Op de een of andere manier had ik een niet te stuiten, vurig verlangen naar viskoekjes. Je kunt er maar mee zitten… Ik herinnerde me een recept voor vismuffins op onze website. Oorspronkelijk had ik die in ons boek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm gepland, maar jammer genoeg pasten ze er niet meer in, dus zijn ze op het laatst toch ‘gesneuveld’. Ik zag dat ik ze destijds in de oven heb gemaakt, maar nu wilde ik viskoekjes uit de koekenpan, dus meer een burgertje. Bovendien had ik niet precies dezelfde ingrediënten in huis. Al met al heb ik dus deze heerlijke visburgertjes met limoen en bosui verzonnen. Ze bevatten slechts 0.6 gram koolhydraten per stuk.
Simpele frisse visburgertjes
De limoen geeft een geweldig frisse smaak aan de burgertjes. Deze visburgertjes met limoen en bosui zijn nog simpeler dan de eerdere vismuffins. Ik bakte de kabeljauwburgertjes in een koekenpan. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Gewoon een smaakvol hartig hapje om te dippen in een sausje. Wil je het meer aangekleed? Maak er dan een lekkere komkommer salade bij en smullen maar!
Sojasaus bij visburgertjes met limoen en bosui
Je kunt allerlei sausjes verzinnen bij deze visburgertjes met limoen en bosui. Een dipsaus (Griekse yoghurt en mayo) met dille is lekker. Of je gaat meer de oosterse kant op met een lichte sojasaus. Of je doet het allebei. Sojasaus maakt men van gefermenteerde sojabonen met tarwe, water, zout en gist. De lichte sojasaus wordt minder lang gerijpt en is ook wat lichter van kleur. De sojasaus wordt gebruikt zoals wij (Westerlingen) zout in gerechten gebruiken maar is ook heel geschikt als snelle dipsaus. helemaal goed bij deze visburgertjes.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je visburgertjes met limoen en bosui
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve limoen en pers ‘m uit.
- Snijd de kabeljauw grof en maal de vis in een keukenmachine of hakmolentje. Hoe grover de ingrediënten, hoe ambachtelijker je burgertje.
- Meng de vis samen met de bosui, ei, kokosmeel, peterselie, limoensap en -rasp, sojasaus en peper tot een samenhangend geheel. Knijp stevig in je handen en vorm er platte burgertjes van. Wil je nette, perfect ronde koekjes? Maal je ingrediënten dan fijner en gebruik een vormpje/kookring.
- Bak de burgertjes in een koekenpan in hete olie. Aan beide zijden ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
Serveren
- Serveer de visburgertjes met een beetje lichte sojasaus. Of DIPSAUS: meng 2 el Griekse yoghurt met 1 el mayonaise en een handje fijngesneden verse dille, peper en zout.
- Zowel koud als warm een traktatie!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wij zijn niet zo’n fan van kokosmeel, gaf een wat droog mondgevoel. Heb je een alternatief hiervoor? Verder waren ze heerlijk.
Klik even op de ingrediënten aub?
Heb de visburgertjes gemaakt. Helaas een van de zeer weinige recepten van deze site waarover ik minder enthousiast was. Tijdens het bakken liep een deel van het ei eruit en de burgertjes waren droog en onherkenbaar als vis. Beter de heerlijke kabeljauw gewoon gebakken met de venkelsaus (recept uit 1e boek) en bosui.
Dat kan natuurlijk, smaken verschillen nu eenmaal. Als ze te droog zijn, dan heb ze iets te lang gebakken
Gisteren de visburgertjes gemaakt en als voorgerecht gegeten. Echt superlekker. Bij mij was het mengsel een beetje erg nat dus iets meer kokosmeel er door heen gedaan.
Is het beter om de visburgertjes eerst uit te laten lekken voordat je ze bakt?
Als je denkt dat dat nodig is kan dat natuurlijk. Bij ons was het niet nodig. Sommige (diepvries)vis bevat veel vocht, dan is het wellicht handig om te proberen dat kwijt te raken.
Dezevisburgers waren heerlijk,jullie nieuwe boek doet het goed hier weer eens nieuwe recepten uit proberen,heb alleen een vraag er wordt wel vermeld hoeveel koolhydraten je kan eten wij doen nu beperkt,maar vraag me wel af of er een max aan eiwitten en vet mag gebruiken en dat lees ik niet,of is dat nietnodig
Wij letten daar niet echt op en berekenen dat ook niet. Zelf je gezonde verstand gebruiken, uiteindelijk vertelt je lijf of je op de goede weg zit. Wij willen in elk geval niet de hele dag eerst iets moeten berekenen voor we het opeten 😉 dat kan nooit de bedoeling zijn. Of je zelf wel alles wilt tellen is je eigen keus.
Oke djw voor je reactie
Zijn deze burgers ook in te vriezen?
Vis (ook zogenaamd ‘verse’) komt vaak al uit de vriezer, dus daar zou ik een beetje mee oppassen.
kun je deze visburgertjes ook van koolvis maken? i.p.v. kabeljauw?
Ja, dat kan heel goed!
Heb ze pas gemaakt, maar in de vorm van een klein balletje (vorm bitterbal) en niemand die denkt dat het kha is 🙂 …. heerlijk zijn ze!
Ik heb dit recept een beetje aangepast
Gebruik geen limoen maar citroen, doe de rasp door de burgertjes en gebruik wat sap om over de gebakken burgertjes te sprenkelen
Neem in plaats van peterselie is selderij
Voeg een theelepel Franse mosterd toe een eetlepel ketjap en een theelepel kerrie (liefst masala)
Als dip kan je mosterd of ketjap gebruiken.
Het recept kwam vanmorgen in mijn mailbox en ik besloot de visburgertjes voor de lunch te maken. De dille was ik vergeten te kopen, en dit heb ik vervangen door een beetje bieslook. Een heerlijk recept dat ik zeker vaker ga maken.