vispotje met asperges

Vispotje met groene en witte asperges

Inmiddels staan er meer dan 500 recepten op onze website en we moesten even zoeken of we dit vispotje al met jullie hadden gedeeld, nee dus! Ojee… vandaag maken we dat snel goed! Dit subtiele, verfijnde vispotje zit boordevol goede vetten, heel geschikt als je koolhydraatarm eet en heel makkelijk te maken. Omdat het vispotje met asperges een heel luxe uitstraling heeft, misstaat het zeker niet tijdens feestelijkheden als kerst of een etentje met lieve vrienden die je eens echt wilt verwennen.

Pre Hans-tijdperk

Toen ik nog in Utrecht woonden, in de vorige eeuw dus nog in het pre Hans-tijdperk, was ik echt dol op dit soort vispotjes.  Het was stiekem een restjesrecept voor soep. Ik gebruikte toen meestal geen groene of witte asperges, maar andere groenten. Een paar van mijn lievelingscombinaties waren wortel en prei, peultjes en tomaat of gewoon champignons en veel knoflook en peterselie. Mijn restjessoep toverde ik dan eenvoudig om tot een heel luxe vispotje door het aan te vullen met stukjes vis, garnalen, een glas witte wijn en een lading slagroom. Ja hè hè daar krijg je alles lekker mee, hoor ik je denken! Jazeker, dat klopt! Niks mis mee toch?

vispotje met asperges

Verleiden

Mijn heer Hans houdt niet zo heel erg van garnalen en wat mij betreft moeten die er gewoon wel ruim in! Maar als je een nieuwe relatie begint, doe je er verstandig aan om een beetje rekening te houden met eetvoorkeuren, zo is dit recept wat naar de achtergrond geraakt. Om Hans anno 2018 toch te verleiden tot het eten van m’n fantastisch vispotje deed ik er groene en witte asperges in. Daar houdt hij heel erg van namelijk. Hij koos zelf de Chileense wijn: Sauvignon Blanc van Undurraga (AH, standaard assortiment #nospon). Vervolgens hebben we hebben gezellig samen in de keuken gestaan om het te maken. Het is goed als je de ingrediënten vrij grof houdt, dan proef je goed wat je eigenlijk eet straks. 

Ik kreeg wel zijn garnalen in mijn pannetje erbij geschoven, helemaal niet erg! Verder hebben we allebei ongelooflijk hard zitten smullen. Het leven is echt veel te kort om niet elke dag verrukkelijk te eten, of in elk geval een poging daartoe te doen!

Ook lekker:

Zo maak je het vispotje met asperges

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Vispotje met groene en witte asperges

vispotje met asperges

Door Anna-Karina Geplaatst juni 4, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties -hoofdgerecht
  • Koolhydraten: 7 gr khd pp (2 porties -hoofdgerecht uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Omdat het vispotje met asperges een heel luxe uitstraling heeft, misstaat het zeker niet tijdens feestelijkheden als kerst of een etentje met lieve vrienden die je eens echt wilt verwennen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar. De witte ongeveer 10 minuten, de groene asperges kun je halverwege, dus na 5 minuten, toevoegen.
  2. Snijd ondertussen de gekozen vis in grove blokjes. Ik nam 150 gram kabeljauw, 150 gram zalm en 200 gram garnalen. Neem gerust andere soorten (mosselen ook lekker) of een andere verhouding.
  3. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Bak deze samen op matig vuur in olijfolie glazig.
  4. Houd de aspergepunten apart en doe de overige stukken asperge samen met de witte wijn en het ½ bouillonblokje bij het gebakken uitje. Voeg de paprikavlokken en kurkuma toe en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes inkoken tot de alcohol is verdampt en de bouillontablet volledig is opgelost.
  5. Schenk de slagroom erbij en voeg de stukken vis en garnalen toe, laat alles 3 minuten zachtjes garen tegen de kook aan. Hak ondertussen wat dille en voeg dat op het laatst toe.
  6. Schep in een leuk schaaltje en schik de aspergepunten en een takje dille op het vispotje. Serveer onmiddellijk, bijvoorbeeld met een gegrild broodje met roomboter.
  7. Je kunt de soep ook als klein voorgerechtje serveren, neem dan halve porties (3,5 khd pp bij 4 personen).

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “Vispotje met groene en witte asperges”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm