Inmiddels (2018*) staan er meer dan 500 recepten op onze website en we moesten even zoeken of we dit vispotje al met jullie hadden gedeeld, nee dus! Ojee… vandaag maken we dat snel goed! Dit subtiele, verfijnde vispotje zit boordevol goede vetten, heel geschikt als je koolhydraatarm eet en heel makkelijk te maken. Omdat het vispotje met asperges een heel luxe uitstraling heeft, misstaat het zeker niet tijdens feestelijkheden als kerst of Pasen. Of gewoon een etentje met lieve vrienden die je eens echt wilt verwennen. Als je echt alle room ook verorbert bevat het gerecht 9.1 gram koolhydraten per portie.
Pre Hans-tijdperk
Toen ik nog in Utrecht woonden, in de vorige eeuw dus nog in het pre Hans-tijdperk, was ik echt dol op dit soort vispotjes. Het was stiekem een restjesrecept voor soep. Ik gebruikte toen meestal geen groene of witte asperges, maar andere groenten. Een paar van mijn lievelingscombinaties waren wortel en prei, peultjes en tomaat of gewoon champignons en veel knoflook en peterselie. Mijn restjessoep toverde ik dan eenvoudig om tot een heel luxe vispannetje door het aan te vullen met stukjes vis, garnalen, een glas witte wijn en een lading slagroom. Ja hè hè daar krijg je alles lekker mee, hoor ik je denken! Jazeker, dat klopt! Niks mis mee toch?
Verleiden
Mijn heer Hans houdt niet zo heel erg van garnalen en wat mij betreft moeten die er gewoon wel ruim in! Maar als je een nieuwe relatie begint, doe je er verstandig aan om een beetje rekening te houden met eetvoorkeuren, zo is dit recept wat naar de achtergrond geraakt. Om Hans anno 2018 toch te verleiden tot het eten van m’n fantastisch vispotje deed ik er groene en witte asperges in. Daar houdt hij heel erg van namelijk. Hij koos zelf de Chileense wijn: Sauvignon Blanc van Undurraga (AH, standaard assortiment #nospon). Vervolgens hebben we hebben gezellig samen in de keuken gestaan om het te maken. Het is goed als je de ingrediënten vrij grof houdt, dan proef je goed wat je eigenlijk eet straks.
Ik kreeg wel zijn garnalen in mijn pannetje erbij geschoven, helemaal niet erg! Verder hebben we allebei ongelooflijk hard zitten smullen. Het leven is echt veel te kort om niet elke dag verrukkelijk te eten, of in elk geval een poging daartoe te doen!
*PS: in 2022 staan er alweer bijna 1000 recepten online 🙂
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het vispotje met asperges
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Vispotje met groene en witte asperges
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar. De witte ongeveer 10 minuten, de groene asperges kun je halverwege, dus na 5 minuten, toevoegen.
- Snijd ondertussen de gekozen vis in grove blokjes. Ik nam 150 gram kabeljauw, 150 gram zalm en 200 gram reuzengarnalen. Neem gerust andere soorten (mosselen ook lekker) of een andere verhouding.
- Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Bak deze samen op matig vuur in olijfolie glazig.
- Houd de aspergepunten apart en doe de overige stukken asperge samen met de witte wijn en het ½ bouillonblokje bij het gebakken uitje. Voeg de paprikavlokken en kurkuma toe en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes inkoken tot de alcohol is verdampt en de bouillontablet volledig is opgelost.
- Schenk de slagroom erbij en voeg de stukken vis en garnalen toe, laat alles 3 minuten zachtjes garen tegen de kook aan. Hak ondertussen wat dille en voeg dat op het laatst toe.
- Schep in een leuk schaaltje en schik de aspergepunten en een takje dille op het vispotje. Serveer onmiddellijk, bijvoorbeeld met een gegrild broodje met roomboter.
- Je kunt de soep ook als voorgerechtje serveren, neem dan halve porties.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag de vissoep gemaakt. Heerlijk en makkelijk te maken. Echt aan te bevelen. Thnx voor het recept.
Dank voor de prachtfoto!
Kon ik maar een 10 geven….Heerlijk was het…
Dat klinkt goed Peter! (we vinden ‘m zelf ook zeer geslaagd)
Vandaag weer gemaakt! Heerlijk!
een geniaal recept 💕
Dat ziet er gezellig uit! Geen straf hè?
Dit ziet er echt superlekker uit! Ongelofelijk hoeveel recepten jullie weten te bedenken! Knap hoor. Kun je in dit recept de slagroom vervangen door skyr yoghurt? Of gaat het dan heel erg schiften of de smaak teniet doen?
Ik denk dat yoghurt minder geschikt is omdat de vis moet garen in de slagroom. Ik heb zelf niet heel veel ervaring met plantaardige roomsoorten, maar kokosmelk zou kunnen. Of anders een beetje amandelmelk (als je niet van kokos houdt) en roer er dan wat haverfraîche door vlak voor het opdienen.
Beste Anna-Karina; hartelijk dank voor je advies. Ik ben allergisch voor koemelk dus vandaar mijn vraag. Maar dan ga ik het van de week even maken met kokosmelk! Wij houden hier wel van deze smaak. Ik weet alleen niet wat haverfraiche is; dat is wellicht havermout? Ik heb al een boodschappenlijst voor mijn lieve wederhelft gemaakt omdat ik ziek ben en de deur niet uit mag. Maar ik ga het maken als hij alle ingredienten heeft kunnen halen; ik moet zelf serieus watertanden als ik dit gerecht lees en zie! Nogmaals chapeau voor alle recepten die jullie bedenken! Mensen met diabetes, een zieke lever, mensen die op dieet zijn..; ik denk dat jullie vele mensen blij maken!
