Koolhydraatarme viskoekjes – mini muffins

Koolhydraatarme viskoekjes

Koolhydraatarme viskoekjes kan je natuurlijk gewoon bakken als platte hoopjes in een koekenpan. Maar ik vind bakken in een mini-muffinvorm veel handiger en het ziet er gelijk feestelijk uit.  Met maar 0,2 gram koolhydraten per stuk zijn deze mini viskoekjes ook uitermate geschikt als gezonde snack op een feestje. In deze minimuffinvorm zijn de viskoekjes ook goed te doseren bij een maaltijd. 3-5 stuks bij een lekkere salade? Geen enkel probleem! Overgebleven viskoekjes kun je 2-3 dagen koel bewaren of per portie van 3-5 stuks bij elkaar invriezen. In de koelkast langzaam laten ontdooien, eventueel nog even in de oven verwarmen als je dat lekkerder vindt.

Eigen smaak

Een viskoekje heeft in principe als basis (wit)vis, ei, iets ‘meligs’ om te binden, vissaus, een eitje en peper. Verder kan je er nog van alles naar eigen smaak aan toevoegen: bosui, sperzieboontjes, rode of groene paprika etc. Ik stimuleer mensen graag om vooral hun eigen smaak te ontwikkelen, niets zo leuk als weten wat je zelf het lekkerst vindt. Ook leuk als je weet hoe je een bepaald ingrediënt in een recept kunt vervangen, zodat jij het zelf nóg lekkerder vindt. De een houdt meer van kabeljauw een ander zal liever zalm gebruiken, dat kan allemaal. Ook met deze koolhydraatarme viskoekjes kun je zelf naar hartenlust variëren.

Vissaus?

Die vissaus in het recept voor de koolhydraatarme viskoekjes is niet echt helemaal koolhydraatarm. Maar er gaat maar een piepklein beetje van in en qua smaak doet het wel veel. Dus matig gebruik kan wat mij betreft. Dat zijn van die keuzes die je maakt. Wil je dat niet? Gebruik dan eventueel iets van azijn of citroensap of laat het helemaal weg. Het gaat bij alles natuurlijk om de frequentie waarmee je jezelf iets toestaat. Hoe vaak heb ik het niet gehoord vroeger: “Overal waar TE voor staat is niet goed!”  Zouden die ouders van mij dan toch gelijk hebben gehad? Ach ja,… wijsheid komt met de jaren! (oeps nog zo’n uitspraak)  Eet de viskoekjes bijvoorbeeld met de pittige salade van zeekraal met venkel (zoals op de foto) en je hebt een volledige hoofdgerecht!  Super veelzijdig dus. Oh ja, en echt erg lekker, ook niet onbelangrijk, toch?

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme viskoekjes

Zo maak je de koolhydraatarme viskoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme viskoekjes – mini muffins

koolhydraatarme viskoekjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarme viskoekjes zijn ook uitstekend geschikt als gezonde snack op een feestje. Of met zeekraal met venkel en je hebt een volledige maaltijd!
4.78 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 8.84 koolhydraten 0.2 geiwitten 1.37 gvetten 0.28 gvezels 0.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)24 stuks (mini muffins)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paprika heel fijn. Snijd de bosuitjes in ringen. Hak knoflook en gember fijn of pers door de knoflookpers.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C en vet 2 x 12 mini-muffinvormpjes in.
  • Snijd de kabeljauw grof en maal fijn in de keukenmachine. Schep de fijngesneden bosui en paprika, knoflook, gember, vissaus, citroensap, ei en kokosmeel door het vismengsel. Kokosmeel neemt veel vocht op, matig toevoegen naar behoefte. Laat alles -kort- nog even draaien.
  • Meng met de hand de geknipte peterselie, sambal, peper en zout er naar smaak door en verdeel het mengsel over de (24) mini-mufinvormpjes.
  • Bak de koolhydraatarme viskoekjes 20-25 minuten in de oven of tot ze beginnen te bruinen.
  • Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bewaren

  • Overgebleven viskoekjes kun je maximaal 2-3 dagen koel bewaren of per portie van 3-5 stuks bij elkaar invriezen. In de koelkast langzaam laten ontdooien, eventueel nog even in de oven verwarmen als je dat lekkerder vindt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top