Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel 7

visburgertjes met limoen en bosui

Op de een of andere manier had ik een niet te stuiten, vurig verlangen naar viskoekjes. Je kunt er maar mee zitten… Ik herinnerde me een recept voor vismuffins op onze website. Oorspronkelijk had ik die in ons boek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm gepland, maar jamemergnoeg pasten ze er niet meer in, dus zijn ze op het laatst toch ‘gesneuveld’. Ik zag dat ik ze destijds in de oven heb gemaakt, maar nu wilde ik viskoekjes uit de koekenpan, dus meer een burgertje. Bovendien had ik niet precies dezelfde ingrediënten in huis. Al met al heb ik dus deze heerlijke visburgertjes met limoen en bosui verzonnen.

Simpele frisse visburgertjes

De limoen geeft een geweldig frisse smaak aan de burgertjes. Deze visburgertjes met limoen en bosui zijn nog simpeler dan de eerdere vismuffins. Ik bakte de kabeljauwburgertjes in een koekenpan. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Gewoon een smaakvol hartig hapje om te dippen in een sausje. Wil je het meer aangekleed? Maak er dan een lekkere komkommer salade bij en smullen maar!

visburgertjes met limoen en bosui

Sojasaus bij visburgertjes met limoen en bosui

Je kunt allerlei sausjes verzinnen bij deze visburgertjes met limoen en bosui. Een dipsaus (Griekse yoghurt en mayo) met dille is lekker. Of je gaat meer de oosterse kant op met een lichte sojasaus. Of je doet het allebei. Sojasaus maakt men van gefermenteerde sojabonen met tarwe, water, zout en gist. De lichte sojasaus wordt minder lang gerijpt en is ook wat lichter van kleur. De sojasaus wordt gebruikt zoals wij (Westerlingen) zout in gerechten gebruiken maar is ook heel geschikt als snelle dipsaus. helemaal goed bij deze visburgertjes.

Fotoserie *klik*

Ook lekker:

Zo maak je visburgertjes met limoen en bosui

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel

visburgertjes met limoen en bosui

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 26, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 6-8 stuks
  • Koolhydraten: 5 gr khd hele recept (6-8 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Frisse visburgertjes met limoen en bosui: een smaakvol hartig koekje om te dippen in een sausje. Lekker met een simpele komkommersalade erbij.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve limoen en pers ‘m uit.
  2. Snij de kabeljauw grof en maal de vis fijn in een keukenmachine of hakmolentje.
  3. Meng de vis samen met de bosui, ei, kokosmeel, peterselie, limoensap en -rasp, sojasaus en peper tot een samenhangend geheel. Knijp er met je handen platte burgertjes van. Hoe grover de ingrediënten hoe ambachtelijker je burgertje. Wil je nette perfect ronde koekjes? Maal je ingrediënten dan fijner en gebruik een vormpje.
  4. Bak de burgertjes in een koekenpan in hete olie. Aan beide zijden ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
  5. Serveer de visburgertjes met een beetje lichte sojasaus. Of maak een DIPSAUS van 2 el Griekse yoghurt met 1 el mayonaise en een handje fijngesneden verse dille. Op smaak gebracht met peper en zout.
  6. Zowel koud als warm een traktatie!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel