visburgertjes met limoen en bosui

Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel

Op de een of andere manier had ik een niet te stuiten, vurig verlangen naar viskoekjes. Je kunt er maar mee zitten… Ik herinnerde me een recept voor vismuffins op onze website. Oorspronkelijk had ik die in ons boek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm gepland, maar jammer genoeg pasten ze er niet meer in, dus zijn ze op het laatst toch ‘gesneuveld’. Ik zag dat ik ze destijds in de oven heb gemaakt, maar nu wilde ik viskoekjes uit de koekenpan, dus meer een burgertje. Bovendien had ik niet precies dezelfde ingrediënten in huis. Al met al heb ik dus deze heerlijke visburgertjes met limoen en bosui verzonnen.

Simpele frisse visburgertjes

De limoen geeft een geweldig frisse smaak aan de burgertjes. Deze visburgertjes met limoen en bosui zijn nog simpeler dan de eerdere vismuffins. Ik bakte de kabeljauwburgertjes in een koekenpan. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Gewoon een smaakvol hartig hapje om te dippen in een sausje. Wil je het meer aangekleed? Maak er dan een lekkere komkommer salade bij en smullen maar!

Sojasaus bij visburgertjes met limoen en bosui

Je kunt allerlei sausjes verzinnen bij deze visburgertjes met limoen en bosui. Een dipsaus (Griekse yoghurt en mayo) met dille is lekker. Of je gaat meer de oosterse kant op met een lichte sojasaus. Of je doet het allebei. Sojasaus maakt men van gefermenteerde sojabonen met tarwe, water, zout en gist. De lichte sojasaus wordt minder lang gerijpt en is ook wat lichter van kleur. De sojasaus wordt gebruikt zoals wij (Westerlingen) zout in gerechten gebruiken maar is ook heel geschikt als snelle dipsaus. helemaal goed bij deze visburgertjes.

visburgertjes met limoen en bosui

Ook lekker:

Zo maak je visburgertjes met limoen en bosui

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


visburgertjes met limoen en bosui

Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel

Frisse visburgertjes met limoen en bosui: een smaakvol hartig koekje om te dippen in een sausje. Lekker met een simpele komkommersalade erbij.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: burger
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,6 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 8 stuks

Ingrediënten

DIPSAUS, zie onder

    Bereiden

    • Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve limoen en pers ‘m uit.
    • Snijd de kabeljauw grof en maal de vis fijn in een keukenmachine of hakmolentje.
    • Meng de vis samen met de bosui, ei, kokosmeel, peterselie, limoensap en -rasp, sojasaus en peper tot een samenhangend geheel. Knijp er met je handen platte burgertjes van. Hoe grover de ingrediënten, hoe ambachtelijker je burgertje. Wil je nette perfect ronde koekjes? Maal je ingrediënten dan fijner en gebruik een vormpje.
    • Bak de burgertjes in een koekenpan in hete olie. Aan beide zijden ongeveer 2 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
    • Serveer de visburgertjes met een beetje lichte sojasaus. Of maak een DIPSAUS van 2 el Griekse yoghurt met 1 el mayonaise en een handje fijngesneden verse dille. Op smaak gebracht met peper en zout.
    • Zowel koud als warm een traktatie!

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    16 reacties op “Visburgertjes met limoen en bosui, lekker en simpel”

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    3.0K Shares
    Share967
    Pin2.0K
    Tweet