Haverfraiche/ is een plantaardige crème fraîche, ik vind ‘m prima! Gewoon te kop bij AH.
Jazeker, het blijft leuk om te zien hoeveel bezoekers we elke dag weer hebben!
Bedankt voor je reactie Anna-Karina! Er waren helaas geen witte asperges, maar zodra deze er zijn dan maak ik dit zeker! Voor nu heb ik paella staan te pruttelen voor straks met bloemkoolrijst. Mochten jullie het recept willen dan stuur ik die. Ik heb alleen geen idee wat de voedingswaarde zijn.
Ziet er heerlijk uit hoor! Je bedoelt als bezoekersrecept? Dat lijkt me leuk. De voedingswaarden rekenen we altijd zelf uit.
Hoi…ff vertellen dat ik net het vispotje met asperges gemaakt heb. Wat een streling voor de tong. Heerlijk
Dank je!
blij verrast en zeker voor herhaling vatbaar!
Beste Anna-Karina,
Ik kook al een tijdje uit je kookboek en merk dat er weer een pak nieuwe recepten hier zijn bij gekomen. Ik heb dan ook vorig weekend het asperge-vispotje gemaakt. Het was heerlijk ! De focaccia blijft een topper en de paprikasoep ook. Heerlijk, makkelijk te maken en heel snel klaar. Het stokbrood probeerde ik nog niet. Daar ga ik volgend weekend mee aan de slag. Ben benieuwd.
Doe zo voort Anna-Karina! (en ook Hans natuurlijk). Zalig om je recepten te lezen en te proeven.
Groetjes,
Sofie
Hoi Sofie, er komen elke week ongeveer 2 nieuwe recepten online. Dat is inderdaad weer een heel pak. Als je je abonneert op de nieuwsbrief (gewoon gratis) krijg je als er nieuwe recepten verschijnen een mail van ons. Zo kun je kijken of daar iets van je gading bijzit. Inschrijven op de nieuwsbrieven kan hier: Nieuwe recepten per e-mail.
Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker maken! De paprikavlokken zag ik aan voor chilipeper.. en nu kan ik alleen maar denken aan een beetje pit. Zou dat kunnen denk je?
Ik heb al heel veel recepten van je site, fantastisch dankjewel!
Hoi Carmen, Ja dat zou ook pittig moeten kunnen, hoewel je de smaak van de asperges dan wel iets meer naar achteren dringt.
Hoi Anna Karina,
Ik heb deze site nog niet zo lang geleden ontdekt, ik was op zoek naar lekkere vernieuwende koolhydraat arme recepten. Mijn echtgenoot is diabeet en moest insuline gaan spuiten omdat andere medicatie niet meer werkte. Toen besloot ik het roer om te gooien en bedacht ik dat als we anders zouden gaan eten (lees koolhydraat arm) hij misschien geen insuline nodig zou hebben. Na een half jaar was hij helemaal medicijn vrij en nu 4 jaar later nog steeds. Dat is toch veel beter als als je de oorzaak van diabetes met goede gezonde voeding aan kunt pakken en geen medicatie meer hoeft te gebruiken die toch alleen maar een vorm van symptoom bestrijding bleek te zijn. Hier op deze site heb ik zoveel lekkere en gevarieerde recepten gevonden, daar wil ik je heel erg voor bedanken. Complimenten voor jullie tomeloze inzet zijn hier toch echt wel op zijn plaats. Groetjes, Nancy.
Wij zijn altijd blij met dit soort berichten, want ‘anderen helpen’ is de belangrijkste reden dat we het doen namelijk. Wat geweldig dat je echtgenoot er zo bij gebaat is. Een – betere – gezondheid is toch een prettige basis in het leven. En als dat dat op een leuke manier kan… Gelukkig raken ook de medische wereld en de zorgverzekeraars overtuigd van de voordelen van koolhydraatarm eten. De resultaten zijn gewoon niet meer te negeren… Blijf lekker gezond koolhydraatarm eten en dank je wel voor je lieve reactie! groeten aan je echtgenoot, petje af!
Hallo Anna Karina,
Wat ziet dit er weer heerlijk uit, ik ga het vanavond maken. Mijn man wil er echter tóch iets ven koolhydraten bij. Zou rijst kunnen denk je?
Jazeker! Of een lekker nieuw aardappeltje met veel peterselie en boter, hmmmm.
Goedemorgen Anna-Karina.
Ik ga dit recept vanavond maken , hier doe je me een HEEEEL groot plezier mee.
met net als vele anderen recepten.
Groetjes Julia
PS hoe staat het met de verhuizing?
Goedemorgen Julia,
Hij is echt heel lekker! De verhuizing staat gepland voor 13 september! Dus we zitten volop in de voorbereidingen. We zijn nu vooral keihard aan het – vooruit- koken en recepten inplannen. Zodat jullie straks verzekerd zijn van lekkere recepten en wij ons helemaal op het inpakken kunnen storten! Wat allebei tegelijk dat gaat niet lukken, daar is het te arbeidsintensief voor. Ondertussen mogen we ook nadenken over ons nieuwe keuken-werkeiland!