allebei ongelooflijk hard zitten smullen. Het leven is echt veel te kort om niet elke dag verrukkelijk te eten, of in elk geval een poging daartoe te doen!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

vispotje met asperges

Zo maak je het vispotje met asperges

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Vispotje met groene en witte asperges

vispotje met asperges
Door: Anna-Karina van Denderen
Omdat het vispotje met asperges een heel luxe uitstraling heeft, misstaat het zeker niet tijdens feestelijkheden als kerst of een etentje met lieve vrienden die je eens echt wilt verwennen.
4.91 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 532.9 kcalkoolhydraten 9 geiwitten 24.9 gvetten 40.65 gvezels 4.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar. De witte ongeveer 10 minuten, de groene asperges kun je halverwege, dus na 5 minuten, toevoegen.
  • Snijd ondertussen de gekozen vis in grove blokjes. Ik nam 150 gram kabeljauw, 150 gram zalm en 200 gram reuzengarnalen. Neem gerust andere soorten (mosselen ook lekker) of een andere verhouding.
  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Bak deze samen op matig vuur in olijfolie glazig.
  • Houd de aspergepunten apart en doe de overige stukken asperge samen met de witte wijn en het ½ bouillonblokje bij het gebakken uitje. Voeg de paprikavlokken en kurkuma toe en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes inkoken tot de alcohol is verdampt en de bouillontablet volledig is opgelost.
  • Schenk de slagroom erbij en voeg de stukken vis en garnalen toe, laat alles 3 minuten zachtjes garen tegen de kook aan. Hak ondertussen wat dille en voeg dat op het laatst toe.
  • Schep in een leuk schaaltje en schik de aspergepunten en een takje dille op het vispotje. Serveer onmiddellijk, bijvoorbeeld met een gegrild broodje met roomboter.
  • Je kunt de soep ook als voorgerechtje serveren, neem dan halve porties.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top