Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel

visburgertjes met limoen en bosui

Op de een of andere manier had ik een niet te stuiten, vurig verlangen naar viskoekjes. Je kunt er maar mee zitten… Ik herinnerde me een recept voor vismuffins op onze website. Oorspronkelijk had ik die in ons boek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm gepland, maar jammer genoeg pasten ze er niet meer in, dus zijn ze op het laatst toch ‘gesneuveld’. Ik zag dat ik ze destijds in de oven heb gemaakt, maar nu wilde ik viskoekjes uit de koekenpan, dus meer een burgertje. Bovendien had ik niet precies dezelfde ingrediënten in huis. Al met al heb ik dus deze heerlijke visburgertjes met limoen en bosui verzonnen. Ze bevatten slechts 0.6 gram koolhydraten per stuk.

Simpele frisse visburgertjes

De limoen geeft een geweldig frisse smaak aan de burgertjes. Deze visburgertjes met limoen en bosui zijn nog simpeler dan de eerdere vismuffins. Ik bakte de kabeljauwburgertjes in een koekenpan. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Gewoon een smaakvol hartig hapje om te dippen in een sausje. Wil je het meer aangekleed? Maak er dan een lekkere komkommer salade bij en smullen maar!

Sojasaus bij visburgertjes met limoen en bosui

Je kunt allerlei sausjes verzinnen bij deze visburgertjes met limoen en bosui. Een dipsaus (Griekse yoghurt en mayo) met dille is lekker. Of je gaat meer de oosterse kant op met een lichte sojasaus. Of je doet het allebei. Sojasaus maakt men van gefermenteerde sojabonen met tarwe, water, zout en gist. De lichte sojasaus wordt minder lang gerijpt en is ook wat lichter van kleur. De sojasaus wordt gebruikt zoals wij (Westerlingen) zout in gerechten gebruiken maar is ook heel geschikt als snelle dipsaus. helemaal goed bij deze visburgertjes.


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

visburgertjes met limoen en bosui

Zo maak je visburgertjes met limoen en bosui

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel

visburgertjes met limoen en bosui
Door: Anna-Karina van Denderen
Frisse visburgertjes met limoen en bosui: een smaakvol hartig koekje om te dippen in een sausje. Lekker met een simpele komkommersalade erbij.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 56.09 koolhydraten 0.6 geiwitten 3.56 gvetten 4.2 gvezels 0.62 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve limoen en pers ‘m uit.
  • Snijd de kabeljauw grof en maal de vis in een keukenmachine of hakmolentje. Hoe grover de ingrediënten, hoe ambachtelijker je burgertje.
  • Meng de vis samen met de bosui, ei, kokosmeel, peterselie, limoensap en -rasp, sojasaus en peper tot een samenhangend geheel. Knijp stevig in je handen en vorm er platte burgertjes van.
    Wil je nette, perfect ronde koekjes? Maal je ingrediënten dan fijner en gebruik een vormpje/kookring.
  • Bak de burgertjes in een koekenpan in hete olie. Aan beide zijden ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin kleuren.

Serveren

  • Serveer de visburgertjes met een beetje lichte sojasaus.
    Of DIPSAUS: meng 2 el Griekse yoghurt met 1 el mayonaise en een handje fijngesneden verse dille, peper en zout.
  • Zowel koud als warm een traktatie!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top